23 10 23 80
Mandag-torsdag 10-16, Fredag 10-15
Kontakt oss
Turen er dessverre ikke lenger tilgjengelig, men du kan finne lignende turer lenger ned på siden
23 10 23 80
Få et tilbud

Finn din reise

Vi finner reiser til deg...

Ekspedisjonscruise

Eventyr til sjøs er det som kort sagt venter på et ekspedisjonscruise. Her har dere muligheten til å gå i Amundsens og Nansens fotspor og utleve den indre oppdager. Oppdag alt fra hemmelige fjorder, forbløffende natur og unikt dyreliv til berikende kulturelle opplevelser, spennende historie og utsøkte kulinariske opplevelser.

Ekspedisjonscruise skiller seg fra vanlige cruise på flere områder. For det første er skipene mye mindre og man reiser med langt færre passasjerer. Her er fokuset å komme så nært og tett innpå de lokale miljøene, som man så videre kan utforske på land og under overflaten. Dette gir dere dessuten en gylden mulighet til å oppleve steder man ellers aldri kommer til, verken med store cruiseskip og fly.

Et fellestrekk for alle ekspedisjonscruise er utforskingen og utfluktene. Her kommer dere virkelig i dybden på lokalmiljøene dere besøker og kommer til å lære mye om kultur, historie, arkitektur og levemåte. Det er med andre ord en virkelig god måte å utvide sin egen horisont på. Et ekspedisjonscruise er virkelig for dere som ønsker å utforske alle verdens kriker og kroker og som elsker å gjøre det i de luksuriøse og komfortable rammene til et mindre cruiseskip. 

Det er utallige steder dere kan reise på ekspedisjonscruise. Her kan dere lese litt om noen av stedene dere kan oppleve med oss.

Svalbard
Det er den rå og ville naturen som er det største trekkplasteret på Svalbard. Her kan dere virkelig nyte den uberørte villmarken, som både kan oppleves med og uten motor. Felles for alle aktiviteter utenfor byen er at de alltid gjennomføres med lokale guider som har fokus på sikkerhet, miljø og som byr på mye spennende lokalkunnskap. Utforsk billedskjønne fjorder, ruvende fjell og vakre øyer mens dere speider etter arktisk dyreliv i landskapet.

Noe som også er fantastisk med Svalbard er at øya har mye mer enn flott natur å by på. I Longyearbyen og Barentsburg finner dere en rekke spennende attraksjoner, kulturarrangementer, festivaler og aktiviteter som tilbys året rundt. I tillegg er den en rekke utsøkte restauranter og livlige barer, hvor lokale og folk fra hele verden samles til god mat og drikke. Longyearbyen er i tillegg full av butikker hvor dere kan handle til tax free priser, så det er bare å glede dere til shopping på dørterskelen til Nordpolen.

Antarktis
Helt sør på kloden finner vi det forunderlige, gjenfrosne, mektige riket Antarktis som på mange kan fremstå som et lite innbydende og øde sted. Men som verdens femte største kontinent i areal, med temperaturer som konstant er under frysepunktet og noen vanvittige landskap er det så mye mer. Amundsen beskrev i sin tid dette fascinerende kontinentet som 'mystisk', 'utenomjordisk' og 'som et eventyr' og ingenting kan sammenlignes med en reiseopplevelse hit. 

Her finner dere alt fra verdens tørreste sted, Dry Valley, en av verdens største fjellkjede, Gambursevfjellene, og den fascinerende fersvannsinnsjøen Vostoksjøen som ligger under 4 km med is og er på samme størrelse som Ontariosjøen. I tillegg skal man ikke glemme det forunderlige og fascinerende dyrelivet. Her kan dere få nærkontakt med nysgjerrige pingviner som ikke er redde for mennesker og oppleve utrolige hvaler og seler. En reise til Antarktis er noe en aldri vil glemme. 

Galapagos
Gå i Charles Darwins fotspor og opplev naturens underverker på de vakre Galápagosøyene som tilhører Ecuador. Disse utrolige øyene oppsto for ca. 5 millioner år siden og dyrelivet kom over tid 'rekende på ei fjøl' fra fastlandet og har siden tilpasset seg de barske forholdene her. Dette endemiske dyrelivet ble også bekreftelsen for Darwin på at artene er i forandring og ikke en konstant, og bidro til starten på hans bok 'artenes opprinnelse'. 

Øyene har også vært et yndet sted for pirater opp igjennom tiden, da øyriket ofte har et lett tåkeslør over seg og som får øyene til å virke som forsvunnet. Dette fenomenet har gitt øyriket kallenavnet Las Encantadas som betyr de 'forheksede' eller 'fortryllende' øyene. I dag er store deler av øygruppen på UNESCOs verdensarvliste og det er et stort konserveringsfokus fra regjeringen i Ecuador og det er derfor en rekke prosjekter på plass for å bevare dyrelivet og økosystemet. 

Kapp Verde
I det mektige Atlanterhavet, utenfor Afrikas vestkyst, finner dere det vulkanske øyriket Kapp Verde. Med sine røffe vulkanske nes og imponerende korallrev, byr øyriket på et imponerende undersjøisk dyreliv med alt fra hvaler til skilpadder. I tillegg er det et paradis for fugleinteresserte da det er en rekke arter som har det som stoppested og ut over dette finner dere en rekke endemiske arter her. Kapp Verde var ubebodd frem til midten 1400-tallet da  portugisere slo seg ned her og fikk senere et stort økonomisk oppsving da det var et sentralt stopp under slavehandeltiden. Kulturen her er utviklet fra de portugisiske nybyggerne og de afrikanske slavene som slo seg ned her, og er derfor helt unik. Santiago er den største av øyene i øygruppa og huser cirka halvparten av innbyggerne. Her finner dere også den livlige hovedstaden Praia, den UNESCO-beskyttede Cida Velha, forlokkende sandstrender, frodige dager og ruvende fjell. Øya er også den som anses som den mest afrikanske øya kulturelt sett og musikken har en sentral rolle i kulturen. 

Australia 
Australia er kjent for så mangt. Fra spektakulær natur og et endemisk dyreliv til en variert og spennende historie og kultur. Australia byr også på fantastiske muligheter til å reise på ekspedisjonscruise. Her er det især Great Barrier Reef som skiller seg ut. 

Great Barrier Reef er ikke ett langt rev, men en serie av tusenvis av individuelle koraller som strekker seg over 2000 km. Revet strekker seg fra byen Bundaberg, som ligger ca. midt på den australske østkysten, til toppen av Australia ved Cape York. Om bord på et ekspedisjonscruise utforsker dere korallene gjennom glassbunden eller på en snorkletur. Her kommer dere virkelig helt nært livet under vann. Utforsk korallene på snorkletur eller om bord på båten med glassbunn. Marinbiologen forteller om revet og hjelper dere med å oppdage dyrelivet – blant annet kan dere se skilpadder, kjempemuslinger og over 200 forskjellige fuglearter.

Fransk Polynesia 
Fransk Polynesia er et selvstyrt område i Polynesia, og tilhører Frankrike. Noen av de mest besøkte øyene i regionen er Bora Bora, Moorea og Tahiti, alle kjent for å huse de paradistilstandene man gjerne ser for seg når drømmer seg bort til en øde øy i Stillehavet. Området dekker over to millioner kvadratkilometer av Sør-Stillehavet og består av 121 øyer, hvorav 76 er bebodde, spredt over fem store øygrupper.

På et ekspedisjonscruise i Fransk Polynesia kan dere virkelig gå i Thor Heyerdalhs byr på den mest fantastiske øyhopping og her kan dere nyte den spennende øykulturen, de uovertrufne strendene, de appellerende naturen og det krystallklare vannet. 

Vi er alltid klare til å hjelpe dere med å skreddersy deres drømmeferie. Kontakt en av våre reiseeksperter og start planleggingen. 

Isbjørn på Svalbard
Isbjørn på Svalbard
Reis til fantastiske Galapagos | Photocredit: Celebrity Cruises
Reis til fantastiske Galapagos | Photocredit: Celebrity Cruises
Gå i Thor Heyerdahls fotspor og nyt Fransk Polynesia
Gå i Thor Heyerdahls fotspor og nyt Fransk Polynesia
Reiseekspert Kirsten kan hjelpe deg med å skreddersy din reise

Interessert i et ekspedisjonscruise?

Jeg kan hjelpe deg med å planlegge ditt ekspedisjonscruise!

Alle priser er i NOK. Vi tar forbehold for prisendringer og trykkfeil.
Vis resultater for: