23 10 23 80
Mandag - fredag kl. 08.30 - 16.30
Kontakt oss
23 10 23 80
Klikk her for tilbud

Dette enorme området med gressletter, spekket med akasietrær og store flokker av gnuer og sebraer er den ultimate Afrika-klisjeen. Men for en gangs skyld lever virkeligheten opp til fantasien, og en safari i Masai Mara er for mange ikke bare høydepunktet på deres eventyr i Afrika, men den egentlige grunnen til at de kom her i utgangspunktet.

Masai Mara – Selve definisjonen på safari

Masai Mara er juvelen blant Kenyas mange safariparker og regnes generelt for et av de beste stedene for å se de berømte «Big 5». Samtidig er Masai Mara, sammen med Serengeti nasjonalpark i Tanzania som ikke liger langt ifra safariparken, hjemstedet for den årlige migrasjonen, hvor mellom 1-2 millioner gnuer og sebraer vandrer mellom Serengeti og Masai Mara i en evigvarende syklus.

Migrasjonen i Masai Mara

Migrasjonen er en kjempeattraksjon som tiltrekker tusenvis av besøkende hvert eneste år. Dyrene er i Masai Mara i perioden fra juli – oktober og i Serengeti fra november – juni. Høydepunktene finner sted dels i februar-under gnuenes kalvefødsel, og dels i juni måned – hvor gnuene krysser Mara-elva mellom Serengeti og Masai Mara. Dette er en vandring som ikke kun turistene er vitne til, men også de mange rovdyrene som alltid er hakk i hel på gnuene og sebraene.

Masai Mara ligger i selve Great Rift Valley og har sitt navn etter Masai-folket som lever i området, side om side med Afrikas ville dyr. Få steder i verden er mengden av ville dyr større enn her da det har blitt konstatert:

 • 95 forskjellige slags pattedyr, padder og reptiler
 • 452 forskjellige fuglearter, hvor 53 av dem er rovfugler

Uforlignelig konsentrasjon av ”The Big 5”

Konsentrasjonen av dyr i Masai Mara er unik, spesielt av de kjente ”The Big Five”; løve, leopard, bøffel, neshorn og elefant. De store kattedyrene, løve, leopard og gepard, er det store sjanser for å se, og ved Mara-elva lurer krokodillene.

Den åpenbare aktiviteten i Masai Mara er Game Drives fra morgen til kveld, men andre aktiviteter å gjøre her er for eksempel ballongsafari over savannen, besøke en Masai-landsby, «walking safari» og måltider i bushen.

Fakta om parken

Parkens størrelse: 1510 km2 i 500 – 700 moh
Parkens beliggenhet: 270 km sørvest for Nairobi
Best å besøke: Dyreopplevelser venter hele året, men beste tidspunktet er fra juli/august til oktober
Hvorfor Masai Mara:

 • Migrasjonen
 • Den store konsentrasjonen av ville dyr
 • Stor sannsynlighet for å se ”The Big Five”

Les mer om safari i Kenya

Vi er alltid klare for å hjelpe deg med å skreddersy din drømmeferie i Masai Mara. Ta kontakt med en av våre reiseeksperter for å starte planleggingen.

Sjiraff på savannen - Safari i Masai Mara
Sjiraff på savannen - Safari i Masai Mara
Gepardfamilie - Safari i Masai Mara
Gepardfamilie - Safari i Masai Mara
En flokk med elefanter - Safari i Masai Mara
En flokk med elefanter - Safari i Masai Mara
Masai - Safari i Masai Mara
Masai - Safari i Masai Mara

Utvalgte hoteller

Finner du ikke ditt favoritthotell? Vi tilbyr en rekke hoteller verden over, ta kontakt med oss for mer informasjon.
 • Governors' Camp

  Governors’ Camp består av fire forskjellige safaricamper – alle med en flott beliggenhet ved Mara-elven, i sentrum av de beste områdene for å oppleve dyrene...

  Les mer
 • Mara Serena Lodge

  Mara Serena Lodge inviterer deg til et sted hvor uforglemmelige naturopplevelser kombineres med superb service og moderne fasiliteter. Med sin plassering høy...

  Les mer
 • Basecamp Masai Mara

  Planlegger du en safari i Kenya og er på jakt etter et overnattingssted med vakre omgivelser og unike dyreopplevelser? Med Basecamp Masai Mara får du begge d...

  Les mer