23 10 23 80
Mandag-torsdag 10-16, Fredag 10-15
Kontakt oss
Turen er dessverre ikke lenger tilgjengelig, men du kan finne lignende turer lenger ned på siden
23 10 23 80
Få et tilbud

Finn din reise

Vi finner reiser til deg...

Safari i Tanzania

Tanzania og safari hører sammen som plomma i egget. Grunnen til dette, er fordi Tanzania er en svært populær safaridestinasjon. På en safari i Tanzania besøker man gjerne Serengeti National Park, Tarangire National Park, Lake Manyara og Ngorongorokrateret, hvor opplevelsene står i kø. På en safari i Tanzania, kan du forvente et svært rikt dyreliv, og da spesielt i nasjonalparkene og i reservatene. Hele 14 av 320 pattedyrarter er endemiske i Tanzania, og du kan forvente å se elefant, flodhest, bøffel, løve og leopard i de fleste parkene. Ettersom flere arter er truet, har det blitt sjeldnere å spotte ulike typer neshorn og gepard.

Det som derimot er soleklart å få øye på, er de mange fugleartene som svever omkring i landet. Også svært mange av disse er endemiske, slik som rødhodet dvergpapegøye og serengetifrankolin. I tillegg kan dere vitne struts, sekretærfugl, gribber, hønsefugler, trapper og viper i på de store slettene.

På en safari i Tanzania finner du et av verdens største antall ville dyr. Det er en stor garanti for å se dyrene du har på ønskelisten, og det er en helt euforisk og befriende følelse å se dyrene vandre fritt rundt i det pittoreske landskapet.

Ved å reise på en safariferie i Øst-Afrika møter man noen av verdens farligste dyr i trygge omgivelser, hvor sjåføren deler all sin kunnskap om dyrene. Man lærer altså fantastisk mye på kjøreturene gjennom savannen. Som en ekte safarireise i Tanzania burde være, anbefaler vi å avslutte safarien med en nightcap i solnedgangen omringet av fuglekvitter og apeskrik. De fleste safaricamper er fantastisk hyggelige, med en atmosfære helt ulik noen annen. 

Den store migrasjonen

Landskapet er fjellrikt med Kilimanjaro som bakteppe, og den vakre Serengeti-sletten er spesielt kjent for den årlige migrasjonen, også kjent som "The Great Migration". Gled deg til et skue over millioner av gnu og massevis av løver, elefanter, leoparder og andre spennende dyr, som migrerer fra Masai Mara i Kenya til Serengeti-sletten og tilbake. Denne store migrasjonen regnes faktisk som en av verdens syv nye underverker, og er en fasinerende opplevelse som ikke finnes noe annet sted i hele verden. Denne migrasjonen består av 1,5 millioner gnuer, 200 000 sebraer og 350 000 gaseller. Dyrene er på jakt etter frisk gress og vann, og ved hjelp av gnuens eksepsjonelle luktesans, leder savanneklovnen resten av dyrene til både mat og drikke.

Det er perfekt å oppleve migrasjonen fra desember til mars, men sommeren er også et godt tidspunkt å reise på. Dyrene beveger seg hele året, men tar en liten avstikker til Kenya i ny og ne. I tillegg er det regnsesong på savannen fra mars til mai, så det kan være en god idé å unngå safari i Tanzania på dette tidspunktet.

The Big 5 i Tanzania

Er det et sted man virkelig ikke skal gå glipp av på en safari i Tanzania, og egentlig en safaritur generelt, så er Ngorongorokrateret, hvor blant annet de velkjente "The Big 5" er høyt representert på en safari her. The Big 5 består av elefant, neshorn, bøffel, løve og leopard. 

Typiske høydepunkter på en safari i Tanzania:

Er du klar for safari i Tanzania? Så bli med på ditt livs reise!

Zanzibar og safari i Tanzania

Det blir mer og mer populært å kombinere safarireisen i Tanzania med en badeferie på Zanzibar når safarieventyret på fastlandet er over. For hva er vel bedre enn å fordøyde de mange storslåtte safariopplevelsene og inntrykkene med en avslappende badeferie ved Det indiske hav etterpå? På Zanzibar booker vi dere inn på et fortryllende hotell med maks antall stjerner, opplevelser og aktiviteter. Etter en safari, er det ingenting som passer like bra som Zanzibars hvite sandstrender, kokospalmer og flotte korallrev. En Zanzibar-reise tilbyr også spennende historie, sultanpalasser, persiske bad og gamle festninger med flotte arabiske portrom.

Vi er alltid klare for å hjelpe deg med å skreddersy din safari i Tanzania. Ta kontakt med en av våre reiseeksperter for å starte planleggingen.

Den store migrasjonen fra Masai Mara til Serengeti - Safari i Tanzania
Den store migrasjonen fra Masai Mara til Serengeti - Safari i Tanzania
Praktfulle Kilimanjaro - Safari i Tanzania
Praktfulle Kilimanjaro - Safari i Tanzania
Avslapning på Zanzibar med hvite strender - Safari i Tanzania
Avslapning på Zanzibar med hvite strender - Safari i Tanzania
Reiseekspert Linda kan hjelpe deg å skreddersy din reise

Skreddersy safari i Afrika

Jeg kan hjelpe deg å skreddersy din safari i Afrika

Alle priser er i NOK. Vi tar forbehold for prisendringer og trykkfeil.
Vis resultater for: