23 10 23 80
Mandag-torsdag 10-16, Fredag 10-15
Kontakt oss
Turen er dessverre ikke lenger tilgjengelig, men du kan finne lignende turer lenger ned på siden
23 10 23 80
Få et tilbud

Finn din reise

Vi finner reiser til deg...

Reiser til Botswana

Leter du etter en naturopplevelse utenom det vanlige? Vil du oppleve ekstraordinære game drives og vilt dyreliv? Beliggende i det sørlige Afrika, er Botswana et land fylt med betagende landskap, ville dyr og autentiske naturopplevelser. Med en av våre reiser til Botswana kan du virkelig oppleve noen av naturens mesterverk.

Hele 38 % av landets totale areal er dedikert til reservater, nasjonalparker og villmarksområder, noe som gjør Botswana spesielt bemerkelsesverdig. Dra på safari i Botswana og kjør gjennom uinngjerdete områder, der det afrikanske dyrelivet trives fritt, og endeløse horisonter åpner seg foran deg, så langt øyet kan se. Bli forbløffet over den uforstyrrede og klare nattehimmelen med tusenvis av stjerner, og nyt de sene kveldene med lyset fra solnedgangen i den afrikanske horisonten.

På en reise til Botswana er du sikret autentiske opplevelser og nærkontakt med natur- og dyrelivet
På en reise til Botswana er du sikret autentiske opplevelser og nærkontakt med natur- og dyrelivet
Botswana har et rikt dyreliv, hvor du blant annet kan se den sjeldne brune hyenen
Botswana har et rikt dyreliv, hvor du blant annet kan se den sjeldne brune hyenen

Derfor bør du reise til Botswana:

 • Opplev den uberørte afrikanske villmarken i Kalahari-ørkenen
 • Kjenn på roen ved den spesielt lave turisttettheten, på grunn av Botswanas fokus på økoturisme
 • Dra på båtsafari i verdens største intakte innlandsdelta, Okavango-deltaet
 • Opplev Afrikas største bestand av elefanter i Chobe National Park
 • Se truede dyrearter som den afrikanske villhunden, den afrikanske geparden og den sjeldne brune hyenen
 • Utforsk en av verdens største saltsletter, Makgadikgadi
 • Få en unik innsikt i Botswanas rike tradisjoner og kulturarv i møte med lokalbefolkningen

Slik kan BENNS hjelpe deg med din reise til Botswana:

 • Vi skreddersyr din Botswana-reise etter dine ønsker
 • Du får en pakkereise med fly, overnatting, transport og aktiviteter
 • Våre Botswana-eksperter gir råd om den ideelle reiseruten for dine behov
 • Vi samarbeider med utvalgte lokale partnere, slik at du er sikret god service og en trygg reise
 • Vi har selv reist i Botswana og vet hva du bør se og oppleve
 • Du får en personlig reisekonsulent som er med deg før, under og etter reisen
 • BENNS tar seg av alt det praktiske rundt booking, forsikring osv.
På en reise til Botswana med BENNS er du sikker på å bo på lodges av høy kvalitet
På en reise til Botswana med BENNS er du sikker på å bo på lodges av høy kvalitet
Møt lokalbefolkningen på din reise til Botswana, her ses San-folket
Møt lokalbefolkningen på din reise til Botswana, her ses San-folket

For deg som vil ha mer enn bare en klassisk safari

Reiser til Botswana er for de ekstra naturinteresserte og byr på opplevelser som går utover den klassiske safarituren. Botswana er for den kvalitetsbevisste reisende som ønsker å prioritere ekstraordinære opplevelser på alle nivåer: dyreliv, natur, kultur, historie og ikke minst unik overnatting i autentiske omgivelser.

Det helt spesielle med å reise til Botswana er at regjeringen har valgt å fokusere spesielt på økoturisme. Man har altså med vilje valgt å nedprioritere masseturismen, og det er flere krav til de enkelte lodgene, noe som gjør at tilbudet også vil være mindre enn mange andre steder. Til gjengjeld gir det en helt spesiell opplevelse; du har ro og plass til å fordype deg i omgivelsene dine, og du opplever ikke på samme måte å stå i kø bak en rekke safaribiler som alle venter på å komme frem og få tatt det beste bildet ved vannhullet.

Et ukontrollert og uberørt tilfluktssted

Botswana er en sjeldenhet i vår ellers overbefolkede og overutviklede verden. Du finner ikke mange steder som dette, med uforstyrret og rå natur og dyreliv, og du har derfor muligheten til å få en helt ekstraordinær opplevelse. Her befinner du deg i et av de siste tilfluktsstedene for flere av klodens truede dyrearter, som den afrikanske villhunden, den afrikanske geparden og den sjeldne brune hyenen.

Botswana er på størrelse med Frankrike og har derfor rikelig med plass til motstridende og varierte landskap. Alt fra verdens største intakte innlandsdelta, Okavango, til de tørre og sandete landskapene i Kalahariørkenen. Fra det overveldende rike dyrelivet i Chobe National Park til de enorme, øde saltslettene i Makgadikgadi. Du kan derfor være sikker på å finne unike attraksjoner, uansett hvor i landet du befinner deg.

Botswana er tilfluktssted for flere utrydningstruede dyrearter som den afrikanske geparden
Botswana er tilfluktssted for flere utrydningstruede dyrearter som den afrikanske geparden
Kalahariørkenen byr på pene og tørre landskaper
Kalahariørkenen byr på pene og tørre landskaper

Kalahariørkenen – Land of Thirst


Velkommen til et tørt og solbrent landskap, som Tswana-folket kaller "Land of Thirst". Kalahariørkenens tørre, sandete landskap dekker hele 84 % av landet, der du kan oppleve den uberørte afrikanske villmarken og med egne øyne se det imponerende dyrelivet med flokker av antiloper, bukker, giraffer og gnuer.

Et rått og nådeløst landskap, som får tankene til å vandre tilbake til forhistoriske tider. Kjenn de varme vindene og hør den knitrende lyden av en tornbusk, som en jeger fra San-nomadefolket tråkker på. Kalahari er en naturopplevelse av den helt ekstraordinære sorten, og kombinert med både dyreopplevelser og muligheten for å besøke San-folket, er du sikret en opplevelse for livet.

Okavango - verdens største intakte innlandsdelta

Inkluder verdens største intakte innlandsdelta, Okavangodeltaet, som et av høydepunktene på din reise til Botswana. Det er i seg selv uvanlig at en elv munner ut i et innlandsdelta, i motsetning til andre elver som vanligvis munner ut i havet. Det er heller ikke uten grunn at deltaet står oppført på UNESCO’s verdensarvliste.

Begi deg ut på en båtsafari og kom helt tett på naturen og dyrelivet i våtområdet. For eksempel kan du seile i en såkalt mokoro - tradisjonelle kanoer laget av uthulede trestammer.

Når vannstanden er på sitt høyeste, tiltrekker det massive mengder ville dyr fra alle kanter. Besøk for eksempel Moremi Game Reserve, som dekker nesten en tredjedel av Okavangodeltaet. Her får du også muligheten til å oppleve et rikt dyreliv, inkludert "The Big 5" (løve, leopard, bøffel, elefant og neshorn), samt et imponerende fugleliv.

Det finnes flere ulike typer båtsafari i Okavangodeltaet, blant annet i tradisjonelle kanoer
Det finnes flere ulike typer båtsafari i Okavangodeltaet, blant annet i tradisjonelle kanoer
I Chobe National Park finner du Afrikas største bestand av elefanter
I Chobe National Park finner du Afrikas største bestand av elefanter

Chobe nasjonalpark - elefant- og dyrelivsparadis

Med en reise til Botswanas nordlige del finner du et av Afrikas store safariområder. Chobe nasjonalpark er Botswanas eldste nasjonalpark og er blitt berømt for sine store flokker med elefanter. Nyt synet når noen av de største flokkene med elefanter i verden vandrer forbi. Chobe nasjonalpark er faktisk hjemmet til Afrikas største bestand av elefanter.

Parken byr imidlertid også på mange andre dyreopplevelser. Dra på spennende safariturer og se etter både løver, geparder, bøfler, sabelantiloper og giraffer, for å nevne noen få, avhengig av hvor i parken du reiser. Besøk Chobe nasjonalpark og la deg imponere av det overdådige dyre- og fuglelivet, den vakre naturen og den store biodiversiteten med variert natur og flere økosystemer i én og samme park.

Makgadikgadi - saltsletter og sanddyner

Det er verdt å inkludere Makgadikgadi som et stopp på din reise til Botswana. Makgadikgadi er ikke én stor slette, men består av flere mindre saltsletter. Mellom alle de flate saltslettene finner man sanddyner, klippeformasjoner, små øyer og barskt ørkenlandskap. Dra på safaritur i Nxai Pan nasjonalpark, hvor forholdene for dyreliv er mer gunstige.

I tillegg til de vakre landskapene og den flotte naturen, er Makgadikgadi også en arkeologisk skattekiste som vitner om menneskets liv og levevis gjennom tidene. Til tross for det vanskelige forholdene og klimaet, bor det fortsatt mennesker her, og det finnes en rekke landsbyer i randsonene til saltslettene, der det er mest frodig.

Se det ville landskapet i Makgadikdai med flate saltsletter, klippeformasjoner og sanddyner
Se det ville landskapet i Makgadikdai med flate saltsletter, klippeformasjoner og sanddyner
Dykk ned i lokalbefolkningens levevis, tradisjoner og kultur
Dykk ned i lokalbefolkningens levevis, tradisjoner og kultur

Lokale landsbyer og rik kulturarv

Botswana er ikke bare et sted for safariopplevelser; det er også en destinasjon rik på kultur og historie. Vi i BENNS kan på din reise til Botswana hjelpe til med å planlegge et møte med en lokal landsby, slik at du kan oppleve den tradisjonelle botswanske livsstilen. Møt de vennlige lokale innbyggerne, lær om deres tradisjonelle håndverk og delta i tradisjonelle seremonier og danser.

Du vil bli overrasket over den varme velkomsten du mottar, og hvor mye du kan lære om Botswanas rike kulturelle arv. I Botswana betraktes reisende ikke som en plage. Tvert imot hjelper lavvolumsturisme med å styrke de lokale økonomiene. I tillegg er det en rekke historiske og kulturelle severdigheter som er verdt å utforske, som du kan se nedenfor.

Historiske områder og nasjonale monumenter:

 • Gcwihaba Caves og Aha Hills på UNESCO’s tentativliste
 • Matsieng Footprints
 • Old Palapye
 • Manyana klippemalerier
 • Tsodilo Hills med klippemalerier på UNESCO’s verdensarvliste
 • Tswapong Hills og Moremi Hills på UNESCO’s tentativliste
 • Northern Tuli Game Reserve
 • Bahurutshe Cultural Village
Se den klare nattehimmelen og flotte solnedganger på din reise til Botswana
Se den klare nattehimmelen og flotte solnedganger på din reise til Botswana

Praktisk informasjon når du reiser til Botswana

Hvilken tid på året er best å reise til Botswana?

Uansett når på året du bestemmer deg for å reise til Botswana, vil du ikke kunne unngå å få store opplevelser med deg hjem. Botswana tilbyr imponerende natur og dyreliv året rundt, men det kan variere avhengig av området og årstiden. Botswana har et subtropisk ørkenklima, som kjennetegnes av store forskjeller mellom dag- og nattemperaturer.

Den beste tiden å reise til Botswana for safari er hovedsakelig mellom mai og oktober, deres tørre sesong og vinter. Da er det ofte lettere å få øye på dyrelivet, siden dyrene samler seg ved vannhull, og de grønne områdene etter regntiden lokker dyrene frem. Fordi det er vinter, medfører det også generelt mer behagelige temperaturer. I tillegg er Okavangodeltaet oversvømmet fra juni til oktober, noe som tiltrekker massive mengder vilt og dyreliv.

Regntiden - eller den våte sesongen - faller for Botswana i deres sommertid fra november til april. Det er imidlertid vanligvis bare i januar og februar at regnet er så kraftig at det kan påvirke turen din. Generelt sett er det grønnere i denne perioden. Skal du besøke et av verdens største fossefall, det imponerende Victoria Falls i Zimbabwe, er det mest optimalt i månedene rundt mars til mai, når vannmengden er på sitt høyeste.

Hvilken overnattingssteder bor man på i Botswana?

Alle våre reiser til Botswana er kjennetegnet av høy kvalitet og komfort, uansett hvilken type overnattingssteder det dreier seg om. Vi samarbeider med de beste lokale partnerne, slik at du kan være sikker på en komfortabel og kvalitetssikret opplevelse uten å gå på kompromiss med den autentiske opplevelsen.

I BENNS tilbyr vi flere forskjellige måter å overnatte på. Forestill deg å bo i et telt midt i naturen uten støy fra andre gjester og uten den moderne komforten vi er så vant til. Oftest vil våre stemningsfulle safaricamps eller mobile safaritelt være satt opp i uhengede områder. Ville dyr kan ferdes fritt i nærheten, noe som bidrar til den autentiske opplevelsen av nærkontakt med den afrikanske villmarken. Måltider tilberedes av den medfølgende kokken, som handler lokale råvarer underveis på reisen. På den andre siden kan du også oppleve større luksus på 3- og 4-stjerners lodges med for eksempel frokostbuffet, basseng og utsikt.

På fastsatte rundturer er de enkelte overnattingsstedene valgt på forhånd, noe som fremgår av de enkelte turene i den vedlagte prislisten for rundturer. Har du valgt en privat safari, tilpasset helt etter dine egne krav til komfort og pris, kan du sammen med oss velge de stedene du ønsker å bo på. Du kan til og med kombinere flere typer og nivåer av innkvartering for å få forskjellige opplevelser på reisen til Botswana.

Reiseekspert Pål kan hjelpe deg med å skreddersy reisen din til Afrika

Interessert i en reise til Afrika?

Jeg kan hjelpe deg med å planlegge reisen din til Afrika!

Alle priser er i NOK. Vi tar forbehold for prisendringer og trykkfeil.
Vis resultater for: