23 10 23 80
Mandag-torsdag 10-16, Fredag 10-15
Kontakt oss
Turen er dessverre ikke lenger tilgjengelig, men du kan finne lignende turer lenger ned på siden
23 10 23 80
Få et tilbud

Finn din reise

Vi finner reiser til deg...

Safari i Botswana

Safari i Botswana er skreddersydd for natur-entusiaster og kvalitetsbevisste reisende som ønsker å oppleve noe utenom det vanlige. Botswana tilbyr ekstraordinære opplevelser på alle plan: dyrelivet, naturen, kulturen, historien, og ikke minst unike overnattingsmuligheter i autentiske omgivelser. Med våre safarireiser til Botswana kan du virkelig fordype deg i naturens vidundere.

Dra på game drives, båtsafari eller til og med safari i fly gjennom Botswanas utrolig vakre reservater og nasjonalparker, hvor dyrene vandrer fritt og det afrikanske landskapet strekker seg så langt øyet kan se. Kjenn spenningen når du får øye på utrydningstruede dyrearter som den afrikanske vildhund, den afrikanske geparden eller den sjeldne brune hyenen.

La deg imponere av den klare, stjernefylte nattehimmelen og de magiske solnedgangene som farger horisonten. Med en Botswana safari fra BENNS får du et eventyr du aldri vil glemme.

Opplev magiske solnedganger og se dyrelivet under den klare nattehimmelen
Opplev magiske solnedganger og se dyrelivet under den klare nattehimmelen
Det hvite neshornet i Moremi Game Reserve
Det hvite neshornet i Moremi Game Reserve

Derfor bør du dra på safari i Botswana:

 • Sjelden mulighet til å se både det hvite og svarte nesehornet
 • Seil blant flodhester og sumpantiloper på en båtsafari i Okavango-deltaet
 • Oppdag verdens største bestand av elefanter i Chobe National Park
 • Se "The Big Five" (løve, leopard, bøffel, elefant og nesehorn) i Moremi Game Reserve
 • Bli imponert over de mange flamingoene i Makgadikgadi-saltpannene og sanddynene
 • Dra på luft-safari med en flytur over Okavango-deltaet
 • Nyt en safarireise uten mange andre turister

Slik kan BENNS hjelpe deg med din safari til Botswana:

 • Få din egen safariekspert som selv har reist i Botswana
 • Vi kan arrangere både game drives, båtsafari og safarier med fly
 • Vi skreddersyr en safari i Botswana etter dine ønsker og behov
 • Full trygghet gjennom hele prosessen med løpende kontakt før avreise og nødtelefon under reisen
 • Få en komplett pakke med alt fra fly og overnatting til daglige aktiviteter på reisen
 • BENNS samarbeider med nøye utvalgte lokale partnere av høyeste kvalitet
 Se blant annet giraffer på safari i Botswana
Se blant annet giraffer på safari i Botswana
Opplev roen blant det afrikanske landskapet og se ville zebraer slentre forbi
Opplev roen blant det afrikanske landskapet og se ville zebraer slentre forbi

Autentisk og unik safari med minimal turisme

Hvis du søker en autentisk og unik safari, er Botswana det opplagte valget. Her er virkelig mulighet for å få med seg unike og ekstraordinære safariopplevelser hjem.

Det som skiller Botswana ut, er blant annet regjeringens fokus på økoturisme. Med bevisst nedprioritering av masseturisme og høye standarder for unike lodges, er opplevelsen her helt unik. En safari i Botswana er på et helt annet kvalitetsnivå enn i andre safariland i øst- og sørlige Afrika.

For å unngå overbelastning og bevare natur- og dyrelivet, fører Botswanas regjering nøye kontroll med antall turister i landet. Du vil derfor ikke oppleve like mye overbefolkning eller køer av safaribiler på de mest populære stedene. Det spesielle fokuset på økoturisme bidrar til å sikre natur- og dyreopplevelser av høy klasse og med stor variasjon. Kvalitet og pris går hånd i hånd her.

Safari til vanns og i luften i Okavangodeltaet

Man kan nesten ikke nevne safari i Botswana uten å også nevne Okavango-deltaet - verdens største intakte innlandsdelta og en av Botswanas sanne perler. Deltaet er på UNESCOs verdensarvliste med sin imponerende biodiversitet og dyreliv. Okavango-deltaet er hjemsted for noen av verdens mest truede arter av store pattedyr, som geparden, det hvite nesehornet, det svarte nesehornet, den afrikanske vildhunden og løven.

Opplev den helt unike atmosfæren når deltaet er oversvømmet midt i Botswanas tørre sesong. Det tiltrekker enorme mengder dyreliv, alt fra løver, leoparder, bøfler og giraffer til flodhester, antiloper, impalaer, gnuer og kuduer.

Opplev det karakteristiske våtmarksområdet med en helt nærværende følelse av den barske naturen og det afrikanske dyrelivet på en betagende båtsafari. Helt unikt kan du også få et overblikk over dyrenes ferdsel og den flotte mosaikken av forgreninger i deltaet fra en eventyrlig flytur.

Få overblikk over Okavangodeltaet på safari fra et fly
Få overblikk over Okavangodeltaet på safari fra et fly
Majestetisk løve i Botswanas Kalahariørken
Majestetisk løve i Botswanas Kalahariørken

"The Big Five" og unike safariopplevelser

I den østlige delen av Okavangodeltaet ligger Moremi Game Reserve, som huser en av Afrikas høyeste konsentrasjoner av ville dyr. Det kontrastfylte landskapet sørger for et variert dyreliv, inkludert den afrikanske vildhunden og Afrikas største bestand av sumpantiloper. Det er også her du kan være heldig å oppdage The Big Five (løve, leopard, bøffel, elefant og nesehorn).

I den nordlige delen av Kalahariørkenen kan du oppleve store flokker av antiloper, giraffer, gnuer og forskjellige typer bukker på grunn av de mer frodige gressområdene, spesielt om sommeren. Eller besøk sanddynene og de golde saltpannene i Makgadikgadi og se alt fra store flokker av flamingoer til sebraer, springbukker og impalaer nær vannhullene.

Elefantenes rike i Botswanas eldste nasjonalpark

I den nordlige delen av Botswana ligger Chobe National Park, kjent for sine store flokker av elefanter - faktisk er Afrikas største elefantbestand samlet her. Parken er også hjemsted for et imponerende fugleliv med over 460 forskjellige registrerte fuglearter, som ibiser, egyptiske gjess og de fleste arter av isfugler. Nasjonalparken byr også på et rikt og variert dyreliv i sine forskjellige områder.

Ved Chobe Riverfront kan du oppleve vannbøfler, sabelantiloper og giraffer i store mengder ved bredden av Chobe-elven. I Savuti-området finner du et flatt landskap med uendelige vidder, hvor du kan oppdage alt fra elefanter, løver og geparder til vortesvin, giraffer og mange forskjellige typer antiloper.

I det lille våtmarksområdet Linyanti møter du Linyanti-elven, som munner ut i et delta. I tillegg til mange elefanter, flodhester, krokodiller og antiloper, er området kjent for å være et av de beste stedene i Afrika for å oppdage den truede afrikanske vildhunden. Chobe National Park er derfor et fantastisk sted å besøke hvis du skal på safari i Botswana.

Afrikas største bestand av elefanter kan du oppleve i Chobe National Park
Afrikas største bestand av elefanter kan du oppleve i Chobe National Park
På safari i Botswana kan du se ville dyr som zebraer, giraffer og bøfler i deres naturlige habitat
På safari i Botswana kan du se ville dyr som zebraer, giraffer og bøfler i deres naturlige habitat

Skreddersydd safari i Botswana

Å velge en safari i Botswana med BENNS betyr å oppleve en mengde eksotiske utflukter, uvanlige opplevelser og en skattekiste av uforglemmelige minner. Møt den gjestfrie lokalbefolkningen, opplev den lokale kulturen på nært hold og fordyp deg i den rike kulturarven.

En safari i Botswana appellerer til deg som ønsker en spennende og fri, men samtidig godt planlagt reiseopplevelse. Se de kontrastfylte landskapene og de ville dyrene som bebor dem, og få den fulle opplevelsen av alt det vakre Botswana har å tilby.

Uansett om du har reist i Afrika før, eller om det er ditt første møte med dette fascinerende kontinentet, kan vi varmt anbefale å dra på safari i Botswana. En helt ekstraordinær safariopplevelse venter deg!

Praktisk informasjon ved safari i Botswana

Når er det ideelle tidspunktet å oppleve en safari i Botswana?

Nesten alle tider på året kan by på gode safariopplevelser, selv om det kan variere avhengig av området og sesongen. Generelt sett har Botswana et subtropisk ørkenklima med store forskjeller i dag- og nattetemperaturer.

Den tørre sesongen fra mai til oktober anses hovedsakelig for å være den beste tiden å dra på safari i Botswana. Dyrene samler seg ved ulike vannhull og er derfor lettere å få øye på, i motsetning til den våte perioden når det er mer grønt og dyrene vandrer mer fritt. Dette er også landets vintertid, noe som betyr mer behagelige temperaturer om dagen, selv om det kan være kjøligere tidlig om morgenen og om kvelden.

Hvis turen går til Okavango-deltaet, er vannstanden også på sitt høyeste midt i den tørre sesongen fra juni til august. Dette kan virke merkelig ved første øyekast, men det skyldes at vannet først strømmer ned fra Angolas høyland i fjellene i regntiden rundt januar. Deretter renner vannet ned på en lang reise og munner ut i Okavango-deltaet flere måneder senere, noe som først fyller deltaet midt i den tørre sesongen. Dette er optimale forhold for å se store mengder dyreliv som tiltrekkes av vannet.

Uansett når på året du bestemmer deg for å reise til Botswana, kan du forvente å få store naturopplevelser og safariopplevelser med hjem. Ta kontakt med en av våre reiseeksperter og få råd til akkurat din safarireise til Botswana.

Hva slags overnatting kan jeg forvente på en safari i Botswana?

Våre safarireiser i Botswana garanterer høy kvalitet og komfort uansett type overnatting. Vi velger nøye ut våre lokale samarbeidspartnere slik at du får både autentisitet og kvalitet for pengene.

Hos BENNS tilbyr vi ulike overnattingsmuligheter, fra stemningsfulle safaricamper og mobile telt i uhengede områder til mer luksuriøse lodger med moderne fasiliteter. Du kan kombinere flere typer og nivåer av overnatting på én og samme reise. Opplev kontrasten mellom å få måltider tilberedt av din egen kokk ute i bushen til å gå på restaurant og nyte en autentisk afrikansk måltid ved siden av din lodge. Dypp tærne i bassenget den ene dagen, mens du den neste dagen kjenner spenningen ved å ligge fritt til et vannhull med mulighet for nærkontakt med det afrikanske dyrelivet.

På fastsatte rundreiser er de enkelte overnattingsstedene valgt på forhånd, noe som fremgår av de enkelte turene i den vedlagte prislisten over rundreiser. Har du valgt en privat safari, skreddersyr vi hos BENNS din safari helt etter dine egne krav til komfort og pris. Slik kan du sammen med oss velge ut steder du ønsker å bo.

Reiseekspert Pål kan hjelpe deg å skreddersy din reise

Interessert i en safarireise til Afrika?

Jeg kan hjelpe deg med å planlegge safari i Afrika!

Alle priser er i NOK. Vi tar forbehold for prisendringer og trykkfeil.
Vis resultater for: