23 10 23 80
Mandag-torsdag 10-16, Fredag 10-15
Kontakt oss
Turen er dessverre ikke lenger tilgjengelig, men du kan finne lignende turer lenger ned på siden
23 10 23 80
Få et tilbud

Finn din reise

Vi finner reiser til deg...

Safari i Sossusvlei

Velkommen til Namibørkenen, den eldste ørkenen i verden og helt sikkert et av de vakreste og mest tilgjengelige ørkenområdene man kan finne. Dette er et sanddyneområde par exellence og et av høydepunktene på en safarireise i Namibia. Episenteret for opplevelsene i Namibørkenen er på en safari i Sossusvlei, som er en del av nasjonalparken Namib-Naukluft.

Sossusvlei - Et unikt landskap

Sanddynene i området ved Sossusvlei er nærmest uvirkelig store. Den største, skapt gjennom millioner av år og populært kalt «Big Daddy» eller bare «42», når over 300 meter i høyden. Landskapet i denne ene enden av Namibias to store ørkener, den andre er Kalahari i landets østlige del, er rett og slett både unik og enestående.

Barskt og vakkert på samme tid. Ikke minst når dagens første eller siste solstråler skaper rosa og gylne stråler som preger landskapet, er det drømmeaktig flott her. Nedbørsmengden langs Atlanterhavet er begrenset til bare 50 mm om året.

Dyrelivet i Sossusvlei

Dette klimaet setter naturlige grenser for dyrelivets utvikling, men her har blant annet leoparder, bavianer, sjiraffer, struts, gaseller, springbukk og oryxantiloper funnet det mulig å overleve. I tillegg er det registrert 348 forskjellige fuglearter i området.

Safari i Namib-Naukluft nasjonalpark

Namib-Naukluft nasjonalpark har eksistert siden 1979 og er en sammensmeltning av Namib-ørkenen og Naukluft-området. En av grunnene til denne sammenslutningen var for å beskytte bergsebraen, som er endemisk til Namibia.

Selve området er enormt, med sine 50.000 km2, noe som gjør parken til den største i Afrika og den fjerde største i verden!

Sesriem Canyon - en oversett perle

I Namib-Naukluft nasjonalpark finner man også Sesriem Canyon - den neststørste attraksjonen i parken. Sesriem Canyon mottar årlig ca. 70.000 gjester, som ønsker å gå gjennom den 4,5 km lange og smale kløfta. Kløfta er naturlig utgravd av Tsauchab-elva og er på sitt smaleste sted bare 2 meter bred. Ved en del av Sesriem Canyon ligger det vann som tiltrekker seg dyrene i området.

Sossusvlei – både en del av safarien og en rundreise

Sossusvlei inngår som et helt naturlig stopp på en safari eller en større rundreise i Namibia, evt. det sørlige Afrika, hvor OkavangodeltaetBotswana og Victoria Falls er populære destinasjoner på reisen. 

Fakta om parken:

Parkens størrelse: 50.000 km2
Beliggenhet: 400 km vest for Windhoek, grensen til Atlanterhavet
Beste tiden å besøke: I den tørre perioden, fra mai til oktober
Særpreg ved parken:

  • De enorme sanddynene
  • Sesriem Canyon

Vi er alltid klare for å hjelpe deg med å skreddersy din drømmeferie i Sossusvlei. Ta kontakt med en av våre reiseeksperter for å starte planleggingen.

Hva med en "fjelltur" på sanndynene? - Safari i Sossusvlei
Hva med en "fjelltur" på sanndynene? - Safari i Sossusvlei
Sesriem Canyon - Safari i Sossusvlei
Sesriem Canyon - Safari i Sossusvlei
Bergsebra - Safari i Sossusvlei
Bergsebra - Safari i Sossusvlei
Springbukker - Safari i Sossusvlei
Springbukker - Safari i Sossusvlei
Reiseekspert Pål kan hjelpe deg med å skreddersy reisen din til Afrika

Interessert i en reise til Afrika?

Jeg kan hjelpe deg med å planlegge reisen din til Afrika!

Alle priser er i NOK. Vi tar forbehold for prisendringer og trykkfeil.
Vis resultater for: