23 10 23 80
Mandag-torsdag 10-16, Fredag 10-15
Kontakt oss
Turen er dessverre ikke lenger tilgjengelig, men du kan finne lignende turer lenger ned på siden
23 10 23 80
Få et tilbud

Finn din reise

Vi finner reiser til deg...

Reiser til Canada

Turkise brevann, grizzlybjørner og spisse fjelltopper kledd i snø. Canada er spesielt kjent for sin unike natur i Rocky Mountains, og det er ikke uten grunn. Fjellkjeden er dog bare et av mange eksempler på hva du kan oppleve på en tur til det enorme landet nord for USA.

Landet byr også på spennende storbyer, endeløs prærie, idylliske vinregioner, vilt dyreliv, urfolkskulturer, franske byer, fantastiske kystlinjer og en vennlig befolkning som er mer europeisk enn amerikansk i mentalitet.

Det er naturlig å reise rundt i Canada med bil eller bobil, og hos BENNS er vi spesialister på å skreddersy slike turer. Skal vi hjelpe deg med din kanadiske drøm?

Grizzlybjørnen er en av mange dyr man kan møte på en reise til Canada
Grizzlybjørnen er en av mange dyr man kan møte på en reise til Canada
Å padle kano er en fantastisk måte å utnytte Canadas natur på
Å padle kano er en fantastisk måte å utnytte Canadas natur på

Hvorfor du bør reise til Canada:

 • Opplev noe av verdens vakreste natur – fra Rocky Mountains til Niagara Falls
 • Spis og shopp deg gjennom flerkulturelle byer som Toronto, Vancouver og Montreal
 • Vær aktiv på ferie med fotturer, sykling, ridning, ski, SUP-brett, kano- og kajakkpadling
 • Kom tett på naturen med overnatting i de mange naturparkene
 • Ta del i landets historie – fra urfolk til fransk kolonisering
 • Møt Canadas dyr: elg, bjørn, spekkhoggere, bever og mange flere

Hvordan BENNS kan hjelpe deg med din reise til Canada:

 • Vi skreddersyr din reise til Canada etter dine drømmer
 • Vi setter sammen en pakke med for eksempel fly, overnatting, bil/bobilutleie og opplevelser
 • Våre Canada-eksperter deler råd om den ideelle reiseruten for dine behov
 • Vi kjenner de beste hotellene, hyttene og ranchene som tilbyr mer enn bare en seng
 • BENNS er ansvarlig for alle problemer rundt booking, forsikring, etc.
 • Vi har bestilt turer til Canada siden 1963, så vi er ganske gode på det
BENNS kan hjelpe deg med å finne de beste hotellene til reisen
BENNS kan hjelpe deg med å finne de beste hotellene til reisen
Kjøreturen på Icefield Parkway mellom nasjonalparkene Banff og Jasper er en opplevelse i seg selv
Kjøreturen på Icefield Parkway mellom nasjonalparkene Banff og Jasper er en opplevelse i seg selv

Reiser til Vest-Canada

Vest-Canada er det mest populære området å besøke på sin (første) Canada-reise.

I de kanadiske Rocky Mountains i provinsene Alberta og British Columbia, ligger Banff nasjonalpark. Det er verdens tredje eldste nasjonalpark, og med postkortverdige motiver som Lake Louise og Moraine Lake, vil du enkelt forstå hvorfor dette nesten symboliserer Canada. 

I samme region finner du naboparken Jasper nasjonalpark, samt de mindre kjente Yoho og Kootenay, som alle byr på natur i verdensklasse.

Men det er mye mer å oppleve på en tur til Vest-Canada. Besøk storbyen Vancouver, vakre Vancouver Island, skiområdet Whistler, "Cowtown" Calgary og vinregionen Okanagan Valley – bare for å nevne noen.  

Reiser til Øst-Canada

Hvis du vil ha mer av det pulserende storby-livet, er det åpenbart å reise til Øst-Canada. Her finner du en rekke metropoler som gir de amerikanske naboene noe å kjempe mot.

Toronto i provinsen Ontario er som en miniatyr av New York, med skyskrapere og ikoniske CN Tower i byens skyline. Her kan du se ishockey og basketball i de øverste ligaene, shoppe som en gal og spise deg gjennom utallige kjøkken i verdens mest flerkulturelle by.  

Hvis du er mer interessert i historie og sjarmerende kultur, bør turen gå til Montreal og Quebec City, som begge ligger i den franske provinsen Quebec. Her står jazz, kunst, fransk mat og UNESCO-beskyttet arkitektur på programmet. 

Øst-Canada er også full av flotte naturopplevelser. Du kan for eksempel høre brølet fra Niagara Falls-fossen i Ontario eller kjøre langs de dramatiske kystlinjene i Nova Scotia.

Besøk Toronto - Canadas svar på New York
Besøk Toronto - Canadas svar på New York
Bilferie er en god måte å komme tett på den kanadiske naturen
Bilferie er en god måte å komme tett på den kanadiske naturen

Canada med bil eller bobil

Det er populært å dra på bilferie i Canada, da landet er svært tilrettelagt med autovern, skilting og gode parkeringsforhold. Og viktigst av alt, du har friheten til å kjøre hvor du vil, når du vil. Det eneste spørsmålet er om det skal være med bil eller bobil.

Bobil i Canada er den perfekte ferieformen hvis du vil være nær naturen. Med denne rullende hytta kan du kjøre fra en nasjonalpark til en annen, og spise, sove og være aktiv i naturen. 

Å kjøre selv med bil er et godt valg hvis du ønsker mer komfort på stedene du bor, og her kan vi finne noen spesielt gode overnattingssteder for deg. Samtidig mister man litt frihet, da ruten ikke kan endres underveis. 

Din reiseekspert hos BENNS kan hjelpe deg å ta det riktige valget.

Kombiner med tog eller cruise

Selv om en kjør-selv-ferie er det mest populære valget, er det flere gode måter å oppleve Canada på.

Togreiser er en av reisetypene vi virkelig kan anbefale. På østkysten er det enkelt å reise mellom større byer med tog, noe som sparer deg for både penger og tid. I Vest-Canada kan du dra på noen av verdens vakreste togturer med VIA Rail eller Rocky Mountaineer, som også tilbyr en 1. klasses opplevelse med god mat, komfortable seter og store vinduer med uforstyrret utsikt. 

Det er også en selvfølge å kombinere en reise i Vest-Canada med et cruise til Alaska for å oppleve de vakre fjordene, isbreene og dyrelivet langs vestkysten.

Rocky Mountaineer er en førsteklasses opplevelse med panoramavinduer
Rocky Mountaineer er en førsteklasses opplevelse med panoramavinduer
Bo i ett med naturen på en isolert lodge i fjellene. Foto: Banff Lake Louise Tourism
Bo i ett med naturen på en isolert lodge i fjellene. Foto: Banff Lake Louise Tourism

Bo på vannet, en ranch eller i en tipi

Hvis du velger å reise til Canada på en bilferie, sørger vi for å finne de beste overnattingsstedene langs ruten. Det kan være alt fra sentralt beliggende hoteller i de store byene til idylliske alpehytter på fjellet. Mange steder tilbyr mer enn bare en seng å sove i. Dette er steder som er en opplevelse i seg selv.

Du kan for eksempel bo på en lodge bygget på pongtonger ute på fjorden, som du bare kan komme til med sjøfly fra Vancouver Island. Eller du kan bo i en oppgradert tipi og lære om tradisjonene til urbefolkningen i nærheten av Kootenay nasjonalpark i Rockies. Hvis du er mer interessert i å ri og svinge med lasso, kan du leve som en cowboy når du bor på en ekte ranch på den kanadiske prærien.

Drikk og spis godt på turen til Canada

Det er ingen fare for at munnen skal kjede seg når du er på ferie i Canada. Landet er spesielt kjent for sin lønnesirup, som serveres til pannekaker på diners som ligger rundt hvert hjørne. Og så burde dere smake på den uoffisielle nasjonalretten, poutine, som er pommes frites med brun saus, smeltet ost og diverse topping.  

Men også i den mer finkulturelle enden har det kanadiske kjøkkenet mye å tilby. I øst fanger de krabber og hummer til de lokale fiskerestaurantene, og i vest kan du få deilige biffer fra storfe på Albertas prærie eller fersk laks fra vestkysten.

Og ikke glem de obligatoriske stoppene på stasjonene på Tim Hortons, Canadas svar på Starbucks. Disse finnes over hele landet og hit kommer kanadiere fra alle sosiale klasser sammen for kaffe og smultringer.

Pannekaker med lønnesirup er et populært valg til frokost. Foto: Orange Girl Photographs
Pannekaker med lønnesirup er et populært valg til frokost. Foto: Orange Girl Photographs
Kanskje er du heldig og ser en flokk med spekkhoggere i de kjølige fjordene langs vestkysten
Kanskje er du heldig og ser en flokk med spekkhoggere i de kjølige fjordene langs vestkysten

Canadas rike dyreliv

Hvis du er interessert i dyr, kan du glede deg til å reise til Canada. Landet har et unikt dyreliv med mange forskjellige arter spredt over alle ti provinsene i landet.

I øst finner du tusenvis av elg på Newfoundland på Atlanterhavskysten, søte svartbjørner i skogene og vaskebjørn som gjerne tar seg en tur inn til byene. I vest kan du se brunbjørn på laksejakt i elvene, havørn som våker over Vancouver Island, og hvis du er heldig – hval, spekkhoggere, seler og delfiner som svømmer i havet og fjordene langs vestkysten. Og lengst nord hekker reinen sammen med fjellrev, arktisk hare og hvit isbjørn.

Og vi har ikke engang nevnt Canadas nasjonaldyr, beveren - som jobber i elvene og bygger demninger, eller de mange søte jordekornene du møter på campingplassene.

Når er det best å reise til Canada?

I de fleste tilfeller er det best å reise til Canada fra begynnelsen av mai til midten av oktober. Her kan du komme deg opp i fjellet og kjøre på veiene og gå på stier uten snø. Den samme perioden gjelder for østkysten hvis du vil reise rundt i behagelig, varmt vær.

Juli er høysesong og derfor er det mange mennesker i denne måneden. Samtidig er juli måneden hvor du kan oppleve flere morsomme kulturelle arrangementer som Canada Day (1. juli), Montreal Jazz Festival og verdens største rodeo, Calgary Stampede, i begynnelsen av måneden.

Du kan imidlertid også reise til Canada i de kalde månedene hvis du først og fremst vil besøke storbyer, eller bryne deg på vinteraktiviteter som ski, langrenn, skøyter, truger, etc. Mulighetene er mange!

De fleste foretrekker å reise til Canada på sommeren. Foto: Travel Alberta
De fleste foretrekker å reise til Canada på sommeren. Foto: Travel Alberta
Reiseekspert Maria kan hjelpe deg å skreddersy din reise

Interessert i en reise til Nord-Amerika?

Jeg kan hjelpe deg med å planlegge reisen din til Nord-Amerika!

Alle priser er i NOK. Vi tar forbehold for prisendringer og trykkfeil.
Vis resultater for: