23 10 23 80
Mandag-torsdag 10-16, Fredag 10-15
Kontakt oss
Turen er dessverre ikke lenger tilgjengelig, men du kan finne lignende turer lenger ned på siden
23 10 23 80
Få et tilbud

Finn din reise

Vi finner reiser til deg...

Safari i Makgadikgadi Pans Game Reserve

En safari i Makgadikgadi Pans Game Reserve vil man sent glemme. Forestill deg et område på størrelse med Sveits, og for det meste ubebodd av mennesker. Dette kalde, flate og karakterløse terrenget strekker seg ut i evigheten og møtes bare av en lyseblå horisont. Dette er Makgadikgadi – et område på 12.000 kvadratkilometer omringet av Kalahariørkenen, men enda mer unikt – en av de største saltslettene i verden. 

Store deler av året er dette området i Afrika ekstremt tørt, uten tilgang til vann, og store pattedyr holder seg derfor borte. Men under og etter år med mye regn fylles saltslettene med vann og tiltrekker seg mange ville dyr. Blant annet sebra og gnu, og mest imponerende er det store antallet flamingoer, som kan ses som et rosa teppe eller som en dansende sverm på himmelen.

Et fascinerende landskap 

Makgadikgadi består faktisk av flere saltsletter, hvor den største er Sowa og Ntwetwe som er omringet av flere mindre saltsletter. Mellom saltslettene finnes sanddyner, klippeøyer, halvøyer og ørkenterreng. På saltslettene er det ikke noe liv, men på kantene av saltslettene finner man ofte flotte gressletter. Massive apebrødtrær finnes på visse ytterområder, og silhuettene til disse trærne skaper et dramatisk landskap når solen går ned i horisonten.

Uforglemmelige dyreopplevelser

Makgadikgadi Pans Game Reserve dekker et område på 3900 kvadratkilometer og gir liv til den vestre enden som består av gressletter og akasiaskog. I løpet av regntiden kan dette reservatet by på gode muligheter for å oppleve ville dyr, spesielt store flokker av sebra og gnu, som begynner sin vandring vestover mot Botetiregionen.

Andre dyr man også kan oppleve er gemsbock, eland, kudu, bushbook, springbock, sjiraff, og til og med elefant. Dessuten kommer rovdyrene på jakt etter disse planteeterne, da særlig løver, og hvis dere er heldige, den sjeldne brune hyenen.

Fakta om parken:

Parkens størrelse: 3.900 km²
Beliggenhet: Nord i Botswana
Best å besøke: Man kan besøke nasjonalparken året rundt, men hvis man ønsker å se de store flokkene med sebra og gnu, er den beste tiden fra januar til mars.
Parkens særtrekk: Øde saltsletter, store dyreflokker under migrasjonen

Vi er alltid klare for å hjelpe deg med å skreddersy din drømmeferie i Makgadikgadi. Ta kontakt med en av våre reiseeksperter for å starte planleggingen.

Store deler av Makgadikgadi består av saltsletter
Store deler av Makgadikgadi består av saltsletter
Viltreservatet byr på et spennende dyreliv
Viltreservatet byr på et spennende dyreliv
Gnuer
Gnuer
Reiseekspert Pål kan hjelpe deg med å skreddersy reisen din til Afrika

Interessert i en reise til Afrika?

Jeg kan hjelpe deg med å planlegge reisen din til Afrika!

Alle priser er i NOK. Vi tar forbehold for prisendringer og trykkfeil.
Vis resultater for: