23 10 23 80
Mandag-torsdag 10-16, Fredag 10-15
Kontakt oss
Turen er dessverre ikke lenger tilgjengelig, men du kan finne lignende turer lenger ned på siden
23 10 23 80
Få et tilbud

Finn din reise

Vi finner reiser til deg...

Safari i Kalahari

Botswanas motstykke til det frodige Okavangodeltaet er Central Kalahari Game Reserve med sitt ville og nådeløse landskap. På en safari i Kalahari får du oppleve et fascinerende område i Botswana som Tswana-folket kaller ”Land of Thirst” og selvfølgelig Afrikas ville dyreliv.

Central Kalahari Game Reserve er det nest største safariområde i verden og dekker et enormt område på i alt 52,800 km2 i det sørlige Afrika. Området strekker seg innover Den demokratiske republikken Kongo, Angola, Zambia, Zimbabwe og Sør-Afrika, men størstedelen ligger i Namibia og Botswana.

Det er ingenting som kan forberede dere på dette viltreservatets størrelse og mystiske skjønnhet. Her vil dere få en forestilling av uendeligheten og hvordan det er å ha hele verden for seg selv.

Kalahari og San-folket

I det sørlige Afrika kan man mange steder se ca. 2000 år gamle avtegninger på klipper som viser hvordan San-folket har levd i pakt med naturen, og deres «motto» er «jorden er vårt blod».

Central Kalahari Game Reserve ble etablert i 1961. Tanken bak var at viltreservatet skulle skape et fristed i hjertet av Kalahari (og Botswana) for San-folket, hvor de kunne leve deres tradisjonelle jeger-/samlerliv uten påvirkning og innflytelse fra den omkringliggende, moderne verden. Området var derfor lukket for omverden i nesten 30 år, inntil man på 1990-tallet åpnet opp for turister i små og sterkt kontrollerte grupper.

Man antar at det er ca. 85.000 mennesker igjen av San-folket, hvor de fleste lever i Botswana og Namibia. San-folket har levd i dette området i tusenvis av år. Arkeologiske funn antyder at de kan ha levd her i nesten 20.000 år, like lenge som de australske innfødte aboriginerne.

Dyrelivet og landskapet i Kalahari

Man vil nok se flere turister i området de kommende årene, da Botswana generelt forsøker å lede turistene bort fra de mer kjente og etterhvert sterkt besøkte områder ved Okavango og Chobe.  

Landskapet er som nevnt nådeløst, flatt og tørst store deler av året, men om sommeren vekker regnet til live vegetasjonen i den nordlige delen av Kalahari og frodige gressområder kommer til syne. Dette tiltrekker selvsagt flere dyr, spesielt flokker av antiloper, ulike bukker, giraffer og gnuer.

Området har også et rikt fugleliv også på denne tiden. På andre tidspunkt av året er dyrene mer sjeldent å se, og derfor er spesielt den helt uberørte villmarken og de tilsynelatende uendelige viddene som er attraksjonen i Kalahari. Floraen i det generelle landskapet domineres av Terminalia Sandveld, Kalahari Sand Acacia og Kalahari Apple Leaf, adskilt av spredte gressletter, sanddyner, flate saltbekkener og uttørkede elveleier.

Det er den nordlige delen av Kalahari som de fleste besøker på grunn av muligheten for å se dyr. Det er også her at man finner de fleste overnattingsmulighetene.

En ekstraordinær naturopplevelse

Central Kalahari Game Reserve er en naturopplevelse av de helt ekstraordinære og kan det kombineres med dyreopplevelser og muligheten for å besøke San-folket, er man sikret en opplevelse for livet.

Fakta om parken:

Parkens størrelse: 53.000 km2

Beliggenhet: Sentrale Botswana

Best å besøke: Den tørre perioder fra mai til oktober, hvor man får en flott utsikt til dyrene rundt vannhullene.

Særegent ved parken: De uendelige viddene og San-folkets tradisjonelle levevis

Vi er alltid klare for å hjelpe deg med å skreddersy din drømmeferie i Kalahari. Ta kontakt med en av våre reiseeksperter for å starte planleggingen.

San-folket
San-folket
Kalahari byr på et imponerende landskap
Kalahari byr på et imponerende landskap
Ørehund/Flaggermusrev
Ørehund/Flaggermusrev
Reiseekspert Pål kan hjelpe deg med å skreddersy reisen din til Afrika

Interessert i en reise til Afrika?

Jeg kan hjelpe deg med å planlegge reisen din til Afrika!

Alle priser er i NOK. Vi tar forbehold for prisendringer og trykkfeil.
Vis resultater for: