23 10 23 80
Mandag 9-15.30, Tirsdag - Torsdag 10-16, Fredag 10-15
Kontakt oss
Turen er dessverre ikke lenger tilgjengelig, men du kan finne lignende turer lenger ned på siden
23 10 23 80
Få et tilbud

Finn din reise

Vi finner reiser til deg...

Reiser til USA

De aller fleste drømmer om å reise til USA. Enten man vil på roadtrip, vandreturer, besøke berømte temaparker eller storbyer du har sett på film, svømme med delfiner, se nasjonalparker og fantastiske strender, er USA den perfekte destinasjonen. Det finnes ingenting dette unike landet ikke har, så her er det muligheter for å få noen store ferieopplevelser.

USA er stort og byr derfor på opplevelser for alle aldre i alle sjangre. Så uansett hva slags ferie dere reiser på, kommer alle i familien til å finne noe de vil bruke tiden på.

På en reise til USA får dere servert alt fra historiske og naturskjønne rammer i New England, Washingtons imponerende monumenter, kilometerlange strender i Florida, unike nasjonalparker i Nevada og Utah, og jazzstemning i sørstatene. Det er også populært å kjøre langs USA’s østkyst og vestkyst, eller ta en rundtur innover mot nasjonalparkene. Valget er totalt deres, og det er mange muligheter – så her lønner det seg å prioritere og planlegge i god tid.

Fordi det er så mange muligheter, kalles USA ofte for mulighetenes land. Landet strekker seg 4.500 km fra øst til vest og 2.500 km fra nord til sør, og det er derfor dessverre umulig å få med seg alt man ønsker på én ferie. USA er et yndet reisemål, uansett om dere reiser som par, med familien eller med barn. Det er også mulig å finne forholdsvis billige flybilletter hit, hvis man er ute i god tid.

Vi har skreddersydd reiser til USA siden 1963, og vi har blitt svært gode på det - om vi får si det selv. Så ta gjerne kontakt med en av våre reiseeksperter, så setter vi sammen et uforpliktende, gratis tilbud på opplevelser «Over There».

USA's utrolige nasjonalparker

Det er nesten umulig å reise til USA uten å besøke minst én nasjonalpark. Ikke mindre enn 58 områder i USA er beskyttet som nasjonalparker.

Den største konsentrasjonen av nasjonalparker er i det sørlige USA, i statene California, Utah, Colorado og Arizona, hvor 21 av landets nasjonalparker befinner seg. National Park Service administrerer alle nasjonalparkene, foruten en rekke nasjonale monumenter og rekreative områder. Med andre ord er USA den perfekte destinasjonen for deg som ønsker unike naturopplevelser på din ferie!

USA er mange ting, men det er de spesielle og imponerende nasjonalparkene som virkelig former landets DNA. Hele 58 områder i USA har blitt merket som fredede nasjonalparker, slik Yellowstone ble som verdens første i 1872. 

Den største konsentrasjonen av nasjonalparker finner man i sørvestlige USA i statene California, Utah, Colorado og Arizona, hvor 21 av parkene befinner seg. National Park Service administrerer alle nasjonalparkene, og de betjener også en rekke monumenter og rekreative områder. 

Entré til en av nasjonalparkene koster cirka 30 USD pr. bil/bobil. Hvis dere skal besøke flere enn tre nasjonalparker, kan det lønne seg å kjøpe et Annual Pass, som dekker alle nasjonalparkene og Federal Recreational Lands i et helt år for eieren av kortet, i tillegg til tre voksne passasjerer. Barn under 16 år er gratis med et Annual Pass, og telles ikke som en ekstra passasjer. Et Annual Pass kostet 80 USD i 2022.

Statene har også sine egne beskyttede områder, nemlig statsparkene. Disse koster ofte 5-15 USD å besøke, og mange av dem tilbyr også primitive overnattingsmuligheter for bobil.

USA's metropoler

Hvis det er noe annet som for alvor kategoriserer USA, så er det de store millionbyene, som med sine utrolige skylines kan ta pusten fra de fleste. På toppen av kransekaka finner man naturligvis New York, som med sin kosmopolitiske atmosfære, store hype og travle stemning, går helt inn i sjelen på alle besøkende. New York er i en helt spesiell klasse, men nærliggende Boston og Washington byr på helt andre historiske og interessante attraksjoner. 

På vestkysten trekker San Francisco turister med sin avslappede stemning og vibrante kultur- og matscene. Los Angeles er kjent for glamour og stjernestøv, og dere kjenner dere garantert igjen i steder dere har sett på film, eller hørt om i sanger. Miami i Florida er svært populær på grunn av byens sjarm, atmosfære og herlige strender. Miami er også berømt for The Keys med perlen Key West. Hvis dere ønsker å besøke storbyer på reisen deres til USA, vil behovet dekkes enten dere nyter hypen i New York, soler dere på stranda i Miami, slapper av i fantastiske San Francisco eller vil oppleve Rocky Mountains ved Denver.

"The Mother Road" i USA

Route 66 er et ikon og helt ideell for en motorsykkelreise eller en bilferie. Route 66 ble etablert i 1926 i forbindelse med utvidelsen av veinettet i USA, og året etter ble de berømte skiltene satt opp langs veien. Route 66 var en flat vei som raskt ble en viktig rute for lastebiltrafikken mellom øst og vest. Mange små samfunn vokste opp langs Route 66, og under depresjonen på 1930-tallet klarte disse små samfunnene seg bedre enn mange andre samfunn i USA. Det gikk helt glimrende for bensinstasjoner, restauranter og moteller langs Route 66. 

I 1938 ble Route 66 den første hovedveien i USA som ble asfaltert langs hele strekningen, men ble likevel lenge kalt for "Bloody 66", da den flere steder var livsfarlig på grunn av de skarpe svingene og bratte stigningene i Black Mountains, Arizona. 

På 1950-tallet fikk amerikanerne mer fritid, og turismen begynte å prege ruten når folk fikk øynene opp for Grand Canyon og Painted Dessert. Etterpå begynte turistattraksjoner og indiansk håndverk å blomstre langs ruten, og i Springfield Missouri kom verdens første drive-through restaurant. 

I 1956 startet nedturen for Route 66, da den daværende presidenten, Dwight D. Eisenhower, startet etableringen av et stort nytt motorveinett. I dag er det ikke lenger mulig å kjøre hele den opprinnelige strekningen, da kun 80% av veien fortsatt eksisterer. Men i 1990 oppstod det flere foreninger for Route 66, og det ble satt opp nye skilt med betegnelsen "Historic Route 66". 

I Williams i Arizona heter hovedgaten fortsatt Route 66, og flere store selskaper har tatt navn etter strekningen. U2 nevner veien i deres sang "Heartland", og i 2006 hyllet Disney og Pixar ruten med den kjente familiefilmen "Biler". Her skaper hovedpersonen, som er en racerbil, liv i den dødsdømte ruten. Route 66 lever fortsatt, og er for mange drømmeruten for en roadtrip gjennom spektakulære USA.

Spennende aktiviteter i USA

Det er mye annet enn natur og storbyer som er verdt å besøke i kanskje verdens mest berømte land. Suverene attraksjoner, sportslige festligheter og festivaler er også verdt å få med seg, hvis man er ute etter litt flere opplevelsesrike aktiviteter.

For eksempel så er amerikansk fotball gjennomsyret i kulturen, noe som gjør at det er en stor opplevelse for oss nordmenn å se på - dette er nemlig ekte underholdning! Countrymusikken er også svær i USA, da det var her det hele startet og utviklet seg videre. Hva med å dra på en av verdens største countryfestivaler? Stagecoach festival er et desidert et stort høydepunkt for countryfans.

Hvis dere har med småbarn og familie, kan Hersey's Chocolate World Attraction være en smakfull idé. Dette er både moro og godt for alle i familien, og dere kan blant annet hoppe på en gratis rundtur, lage deres egen sjokoladebar eller bli med på en smaksreise.

Vi vet alle at Orlando er stappfull av temaparker og aktiviteter for hele familien - og man blir aldri for gammel til å ha det gøy. Gnager du inne med en drøm om å besøke favorittene dine i Andeby, eller vil du smake Mickey Mouse som en pretzel? Da kan en tur til Disney Land absolutt være stedet som gjør deg i godt humør.

"Det som skjer i Vegas - blir i Vegas". Å spille kasino i Las Vegas kan for mange virke som en dårlig idé, men det er også en helt spesiell opplevelse som kan være ordentlig gøy å prøve seg på. 

USA byr på sol og strand og familieferie

Hvis dere er glade i sol, strand, aktiviteter og familievennlige strender, trenger dere ikke å reise til Middelhavet. Dere kan også reise til Florida: Solskinnsstaten med varmt og deilig klima. Her kan dere også besøke verdens største lekeplass, Orlando, med sine store temaparker, Walt Disney World og Universal Studios. 

Langs Mexicogolfen og på The Keys, kan dere besøke kritthvite og vakre sandstrender, og utforske det hippe Art Deco området på Miami Beach. Dere kan også la dere fascinere av alligatorene i naturreservatet Everglades. Nyt den store buketten av familievennlige opplevelser med en avslappende reiseform i deres helt eget tempo. 

5 funfacts om USA

1. New York het tidligere New Amsterdam
2. Frihetsgudinnen er det mest ikoniske symbolet på USA, og var en gave fra Frankrike i 1886
3. Dere kan besøke julenissene og alvene hans i "The North Pole" i Alaska
4. I 1776 bodde det 2,5 millioner mennesker i USA, nå er tallet 338 millioner
5. 27% av amerikanere tror ikke på månelandingen

Hawaii - USA's tropiske øyer

En reise til Hawaii er en reise ulikt noe annet sted på kloden. Øyene er hjemstedet til noen av verdens mest aktive vulkaner, til verdens høyeste undervannsfjell og er fødestedet til surfekulturen, hulaen og Hawaii Regional Cuisine. 

Hawaiis mest unike særtrekk er ALOHA-ånden. Det hawaiianske folks varme gjestfrihet og imøtekommenhet, som på vidunderlig vis kompletterer øyas nærmest perfekte vær og klima. Det er 6 vesentlige øyer på Hawaii som bør besøkes: Kauai, Oahu, Molokai, Lanai, Maui og Hawaii's Big Island. Hver øy har sin helt spesielle personlighet og karakteristiska med helt unike opplevelser, aktiviteter og attraksjoner. Så en tur til Hawaii er en hel odyssé gjennom ulik natur, varierte opplevelser og severdigheter, men med samme møte med den menneskelige varmen og gjestfriheten.

Allerede når dere ser ut av vinduet på flyet, ser dere grunnen til at Hawaii er så spesielt. Det turkisblå vannet, de smaragdgrønne dalene, de gylne sandstrendene og de mange vulkantoppene gir en indikasjon om at dette er et naturparadis ut av en annen verden. Sammen med ALOHA-ånden, gjør alt dette Hawaiiøyene til et sted for bucketlisten.

Hawaii er den perfekte feriedestinasjonen. Det er et sted som er så variert og annerledes, som virkelig har noe for alle, enten dere er unge, lidt opp i årene, nygifte, foreldre eller en barnefamilie som ønsker masse aktiviteter eller avslapning på tur. 

Vi skreddersyr din reise

Mulighetene er mange i USA, men våre reiseeksperter hjelper deg også mer enn gjerne med å sette sammen en perfekt reiserute akkurat slik du ønsker den. Enten du vil på storbyferie, badeferie eller en aktiv ferie, og i forhold til om du ønsker å reise med bil, bobil eller på en rundreise sammen med andre. 

Les mer om Nord-Amerika her. 

Vi er alltid klare for å hjelpe deg med å skreddersy din drømmeferie i USA. Ta kontakt med en av våre reiseeksperter for å starte planleggingen.

Big Bend National Park i Texas
Big Bend National Park i Texas
Wakiki Beach, Oahu på Hawaii
Wakiki Beach, Oahu på Hawaii
Orlando i Florida
Orlando i Florida
Yellowstone National Park
Yellowstone National Park
Golden Gate Bridge i San Francisco
Golden Gate Bridge i San Francisco
Opplev Las Vegas i Nevada
Opplev Las Vegas i Nevada
Antelope Canyon i USA
Antelope Canyon i USA
Besøk spennende Seattle
Besøk spennende Seattle

Utvalgte hoteller

Finner du ikke ditt favoritthotell? Vi tilbyr en rekke hoteller verden over, ta kontakt med oss for mer informasjon.
  • Spring Creek Ranch

    Spring Creek Ranch er et luksuriøst feriested året rundt som ligger i et naturreservat, nesten 1000 fot over byen Jackson, med spektakulær utsikt over fjellk...

    Les mer
Reiseekspert Maria kan hjelpe deg å skreddersy din reise

Skreddersy reisen til Nord-Amerika

Jeg kan hjelpe deg å skreddersy din reise til Nord-Amerika

Alle priser er i NOK. Vi tar forbehold for prisendringer og trykkfeil.
Vis resultater for: