23 10 23 80
Mandag-torsdag 10-16, Fredag 10-15
Kontakt oss
Turen er dessverre ikke lenger tilgjengelig, men du kan finne lignende turer lenger ned på siden
23 10 23 80
Få et tilbud

Finn din reise

Vi finner reiser til deg...

Reiser til Zimbabwe

Zimbabwe er en safarijuvel som ofte blir glemt til fordel for sine mer kjente naboer som Sør-Afrika og Botswana, men takket være forbedringer i landets tilstand er turismen på vei tilbake til det vakre landet. Reiser til Zimbabwe byr på autentisk og uspolert afrikansk natur på sitt aller beste, historiske kulturminner og et folk fylt av livsglede, i et ellers meget fattig land. Her kan du, som eneste sted i Afrika, gå på safari alene til fots blant de ville dyrene og oppleve ruinene etter de avanserte sivilisasjonene i det sørlige Afrika. Zimbabwes høydepunkter inkluderer de enestående nasjonalparkene Hwange, Mana Pools og Matobo; de majestetiske Victoriafallene og ruinene Great Zimbabwe.

Zimbabwe ligger mellom Zambia, Mosambik, Sør-Afrika og Botswana, og har stort sett behagelige temperaturer året rundt. Dog er det regntid i november – mars, og her kan temperaturen komme opp i over 30 grader. Det er lettere å finne de ville dyrene i tørketiden, når vegetasjonen er litt mer sparsom og dyrene samles i flokk rundt vannhullene. Den beste tiden å besøke Zimbabwe er altså i månedene april – oktober.

Hwange nasjonalpark - Zimbabwes største

Hwange nasjonalpark er den største nasjonalparken i Zimbabwe og dekker over 14 000 kvadratkilometer med vill natur, et område som er ca. halvparten så stort som Belgia. Parken ligger vest i Zimbabwe, rett sør for de majestetiske Victoriafallene. Hwange er en av Afrikas «Big 5» destinasjoner, hvor man kan være heldig og oppleve alle Big 5 (leopard, løve, bøfler, flodhest og elefanter). I tillegg har parken alle de klassiske afrikanske sjarmørene – giraffer, sebra, geparder, vortesvin, impalaer, og den sjeldne afrikanske villhunden. Parken har et unikt høyt antall av elefanter og til sammen over 400 fuglearter og 100 pattedyr. De ville dyrene utfolder seg fritt i parkens varierte landskap, med alt fra grønne skoger i nord til tørre sandsletter i sør, på grensen mot Kalahariørkenen.

Mana Pools - gå i ett med naturen

Mana betyr «fire» på det lokale Shona-språket og henviser til de fire store innsjøene, dannet av Zambezi-elva, som er utgangspunktet for denne unike nasjonalparken. Området ligger på UNESCOs verdensarvliste på grunn av områdets unike natur og dyreliv, og i denne særdeles øde nasjonalparken, som ligger over 100 km fra sivilisasjonen, får man følelsen av å være i ett med naturen. Det er særlig den enestående muligheten til å gå på safari til fots som gjør denne parken spesiell. Takket være områder med åpen vegetasjon som gir god sikt, kan man gå fritt blant noen av Afrikas største dyr – elefanter, impala, sebraer, bavianer, vortesvin og flodhester, og mer skumle dyr som løver, geparder og leoparder. De store kattene er mer reserverte og sky, men mange er heldige og får oppleve en eller flere av rovdyrene også. Ulykker er meget sjeldne, til tross for de mange turistene som kommer hit for å oppleve naturen på nært hold hvert år.

Victoria Falls - verdens vakreste fossefall

Den livsviktige Zambezi-elva danner grensa mellom Zimbabwe og Zambia, og dens plutselige fall på over 100 meter ned i en gigantisk kløft danner de majestetiske Victoriafallene. Her er Zambezielva over 2 kilometer bred, noe som danner utallige fossefall, hvorav den lengste er over 108 meter lang. Victoriafallene er et av verdens syv naturundere og er en av verdens største og mest spektakulære fosser, og er selvfølgelig beskyttet av UNESCO.

Bare på lyden er man ikke i tvil om at man nærmer seg noe stort. Den mektige Zambesi-elvas fall danner øredøvende lyd og utallige vanndråper i lufta, som igjen skaper regnbuer ved godt vær. Vannmengden i Victoriafallene varierer med årstiden, men uansett tid på året, er det en stor opplevelse å gå langs kanten av kløfta og oppleve de kraftige vannmassene.

Matobo nasjonalpark - på UNESCOs verdensarvliste

Matobo nasjonapark er både et vindu tilbake i tid til Zimbabwes tidligere befolkning og et safariområde med gode muligheter for å se neshorn. Nasjonalparken er todelt – en del kalles kulturpark og består av unike granittsteinformasjoner, mens den andre består av naturpark med safarimuligheter. Også denne parken er beskyttet av UNESCO. Kulturparken består av et landskap preget av majestetiske granittformasjoner, som ble dannet for over 2 milliarder år siden. De runde granittsteinene, som kalles kopjer, ligger oppå hverandre og danner forunderlige formasjoner. Sanfolket, også kalt buskmenn, levde i dette området helt til for omkring 2000 år siden, og etterlot seg hundrevis av fascinerende hulemalerier som i dag anses for å være en del av Zimbabwes sjel og kulturarv. Naturparken byr på ypperlige safarimuligheter, men har dessverre vært utsatt for en del krypskytteri. Til tross for dette er det gode muligheter for å se både svarte og hvite nesehorn i parken, i tillegg til utallige andre dyr.

Great Zimbabwe - ruinene etter Afrikas moderne sivilisasjon

Great Zimbabwe, også kalt Great Zimbabwe Ruins, er noe så sjeldent som ruinene etter en moderne sivilisasjon i det sørlige Afrika. Ruinene er bevis på at oldtidens Afrika nådde et mer avansert nivå i sivilisasjonen enn tidligere antatt av forskere. I dag er Great Zimbabwe et nasjonalmonument og det er denne gamle byen som har gitt navn til landet. Great Zimbabwe er også fredet av UNESCO.

Den gamle byen ble bygget mellom år 1100-1500 og var sentrum for det store Munhumutapa-imperiet, som hersket over et område på størrelse med hele Zimbabwe og Mosambik. Da kongeriket var på sitt største, huset Great Zimbabwe over 18.000 innbyggere. Det spennende nasjonalmonumentet ligger i et sletteområde som er svært tynt befolket, i ca. 1.100 meters høyde og ca. 30 km fra byen Masvingo. Ruinene er delt inn i tre områder: ’The Hill Ruins’, ’the Great Enclosure’ og ’the Valley Ruins’. 'The Hill Ruins' er kanskje det mest kjente med sin høye beliggenhet. Dette området omtales ofte som "den kongelige byen", og antas å ha vært hjem for en rekke høvdinger og konger. 

Les mer om Afrika her.

Vi er alltid klare for å hjelpe deg med å skreddersy din drømmeferie i Zimbabwe. Ta kontakt med en av våre reiseeksperter for å starte planleggingen.

Løve i Hwange nasjonalpark
Løve i Hwange nasjonalpark
Elefanter i Hwange nasjonalpark
Elefanter i Hwange nasjonalpark
Deler av ruinene som utgjør Great Zimbabwe
Deler av ruinene som utgjør Great Zimbabwe
Et utsnitt av Victoria Falls
Et utsnitt av Victoria Falls

Hvor vil du reise?

Reiseekspert Pål kan hjelpe deg med å skreddersy reisen din til Afrika

Interessert i en reise til Afrika?

Jeg kan hjelpe deg med å planlegge reisen din til Afrika!

Alle priser er i NOK. Vi tar forbehold for prisendringer og trykkfeil.
Vis resultater for: