23 10 23 80
Mandag 9-15.30, Tirsdag - Torsdag 10-16, Fredag 10-15
Kontakt oss
Turen er dessverre ikke lenger tilgjengelig, men du kan finne lignende turer lenger ned på siden
23 10 23 80
Få et tilbud

Finn din reise

Vi finner reiser til deg...

Hwange er Zimbabwes største nasjonalpark, og parken dekker et enormt og variert naturområde på hele 14 000 kvadratkilometer. Hwange nasjonalpark ligger øst i Zimbabwe og starter bare noen få kilometer fra de mektige Victoriafallene.

Variert landskap og The Big 5

I Hwange finner dere alle de største dyrene i Afrika, inkludert «The Big 5», og dere kan være heldige og se løver, elefanter, bøfler, neshorn, leopard, gepard, sebraer og utallige antiloper, giraffer, vortesvin og hyener. Parkens størrelse innebærer at området inneholder mange forskjellige naturtyper, noe som gjør det ekstra spennende å besøke Hwange. I en og samme park kan man nemlig oppleve alt fra klassisk slettelandskap til frodige skogsområder til tørt ørkenlandskap, på grensen mot Kalahariørkenen. Parkens størrelse gjør også at det kan være vanskeligere å finne noen av de mer sjeldne dyrene, da størrelsen gir dyrene flere gjemmesteder. Dette gjør til gjengjeld safariopplevelsen mer realistisk, og gleden ved å oppdage villdyrene i deres naturlige habitat er noe helt spesielt.

Parkens historie

Denne dyrerike parken har en interessant historie, da dette enorme naturområdet opprinnelig var tomt for dyr. På 1920-tallet gikk den 22 år gamle Ted Davidson på oppdagelse i området og la merke til at naturområdet ikke hadde store pattedyr. Årsaken var at det ikke var vannhull i naturen her, og Davidson bestemte seg for å grave vannhull og anlegge en nasjonalpark. Fordelen med å velge nettopp dette området, var at det var fullstendig uberørt, nettopp fordi det ikke hadde vært store dyr å leve av i området. I dag er Hwange altså Zimbabwes største nasjonalpark med tusenvis av dyr, men parken er fortsatt avhengig av vann utefra, særlig i tørkeperioder.

Hwange nasjonalpark er et sant safariparadis for dere som gjerne vil oppleve det afrikanske dyrelivet i leken utfoldelse i et enormt landskap.

Vi er alltid klare for å hjelpe deg med å skreddersy din drømmeferie i Hwange. Ta kontakt med en av våre reiseeksperter for å starte planleggingen.

Vorstesvinmor med unger - Safari i Zimbabwe
Vorstesvinmor med unger - Safari i Zimbabwe
Løvinne ses gjennom bilvinduet i Hwange nasjonalpark - Safari i Zimbabwe
Løvinne ses gjennom bilvinduet i Hwange nasjonalpark - Safari i Zimbabwe

Utvalgte hoteller

Finner du ikke ditt favoritthotell? Vi tilbyr en rekke hoteller verden over, ta kontakt med oss for mer informasjon.
  • Bomani Tented Lodge

    Bomani Tented Lodge i Zimbabwe er den perfekte basen for å unike safariopplevelser i Hwange nasjonalpark. Luksuslodgen ligger i naturreservatet Ngo Forest ve...

    Les mer
Reiseekspert Tor Arne kan hjelpe deg å skreddersy din reise

Skreddersy reisen til Zimbabwe

Jeg kan hjelpe deg å skreddersy din reise til Zimbabwe

Alle priser er i NOK. Vi tar forbehold for prisendringer og trykkfeil.
Vis resultater for: