23 10 23 80
Mandag-torsdag 10-16, Fredag 10-15
Kontakt oss
Turen er dessverre ikke lenger tilgjengelig, men du kan finne lignende turer lenger ned på siden
23 10 23 80
Få et tilbud

Finn din reise

Vi finner reiser til deg...

Reiser til Botswana

Ønsker du variert natur og uberørte landområder så langt øye kan se? Da er en reise til Botswana noe for deg. Dette landet er nemlig et safariparadis! Botswana ligger i den sørlige delen av Afrika og tilbyr noen av kontinentes mest upåvirkede og unike naturopplevelser, med ville dyr og planter, øde landområder, saltsletter, ørken, gressletter og savanner. Flere av Afrikas mest fantastiske nasjonalparker ligger i Botswana, blant annet den velkjente Chobe nasjonalpark, Okavangodeltaet,  Kalahariørkenen med det unike Makgadikgadi Pans Game Reserve og Moremi Game Reserve. En reise i Botswana er også krydret med afrikansk kultur og folkeliv, i et av Afrikas mest velfungerende land med demokrati og gode levestandarder.

Demokrati og en voksende økonomi

Botswana er er rett og slett en av Afrikas suksesshistorier, med et fungerende demokrati siden løsrivelsen fra Storbritannia i 1966. Landet var tidligere et av verdens fattigste land, men etter løsrivelsen har Botswana hatt en av verdens raskest voksende økonomier, og har i dag en av Afrikas høyeste inntekter per innbygger. Botswana er svært tynt befolket med kun 2 millioner innbyggere, noe som også bidrar til de mange uberørte naturområdene. Levestandarden regnes som relativt høy sammenlignet med andre land i Afrika og landet har verdifulle naturressurser som gull, diamanter, uran og olje.

Få turister og utrydningstruede arter

Hele 38% av Botswana består av nasjonalparker, naturreservater eller forvaltningsområder med ville dyr og planter. De fantastiske naturområdene mottar kun et begrenset antall turister hvert år, i motsetning til andre afrikanske land, noe som gjør naturen i Botswana mer uberørt og nasjonalparkene mindre preget av turisme. Men til gjengjeld er også prisene på en reise til Botswana litt høyere enn prisene på safarireiser til for eksempel Kenya og Tanzania.

Store deler av naturen i det sørlige Afrika er privateid og inngjerdet, men i Botswana er kun få naturområder inngjerdet, hvilket også gir en mer autentisk safariopplevelse. Botswana er det siste sterke festet for et antall utryddingstruede fugler og pattedyr, inkludert villhund, gepard, kondor, vortetrane, koritrappe og storflodugle. Dette er bare noe som av det som gjør en Botswana-reise ekstra minnerik, og i blant vil du kjenne deg omringet av ville dyr.

Chobe National Park - flest elefanter i verden

På en reise til Botswana med oss tas du med til landets beste nasjonalparker. Den mest kjente nasjonalparken i Botswana er Chobe National Park, som har verdens største konsentrasjon av elefanter og en av de høyeste konsentrasjonene av ville dyr i Afrika, i tillegg til 460 fuglearter. Det overveldende dyrelivet er et resultat av stor variasjon i nasjonalparken, som er 11.700 km² stor og består av fire ulike naturområder med respektive økosystemer. Området er en naturperle, og har vært gjenstand for flere naturdokumentarer. Her kan dere være heldige og se løver, elefanter, sebraer, gnuer, antiloper, vortesvin, geparder, afrikansk villhund, flodhester, krokodiller og vannbøfler. 

Okavangodeltaet - på UNESCOs verdensarvliste

Et av de mest enestående naturområdene i Botswana er Okavangodeltaet, som også omslutter nasjonalparken Moremi Game Reserve. Okavangodeltaet er et unikt våtområde som dannes av Okavango-elven, som renner ut i den nakne Kalahariørkenen og danner en fantastisk frodig oase som bugner med dyreliv. I 2014 ble Okavangodeltaet en del av UNESCOs verdensarvliste og ligger på listen over Afrikas syv naturundere.

Deltaets mest frodige periode faller sammen med tørkeperioden i Botswana, og tiltrekker derfor horder av ville dyr som kommer til deltaet for å drikke og spise. I disse periodene lever det opp til hele 200.000 store pattedyr rundt Okavangodeltaet. Diversiteten er stor og blant annet lever elefanter, bøfler, flodhester, gnuer, sjiraffer, krokodiller, løver, gepard, leoparder, neshorn, sebraer, bavianer og antiloper i Okavangodeltaet. 

Moremi Game Reserve - vakrest i Afrika

Den eneste offisielt beskyttede delen av Okavangodeltaet er Moremi, som ble fredet av lokalbefolkningen i 1963 og i dag er et såkalt Game Reserve, som gjør det mulig for det lokale San-folket å fortsatt bo i området. Moremi regnes som et av de vakreste reservatene i Afrika, muligens i hele verden. Her finner man et av de rikeste og mest skiftende økosystemene på hele det afrikanske kontinentet. Dette gjør området til et fantastisk safariområde hvor man har unike muligheter for å oppleve ville dyr og fugler. Hvite og svarte neshorn har blitt reintrodusert til området, noe som gjør reservatet til en «Big Five»-destinasjon. 

Makgadikgadi - en av verdens største saltsletter

Et område som står i sterk kontrast til lagunene i Okavangodeltaet og Moremi, er saltsletten Makgadikgadi, som totalt dekker 16.000 km² og er en del av den store Kalahariørkenen. Forestill deg et område på størrelse med Sveits, helt uten mennesker og nakent landskap så langt øyet rekker. Denne uendelige saltsletten er en av de største i verden og mesteparten av året har området nesten ikke regn, hvilket har gjort området meget øde.

I tørkeperioden finnes det ikke mye dyreliv, men i den korte regntiden vandrer store dyreflokker gjennom området og okkuperer vannhullene. Dette gjelder særlig store flokker av sebra og gnu, som går på lange vandringer, og rovdyrene som lever av disse, da særlig løver. Her finner dere også en av de store flamingo-flokkene i den sørlige delen av Afrika, og trekkfugler som flyr hit i regntiden.

 Høydepunkter i Botswana:

  • Seile i mokoro ved Okavango
  • Se elefantene i Chobe
  • Seile på Chobe-elva
  • Se Okavango fra oven i et lite fly
  • Makgadikgadis uendelige vidder og saltsletter

Vi er alltid klare for å hjelpe deg med å skreddersy din drømmeferie i Botswana. Ta kontakt med en av våre reiseeksperter for å starte planleggingen.

Sebraer iMoremi viltreservat
Sebraer iMoremi viltreservat
Se Okavangodeltaet fra oven
Se Okavangodeltaet fra oven
Gepard i Moremi Game Reserve
Gepard i Moremi Game Reserve
Reiseekspert Pål kan hjelpe deg med å skreddersy reisen din til Afrika

Interessert i en reise til Afrika?

Jeg kan hjelpe deg med å planlegge reisen din til Afrika!

Alle priser er i NOK. Vi tar forbehold for prisendringer og trykkfeil.
Vis resultater for: