23 10 23 80
Mandag 9-15.30, Tirsdag - Torsdag 10-16, Fredag 10-15
Kontakt oss
Turen er dessverre ikke lenger tilgjengelig, men du kan finne lignende turer lenger ned på siden
23 10 23 80
Få et tilbud

Finn din reise

Vi finner reiser til deg...

Reiser til Kenya

Begrepet "safari" betyr" å reise" på swahili. Ordet i seg selv ble først tatt i bruk i Kenya, og det er ikke helt uten grunn. På en reise til Kenya er det nettopp enorme elefantflokker, sjiraffer, gnuer og sebraer som står i sentrum. Kombinert med et fascinerende og variert landskap bestående av utrolige vidder, snøkledde fjell og tørre savanner er det hele en cocktail som setter dype spor i sjelen. Noe lignende kan du rett og slett ikke finne noe annet sted - en reise til Kenya er et minne for resten av livet.

Safari og badeferie i Kenya

Den ultimate feriekombinasjonen får du om du kombinerer din Kenya-safari med en badeferie ved Mombasa eller andre steder ved Kenya-kysten og Det indiske hav. Vi kan hjelpe deg å skreddersy en perfekt reise til Kenya, eller du kan velge et av våre forslag i listen over.

Kenya har noen av verdens vakreste og hviteste sandstrender, og havet er fristende med sitt krystallklare og deilige varme vann. En kombinasjon av safari og badeferie ved Det indiske hav kan få selv det mest inkarnerte bymennesket til å overgi seg til nytelse, ro og avslapning.

Variert ferie i Kenya

Unike safariopplevelser kan du få nesten overalt i Kenya og opplevelsene er vekslende med hensyn til naturomgivelser og dyrelivet i de ulike områdene. Man er derfor garantert nye og varierte inntrykk hele tiden. Noen av de mest kjente områdene for safari i Kenya er Masai Mara, Tsavo, Amboseli, AberdareSamburu, Lake Navaisha og Lake Nakuru.

Masai Mara-safari

Det mest berømte safariområde i Kenya er Masai Mara, som er et stort savanneområde sørvest i Kenya, opp mot grensen til Tanzania og den store Serengeti-sletten. Sammen danner Serengeti og Masai Mara rammene for den årlige migrasjonen, som er en tilbakevendende syklus hvor tusenvis av sebraer, gnuer og andre dyr migrerer fra Serengeti til Masai Mara og tilbake. Dette i seg selv er en av hovedgrunnene til at mange velger å reise til Kenya når de planlegger safari i Afrika.  Det er en helt spesiell dramatikk som utspiller seg når gnuflokken skal krysse elven Mara, og løver og krokodiller venter beredt for å sikre seg et måltid.

Masai Mara byr ellers på fantastiske naturopplevelser med grønne sletter, vidstrakte savanner og frodige skogsområder, den majestetiske elven Mara renner gjennom det hele, fra nord til sør.

Amboseli-safari

På en reise til Kenya, kan du også utforske et annet fantastisk område - nemlig Amboseli, med Mt. Kilimanjaro i bakgrunnen byr nasjonalparken på helt særegne natur- og dyreopplevelser. Amboseli grenser til Tanzania, og en stor del av parken er sumpområder dannet av smeltevannet fra Kilimanjaro, som også ligger på grensen. Området er spesielt kjent for sin enorme mengde med elefanter, og er et godt utgangspunkt for deg som aldri har vært på safari før. En helt unik opplevelse er et opphold på et tretopp-hotell, som gir mulighet til å komme helt tett på dyrene - døgnet rundt. Mange lodges og andre overnattingssteder i Amboseli har en helt utrolig utsikt over Kilimanjaro og dets snøkledte fjelltopper. Uansett hva du velger, får man en opplevelse for livet! 

Tsavo-safari

Tsavo National Park er landets største og eldste safaripark, og utgjør så mye som 40% av det totale arealet av safariparker i Kenya. Mange velger Tsavo som destinasjon for sin Kenya-safari på grunn av parkens nærhet til kysten, samt den spesielt vakre naturen. Tsavo er for øvrig delt i Tsavo Øst og Tsavo Vest, da landeveien mellom Nairobi og Mombasa går tvers igjennom parken og deler den i to. 

Andre områder for safari i Kenya

Lake Naivasha er en del av sjølandskapet i Great Rift Valley, bestående av totalt 7 innsjøer. Området rundt Lake Naivasha er spesielt fruktbart og det meste av innsjøen er omgitt avdyrket mark. Lake Naivasha er ikke en nasjonalpark, og dyrelivet er derfor litt begrenset, men området har et rikt og fascinerende fugleliv, samt en mengde flodhester.

Lake Nakuru ligger også i Great Rift Valley, samt innenfor den kun 188 km² store nasjonalparken med samme navn. Innsjøen er en grunn saltsjø, og er spesielt populær på den tiden av året hvor den oppsøkes av nesten 2 millioner rosa flamingoer, som flokker seg livlig i vannkanten.

Hovedstaden Nairobi er en meget vakker og åpen by, med mengder av trær, parker og store boulevarder. Mange reiser hit for å besøke Karen Blixens' farm, som i dag er et museum. I nærheten av Nairobi ligger også Mount Kenya National Park, som er en ultimat naturopplevelse.

Høydepunkter på en reise til Kenya:

  • De enorme dyreflokkene i Masai Mara
  • Det barske, men billedskjønne Samburu
  • Elefantene i Amboseli
  • Bade i Det Indiske Hav
  • Flamingoene i Great Rift Valley

Vi er alltid klare for å hjelpe deg med å skreddersy din drømmeferie i Kenya. Ta kontakt med en av våre reiseeksperter for å starte planleggingen.

Dyrene samles rundt et vannhull i Masai Mara Game Reserve
Dyrene samles rundt et vannhull i Masai Mara Game Reserve
Kenyakysten
Kenyakysten
Safari i Masai Mara Game Reserve
Safari i Masai Mara Game Reserve
Samburu National Reserve
Samburu National Reserve
Flamingoer ved Lake Bogoria
Flamingoer ved Lake Bogoria
Samburu-folk i tradisjonelle klær
Samburu-folk i tradisjonelle klær
Amboseli og Mount Kilimanjaro i bakgrunnen
Amboseli og Mount Kilimanjaro i bakgrunnen
Reiseekspert Kirsten kan hjelpe deg med å skreddersy reisen din til Afrika

Interessert i en reise til Afrika?

Jeg kan hjelpe deg med å planlegge reisen din til Afrika!

Alle priser er i NOK. Vi tar forbehold for prisendringer og trykkfeil.
Vis resultater for: