23 10 23 80
Mandag-torsdag 10-16, Fredag 10-15
Kontakt oss
Turen er dessverre ikke lenger tilgjengelig, men du kan finne lignende turer lenger ned på siden
23 10 23 80
Få et tilbud

Finn din reise

Vi finner reiser til deg...

Reiser til Madagaskar

Tre inn i en verden av magiske regnskoger og idylliske sandstrender, hvor lekne lemurer hopper fra tre til tre, og eksotiske fugler synger i det fjerne. Med våre reiser til Madagaskar får du sjansen til å oppdage denne enestående øyas utrolige mangfold av natur og kultur.

For millioner av år siden løsrev Madagaskar seg fra det afrikanske kontinentet og ble til en isolert øy i Det indiske hav utenfor Afrikas østkyst. Madagaskar har en imponerende størrelse som verdens fjerde største øy, med en befolkning som stammer fra blant annet Indonesia, Frankrike og forskjellige afrikanske og arabiske land.

På grunn av sin betydelige avstand til det afrikanske fastlandet, er Madagaskars natur helt enestående med en utrolig biodiversitet. Øya er berømt for sin utrolige rikdom av endemiske arter, og hele 95 % av plante- og dyrelivet finnes ingen andre steder i verden. Med andre ord er Madagaskar et sant paradis for unike og sjeldne dyrearter, noe som gjør det til et opplagt reisemål for natur- og dyrelivsinteresserte.

Se ringhalelemurer på Madagaskar
Se ringhalelemurer på Madagaskar
Majestetisk fossefall i frodig fjellandskap på Madagaskar
Majestetisk fossefall i frodig fjellandskap på Madagaskar

Derfor bør du reise til Madagaskar:

 • Se de ikoniske baobabtrærne som Madagaskar er kjent for
 • Snorkle, dykke eller dra på hvalsafari i Det indiske hav
 • Se de flotte "Lavaka"-bakkene, som minner om de grønne rismarkene i Sørøst-Asia
 • Opplev den største nålevende lemurarten i Andasibe Special Reserve
 • Gå på tur blant sandsteinsformasjoner og naturlige bassenger i Isalo nasjonalpark
 • Lei firehjuling og opplev sanddynene ved Manombo og innsjøene ved Ranobe

Slik kan BENNS hjelpe med din reise til Madagaskar:

 • Vi har satt sammen utvalgte reiseforslag med fly, overnatting og aktiviteter inkludert
 • Hør din engelsktalende private guide fortelle om hvert sted du besøker
 • Skreddersy din egen reise med hjelp fra våre reiseeksperter
 • Nyt godt av arrangert privat transport på din reise rundt på øya
 • Få veiledning i de beste nasjonalparkene og opplevelsene du bare må se
 • Vi kan kombinere din reise til Madagaskar med for eksempel safari i Kenya
 • Våre reiseeksperter står klare til å hjelpe deg med akkurat din drømmereise
En av de mindre øyene som finnes utenfor kysten av Madagaskar
En av de mindre øyene som finnes utenfor kysten av Madagaskar
Den endemiske panterkameleonen på Madagaskar
Den endemiske panterkameleonen på Madagaskar

For natur- og dyrelivsinteresserte

Med en reise til Madagaskar venter fantastiske opplevelser med natur og dyreliv i fokus. På Madagaskar finner du en vidunderlig variert natur fra eksotiske strender langs kysten til storslåtte fjell i midten og tropiske regnskoger som omkranser øya.

På en strekning på kun 300 km er det mulig å gå fra regnskog til ørken, og det gjør at utrolig varierte opplevelser venter på deg. Se en av de lokale arbeide i de grønne rismarkene, eller dykk blant fiskene i de turkisblå lagunene langs kysten.

Man kan ikke nevne Madagaskar uten også å nevne lemurer! Madagaskars store varemerke er lemuren, og på øya finner du mange arter i alle størrelser, mens nye arter fortsatt blir oppdaget.

Øya byr dessuten på et vell av andre spennende dyr, og du kan være heldig å se alt fra stråleskilpadder og den fargerike panterkameleonen til utallige fuglearter som blå vanga og madagaskarhegre.

Hjemsted for verdens største baobabtrær

På Madagaskar finner du verdens største baobabtrær. Noen av trærne kan vokse seg 30 meter høye med en omkrets på 9 meter. De fantastiske trærne symboliserer Madagaskars skjønnhet, og du kan finne 6 av totalt 8 eksisterende baobabarter på øya.

Du kan besøke adskillige naturreservater som ligger i baobabskogene. Du har derfor rikelig med anledninger til å se de legendariske baobabtrærne på nært hold på din reise til Madagaskar.

BENNS reiseeksperter kan hjelpe deg med å planlegge ditt besøk, slik at du ikke går glipp av disse vakre trærne på din reise.

De storslåtte baobabtrærne i solnedgangen
De storslåtte baobabtrærne i solnedgangen
Indri-lemuren i Andasibe Special Reserve
Indri-lemuren i Andasibe Special Reserve

Andasibe Special Reserve – største nålevende lemurart

Andasibe Special Reserve er en del av den større Andasibe-Mantadia nasjonalparken og utgjør den sørlige delen av parken. Hovedattraksjonen i området er den utrydningstruede Indri-lemuren, som er den største av de nålevende lemurartene.

Den kan bli opp til en meter høy og kalles lokalt for "babakoto". Indri-lemuren kan høres på lang avstand med sitt helt særegne kall, og Andasibe er det beste stedet å oppleve lemuren, da enkelte grupper av arten her har tilvent seg mer menneskekontakt.

Reservatet er helt unikt med sine over 800 hektar og huser også andre sjeldne og endemiske dyr og planter som kun kan finnes her på øya. Opplev blant annet overdådige orkideer, den største kameleonarten, børstesvin, fargerike sommerfugler og over 100 fuglearter.

Ranomafana nasjonalpark – naturskjønn biodiversitet

Ranomafana nasjonalpark betraktes ofte som et av Madagaskars absolutte høydepunkter med sin spektakulære og enestående natur. Landskapet er variert og innbyr til utforskning.

Gled deg til å gå på oppdagelse med din engelsktalende guide på skjønne fotturer langs skogkledde fjellstier, varm og fuktig regnskog eller forbi de små rislende bekkene som renner ut i den naturskjønne elven Namorona.

Nasjonalparken er gode 400 km² og ligger 800-1200 meter over havet. Her finner du også mange forskjellige arter av lemurer, endemiske fuglearter, amfibier, krypdyr samt planter som orkideer, palmer og kjempebregner. Det er en av de mest besøkte parkene i Madagaskar, og det forstår man godt.

Elver, frodig skog og klipper i Ranomafana National Park
Elver, frodig skog og klipper i Ranomafana National Park
Klipper og sandsteinsformasjoner i Isalo National Park
Klipper og sandsteinsformasjoner i Isalo National Park

Isalo nasjonalpark – eroderte sandsteinsformasjoner

En annen av Madagaskars mest fantastiske nasjonalparker er Isalo nasjonalpark. Parken dekker et område på over 800 km² og består av en spektakulær fjellkjede med kløfter, fosser samt eroderte klipper og sandsteinsformasjoner i finurlige fasonger. Prøv for eksempel å få øye på formasjoner som skilpadden, masken eller krokodillene.

De mange små bekkene er omringet av gressletter og grønn vegetasjon. Får du lyst til å kjøle deg ned under fotturen, er det flere fosser og naturlige bassenger med krystallklart vann hvor du kan ta en forfriskende dukkert. Parkens storslåtte kløfter har også gitt parken navnet som Madagaskars Grand Canyon.

I parken finnes det også mer enn 500 plantearter i området, og du kan se både brune lemurer, sifaka-lemurer og kattalemurer i tillegg til forskjellige fuglearter, firfisler, frosker og slanger. Isalo nasjonalpark er med sine vakre landskap derfor også blant en av de mest populære parkene du kan besøke i Madagaskar.

Eksotiske hvite sandstrender, snorkling og hvalsafari

Madagaskar har en kystlinje på nesten 5000 km ut til Det indiske hav samt noen mindre øyer med fantastiske strender som innbyr til ren avslapning.

Fiskerlandsbyen Ifaty er med sine hvite sandstrender et godt valg på reisen for å nyte det søte øylivet for en stund. Byen ligger i landets største lagune og er beskyttet av et vidunderlig korallrev som er ideelt for snorkling og dykking.

Det er også mulig å blant annet se de migrerende knølhvalene fra midten av juni/juli til september. Hvalene kommer hit til de kjølige havene ved Madagaskar for å føde. Det er en fantastisk opplevelse, og du kan i denne perioden ofte se hvalene helt nær båten.

Madagaskars vakre strandkyst ut til Det indiske hav
Madagaskars vakre strandkyst ut til Det indiske hav
Den sjarmerende byen Fianarantsoa er sentrum for Madagaskars vinproduksjon
Den sjarmerende byen Fianarantsoa er sentrum for Madagaskars vinproduksjon

Karakteristiske og sjarmerende byer

Madagaskar byr på flere unike og karakteristiske byer som du med fordel kan inkludere på din reise. Ta for eksempel en tur til byen Antsirabe, som er kjent for sin ølproduksjon og har flere bryggerier. Byen ble grunnlagt av nordmenn tilbake i 1856 og er det eneste stedet på Madagaskar som føles som en europeisk by.

Ta en stopp i Fianarantsoa, som er sentrum for Madagaskars vinproduksjon, eller dra sør til Ambalavao hvor du kan besøke en papirfabrikk med røtter tilbake til den arabiske sivilisasjonen. Du kan også besøke den store landbruksbyen Ambatolampy, som er kjent for å utvinne aluminium.

Opplev husene i høylandet Ambositra, som er sentrum for Madagaskars treskjæringsindustri, med sine karakteristiske treskårne balkonger og skodder i sterke farger.

Besøk lokale stammer

Kom helt under huden og få et unikt innblikk i det autentiske øylivet på din reise til Madagaskar. På øya finnes det flere forskjellige lokale stammer som BENNS kan arrangere et lærerikt besøk med.

Du kan besøke Merina-folket, som er den største etniske gruppen i Madagaskar. De finnes primært midt på øya. I landsbyen Andasibe finner du Betsimisaraka-folket, som er øyas nest største stamme. De er kjent for å dyrke ris, men lever ellers mest av hva de kan finne i skogen. I Fianarantsoa finner du hovedstaden for Betsileo-stammene, og byen er dessuten sentrum for den katolske religionen.

En reise til Madagaskar kan således også by på kulturelle innslag. Bli med på arrangerte besøk og møt den vennlige befolkningen, få innsikt i hverdagen og tradisjonene med de ulike dansene og ritualene.

Lokal stammekvinne med tradisjonell ansiktsmaske og flettet kurv
Lokal stammekvinne med tradisjonell ansiktsmaske og flettet kurv
 Madagaskars endemiske lille brune lemur som spiser en banan
Madagaskars endemiske lille brune lemur som spiser en banan

Fakta om Madagaskar:

 • Hovedstad: Antananarivo
 • Språk: Malagassisk og fransk
 • Valuta: Ariary (MGA)
 • Innbyggertall: Over 31 millioner per 2024
 • Areal: Jordens fjerde største øy med 590.000 km²

Praktisk informasjon ved reiser til Madagaskar

Når er det best å reise til Madagaskar?

Madagaskar har tropisk klima, noe som gjør det til en fantastisk helårsdestinasjon. Deres sommer- og vintertid er omvendt av vår. Deres varme og våte sesong er fra november til april, mens deres mildere og tørre sesong er fra mai til oktober. Det kan være stor variasjon på tvers av landet, på grunn av dets varierte landskap og natur.

De relativt varme og tørre månedene fra september til november er ideelle for strandferie. De kjøligere og tørre månedene fra mai til oktober er ideelle for fotturer og trekking. De beste månedene for å se mest dyreliv er fra april til mai og oktober til november.

Som du kan se finner du variasjon i temperaturer og klima. Spør våre reiseeksperter når det beste tidspunktet er for deg.

Hvor bør man bo på Madagaskar?

Med BENNS’ reiser til Madagaskar vil du få en engelsktalende privat guide og sjåfør som vil frakte deg rundt på øya. Her kjører dere fra destinasjon til destinasjon, og overnattingen inkluderer derfor flere forskjellige hoteller og overnattingsmuligheter. Med våre reiser til Madagaskar opplever du altså flere destinasjoner underveis, og du bor ikke på samme sted hele reisen.

Du kan overnatte på alt fra lodger og hoteller til å bo i ulike nasjonalparker. Det er verdt å merke seg at Madagaskar fortsatt er et land som er underutviklet turistmessig. Du må derfor som gjest være innforstått med at standarden på overnattingssteder kan være lavere enn i Europa eller andre afrikanske turistland. På reiser til Madagaskar vil du derfor mest finne basis overnattingssteder, men med BENNS kan du alltid forvente eget bad og toalett og en viss renhet.

Hos BENNS har vi valgt de beste samarbeidspartnerne for deg, og vi har noe i flere prisklasser. Velg et av våre reiseforslag med nøye utvalgte overnattingsmuligheter på forhånd, eller skreddersy din reise etter dine egne ønsker med hjelp fra våre reiseeksperter.

Reiseekspert Pål kan hjelpe deg med å skreddersy reisen din til Afrika

Interessert i en reise til Afrika?

Jeg kan hjelpe deg med å planlegge reisen din til Afrika!

Alle priser er i NOK. Vi tar forbehold for prisendringer og trykkfeil.
Vis resultater for: