23 10 23 80
Mandag 9-15.30, Tirsdag - Torsdag 10-16, Fredag 10-15
Kontakt oss
Turen er dessverre ikke lenger tilgjengelig, men du kan finne lignende turer lenger ned på siden
23 10 23 80
Få et tilbud

Finn din reise

Vi finner reiser til deg...

Reiser til Canada

Noe av det første som slår en når man reiser til Canada i Nord-Amerika er hvor vanvittig stort dette landet her - på så mange måter. Canada er verdens nest største land i areal, noe som naturlig nok bidrar til lange avstander, også for turister og reisende. I tillegg huser de et romslig og vennlig folkeslag, noen helt fantastiske storbyer med mange kulturelle opplevelser og ikke minst en helt storslått natur!

Når man reiser til Canada er det mange måter å oppleve landet på. Dra f.eks. på en bil- eller bobilferie, på en togreise eller på en spennende rundreise. Uansett hvilken måte man velger å reise rundt i Canada på, vil man uten tvil få noen fantastiske opplevelser i dette utrolig vakre landet.

BENNS hjelper mer enn gjerne til med inspirasjon og forslag til en reise i Canada, uansett hvilken reiseform man velger. 

Variert og mangfoldig natur i Canada

Canada strekker seg fra Atlanterhavet i øst til Stillehavet i vest, og er et spennende land med et stort mangfold. Det er her man kan se den storslåtte naturattraksjonen Niagara Falls og gå på uforglemmelige turstier i Rocky Mountains. Landets image med uberørte skoger og snødekte fjell er vel det de fleste forbinder med Canada, men naturen byr på så mye mer enn det: Her finner du også ørken, temperert regnskog, vakre strender, store sletter og mange store innsjøer. Naturen i Canada er med andre ord svært mangfoldig. 

Nasjonalparker i Canada

De helt storslåtte naturopplevelsene forbindes kanskje helst med provinsene Alberta og British Columbia. Man trenger bare å nevne Banff, Jasper, Whistler, Vancouver Island og Lake Louise, så vet man hva man har i vente.

Nasjonalparkene er mange, og det kan være vanskelig å velge, men her er en liten oversikt:

  • Banff:  Den første nasjonalparken i Canada. Vakkert innrammet av snødekte fjell og huser den verdensberømte Lake Louise. 
  • Jasper: Enda en fantastisk nasjonalpark med stier, innsjøer, elver og massevis av ville dyr.
  • Yoho: En mindre park med 30 fjelltopper som ruver ca. 3.000 meter over havet. Et godt alternativ til de mer kjente/besøkte parkene i høysesongen.
  • Waterton: Naturen og landskapet skifter raskt, fra vide gressletter til snødekte topper som er formet av isbreene i istiden.
  • Vancouver Island: Nasjonalparken har flere imponerende fjell, flotte skoger, brede sandstrender, vakre fjorder og barske klipper.
  • Whistler: En stor skidestinasjon om vinteren, men området byr også på nydelige fotturer i de vakre fjellene resten av året, med spennende dyreliv og store fossefall.

Særegne storbyer

Naturen er kanskje det største trekkplasteret for å reise til Canada, men landet har også en rekke spennende byer man ikke skal glemme når man først er der. Byer som Montrèal i øst og Vancouver i vest har begge et eget særpreg som gjør dem spesielle på hver sin måte. Som et relativt ungt land er heller ikke byene spesielt gamle, men både Montrèal og Québec City har velbevarte bykjerner som minner litt om den tidligere europeiske innflytelsen. Særlig Toronto og hippe Vancouver blir besøkt av mange turister hvert år. Ellers har man jo også hovedstaden i Canada som er Ottawa.

Opplev den fransktalende delen av Canada

I store deler av den østlige delen av Canada snakker befolkningen primært fransk. Den franske stemningen kommer også til uttrykk i byene Quebec og Montréal, hvor man virkelig kan nyte de hyggelige små kaféene og kanskje smake på spesialiteten Poutine.

Beste tid å reise til Canada

Været kan være ganske annerledes i øst og i vest, da Canada er et stort land. Opplevelser i Canadas storbyer er ikke sesongavhengige – i blant annet Vancouver, Toronto, Montréal og Quebec City er det nok av attraksjoner og aktiviteter året rundt!  

Våren og sommeren

Midten av mai til slutten av juni er nok en av de beste periodene å besøke Canada. På denne tiden er det ikke et overflod av turister og du kan få overnattinger til en rimelig pris, enda om turistsesongen offisielt har startet. Og det beste av alt: du får oppleve Canada i helt ny grønn drakt. Høysesongen i Canada varer fra juli til august.

Høsten og vinteren

Fra september og oktober byr Canada på «Indian summer» og skogene imponerer med et uforlignelig vakkert sceneri med høstens vakre fargespill. Været på denne tiden er ganske behagelig, spesielt i september, enda om det kan bli litt kaldt utover kvelden og natten. Utenfor høysesongen er det da selvsagt rimeligere å farte rundt i Canada.

April og november er ikke de ideelle månedene å reise rundt i Canada, da er det som oftest kaldt, men stadig for varmt til å stå på ski. For deg som vil på skiferie, bør du ta turen over Atlanteren fra midten av desember til midten av mars.   

Vi er alltid klare for å hjelpe deg med å skreddersy din drømmeferie i Canada. Ta kontakt med en av våre reiseeksperter for å starte planleggingen.

Du kan også lese mer om våre reiser til resten av Nord-Amerika her.

'Canada Specialists'
'Canada Specialists'
Vakre Vancouver
Vakre Vancouver
Niagrafallene
Niagrafallene
Fjellgeit i Banff nasjonalpark
Fjellgeit i Banff nasjonalpark
Montréal om høsten
Montréal om høsten
Hovedstaden Ottawa
Hovedstaden Ottawa
Lake Louise i Banff National Park
Lake Louise i Banff National Park
Opplev Canadas ville dyreliv
Opplev Canadas ville dyreliv
Stå på ski i Whistler
Stå på ski i Whistler
Reiseekspert Maria kan hjelpe deg å skreddersy din reise

Skreddersy reisen til Nord-Amerika

Jeg kan hjelpe deg å skreddersy din reise til Nord-Amerika

Alle priser er i NOK. Vi tar forbehold for prisendringer og trykkfeil.
Vis resultater for: