23 10 23 80
Mandag-torsdag 10-16, Fredag 10-15
Kontakt oss
Turen er dessverre ikke lenger tilgjengelig, men du kan finne lignende turer lenger ned på siden
23 10 23 80
Få et tilbud

Finn din reise

Vi finner reiser til deg...

Reiser til Namibia

På en reise til Namibia kan du klatre opp på de høyeste sanddynene i verden og stige ned til bunnen av den dypeste canyonen i Afrika. Se det ville dyrelivet på en av de mest spektakulære slettene i verden. Utforsk den eldste og mest tørre ørkenen i verden og ta dere tid til å lytte til stillheten.

Namibia er landet med livlige, moderne byer, og befolkningen ser begeistret nåtiden og fremskritt, men er samtidig sterkt knyttet til deres rike og kulturelle fortid. En stabil og demokratisk regjering, en infrastruktur som fungerer og endeløse horisonter som bare venter på å bli oppdaget, er alle viktige elementer som er med til å definere Namibia og dets folk.

Høydepunktene på en reise til Namibia er mange, men de klassiske severdighetene her er:

  • Nasjonalparken Namib-Naukluft og Sossusvlei
  • Etosha National Park
  • Fish River Canyon
  • Byopplevelser i Swakopmund, Windhoek og Lüderitz

Namib-Naukluft National Park & Sossusvlei

Sanddynene i Namibørkenen er ofte beskrevet som verdens høyeste. Ikke minst omkring Sossusvlei er de nærmest uvirkelig store. Den største, skapt gjennom millioner av år og populært kalt ”Big Daddy” eller bare ”42”, når over 300 høydemeter. Landskapet i denne ene av Namibias to store ørkener, den andre er Kalahari i landets østlige del, er ganske enestående. Barskt og vakkert på samme tid. Ikke minst når dagens første eller siste solstråler viser seg, er det drømmeaktig vakkert.

Nedbørsmengden langs Atlanterhavet er begrenset til bare 50 mm om året. Dette klimaet setter naturlige grenser for dyrets utvikling, men alt fra struts til gaseller, springbukk og spydbukk har tilpasset seg klimaet her.

Områdets ”skjulte perle” er Sesriem Canyon som ligger ved inngangen til Sossusvlei. En nesten 5 km lang kløft, der klippesidene bare er 2 m fra hverandre på det smaleste stedet.

Etosha National Park

I det sentrale og nordlige Namibia kjennetegnes det flate landskapet av en rekke saltsletter og mindre daler, skapt av vinden. Den mest kjente er Etosha-sletten som ligger i Etosha National Park, en gigantisk nasjonalpark på over 20.000 km2 og er utelukkende skapt for å beskytte dyrelivet.

I de tørre månedene, ja selv i de mer regnfulle periodene, samler det seg et imponerende liv av elefanter, giraffer, sebraer, gnuer og svarte neshorn som ofte kommer hit for å drikke. Dette gir selvsagt optimale villdyropplevelser. At vegetasjonen mange steder er sparsom, gir utsikten til dyrene enda bedre vilkår.

Fish River Canyon

Det er ingen steder i Afrika som kan sammenlignes med Fish River Canyon. Dette gjelder uavhengig om dere nyter det storslåtte synet av den mektige og majestetiske kløften fra en av de mange utsiktspunktene på kanten av canyonen, eller om dere kommer helt tett på den fantstiske naturen på en fottur i dalen. Fish Canyon er virkelig et helt særegent sted.

De fysiske tallene kan også snakke helt for seg selv om et naturfenomen av store dimensjoner. Kløften er 160 km lang, opp til 27 km bred og på det djupeste stedet hele 550 m djup. Tallene er store, men den virkelige fornemmelsen av stedets storhet kommer spesielt til uttrykk når man beveger seg ned i kløften og går rundt i det forbløffende sceneriet. Det er også mulig å overnatte i bunnen av kløften. Fish River Canyon er rett og slett et naturunder av de helt store.

På en reise til Namibia kan du også få oppleve flere livlige og europeiskinspirte storbyer. 

Reiser til Swakopmund

Idyllisk plassert mellom Atlanterhavets bølger og Namibørkenen er Swakopmund en av Namibias helt unngåelige byer på en reise rundt i dette enorme landet. Swakopmund er, som Lüderitz i det sørlige Namibia, en destinasjon i seg selv, enda om mange bruker byen som et ”pitstop” på vei til opplevelser ved Skeleton Coast og i Namibørkenen.

Den tyske koloniale fortiden kan man tydelig se i den lett gjenkjennelige tyskinspirerte arkitekturen på hus og kirker. At byen samtidig har tatt til seg tysk grundighet og «gemütlichkeit» er kun en ekstra bonus i det overordnede inntrykket av en vennlig og imøtekommende by. Men under den tyske overflaten gjemmet det seg en stolt afrikansk åre.

Reiser til Windhoek

Mange turister starter deres Namibia-reise i landets hovedstad og største by, Windhoek. Adskillige folkeslag, slik som tyskere, afrikanere og engelskmenn, har gjennom tiden påvirket byens utvikling. Windhoek i seg selv tilbyr ikke de store attraksjonene, men det anbefales å se statuen av Hosea Kutako, en namibisk nasjonalhelt som står i hageanlegget ved Tintenpalast, som er setet for Namibias regjering. Man kan også nyte en strutsekebab eller en sebrasteik på Joe’s Beerhouse, innen dere for alvor starter på eventyret i Namibias enestående natur.  

Reiser til Lüderitz

Lüderitz ligger, som Swakopmund, plassert i en ”sandwhich” mellom Atlanterhavet og Namibørkenen. Beliggenheten i seg selv er helt unik, men synet av byens helt surrealistiske tyske Art Nouveau arkitektur er virkelig det som får besøkende til å la seg fascinere. Lüderitz er et tidssprang tilbake til den tyske tiden i landet og minner om en liten landsby i Bayern med kirker, bakerier og kaféer. Lüderitz er et av de mest avvikende og surrealistiske stedene i Afrika, men absolutt verdt å besøke.  

Alt dette er Namibia; landet hvor man er sikker på å finne eventyr og få noen uforglemmelige opplevelser.

Vi er alltid klare for å hjelpe deg med å skreddersy din drømmeferie i Namibia. Ta kontakt med en av våre reiseeksperter for å starte planleggingen.

Se frem til et rikt dyreliv i Etosha National Park
Se frem til et rikt dyreliv i Etosha National Park
Sossusvlei
Sossusvlei
Himba-kvinne
Himba-kvinne
Sjiraff i Etosha National Park
Sjiraff i Etosha National Park
Windhoek
Windhoek
Fish River Canyon
Fish River Canyon
Opplev Namibias spektakulære landskap
Opplev Namibias spektakulære landskap

Hvor vil du reise?

Reiseekspert Pål kan hjelpe deg med å skreddersy reisen din til Afrika

Interessert i en reise til Afrika?

Jeg kan hjelpe deg med å planlegge reisen din til Afrika!

Alle priser er i NOK. Vi tar forbehold for prisendringer og trykkfeil.
Vis resultater for: