23 10 23 80
Mandag-torsdag 10-16, Fredag 10-15
Kontakt oss
Turen er dessverre ikke lenger tilgjengelig, men du kan finne lignende turer lenger ned på siden
23 10 23 80
Få et tilbud

Finn din reise

Vi finner reiser til deg...

Reiser til Australia

En reise til Australia er som å komme til drømmeland - landet som har alt du kan ønske deg.

Naturen er unik, og kan ikke sammenlignes med noen andre steder på jorden. Her kan man oppleve alt fra den mest øde ‘outback’ til tropisk regnskog til pulserende storbyer og idylliske strender. Outbacken, eller det vi kaller «The Red Centre», er dekket av rødt støv og røde klipper, som gir noen helt spesielle naturopplevelser og ikke minst solnedganger. Kulturen og tradisjonene i landet er flere tusen år gamle. Og til tross for en viss undertrykkelse av urbefolkningen, aboriginerne, lever deres kultur stadig videre.

Vår kunnskap om dette fantastiske kontinentet går ikke mer enn 250 år tilbake i tid, og man finner stadig nye og spennende ting i Australias utrolige natur. Den varierte naturen åpner for så mange varierte aktiviteter og opplevelser at en reise til Australia er den perfekte ferie for de som ønsker litt av alt.

Hvor i Australia skal reisen gå til? 

Australia er et enormt land som sprer seg utover hele 19 mill. km2. Det er derfor umulig å dekke det hele på én tur, så hvilken del skal du besøke på en reise til Australia? 

Australia kan deles inn i 6 stater og 2 territorier, hvor hvert område har sine helt egne karakteristika som gjør hver enkelt helt unik:

Hvorfor reise på ferie til Australia? 

Det finnes en rekke nasjonalparker i Australia - ideelt for trekking og fotturer. Felles for parkene er at de byr på store naturopplevelser og et fantastisk dyreliv. Når du går på fottur 'down under' kan du oppleve mange av de fascinerende dyrene i Australia, som blant annet kenguruer, wallabies, emuer, all verdens fugl og fisk, og kanskje til og med en koala hvis du er ekstra heldig.

Besøk Kata Tjuta National Park i Australias røde hjerte med Uluru (Ayers Rock) og The Olgas som høydepunkt. Her får du ørken, klippeformasjoner og varme dager uten en sky på himmelen. Eller få den totale motsetningen i Lamington National Park, hvor tropisk klima og regnskog sørger for helt andre naturopplevelser enn i The Red Centre.

I nord kan du besøke Kakadu National Park som huser spektakulære fossefall, fascinerende klippeformasjoner, flotte turstier og til og med sumpområder med krokodiller. I New South Wales, like utenfor Sydney, ligger også Blue Mountains som har status som nasjonalpark. Her kan du blant annet oppleve «Three Sisters», som er tre sandsteinssøyler som står på rekke utover en klippekant omringet av den blå oljedampen som kommer fra eukalyptustrærne, og som har gitt navn til området.

Tasmania bør man få med seg Freycinet National Park hvis man er på gjennomreise. Her venter også storslått natur og fantastiske fotturer, og ikke minst verdensberømte Wineglass Bay, som er en idyllisk sandstrand i en bukt som ligner et vinglass.

5 fun facts om Australia

 • De australske alpene får mer snø enn alpene i Sveits
 • 90% av befolkningen bor ved kysten
 • Øya Tasmania er kjent for å ha verdens reneste luft
 • The Great Barrier Reef er verdens største økosystem, og kan sees fra verdensrommet
 • 80% av Australias dyr er unike for landet

Snorkling og dykking i Australia

Livet under havoverflaten er rett og slett fantastisk, og for mange er det ene og alene årsaken til å reise til Australia. Både dykking og snorkling er som å dykke ned i en helt annen verden, spesielt i et tropisk klima.

De fleste dykkere konsentrerer seg omkring Great Barrier Reef, som består av 2500 mindre rev og omkring 600 øyer med et storslått og helt unikt dyreliv og fargespill. I oktober og november kan man til og med få oppleve havskilpaddene komme inn på strendene i området for å grave ned egg. Men man kan også dykke flere steder i landet, blant annet utenfor Adelaide i South Australia, hvor man kan se hvithai hvis man er heldig.

Snorkling er en mulighet for alle, uansett alder, å få oppleve det unike livet under vann, og man er heller ikke avhengig av masse erfaring og mye utstyr.

Fridykking er dykking uten kunstig lufttilførsel. For noen er det kanskje det samme som snorkling, hvor snorkelen konstant er oppe i luften og forsyner den dykkende med luft. For andre er fridykking en disiplin, hvor det gjelder å holde pusten så lenge som mulig under vann.

Great Barrier Reef – verdens største korallrev

Great Barrier Reef er verdens største korallrev og er også den største levende organisme på hele jordkloden. Under havoverflaten lever myriader av koraller, smådyr, fisk, haier og planter blant milliarder av fargenyanser - en opplevelse for livet! Ingen andre steder i verden finnes det så gode og varierte muligheter for snorkling som på kysten i Australia.

Surfing i Australia

Surfing er en aktivitet mange forbinder med Australia, og det er ikke uten grunn. Australia er nemlig enhver surfers våte drøm, og mange, spesielt unge backpackere, prøver ofte surfing for første gang når de er her. Man kan nesten ikke reise til Australia uten å prøve et surfebrett! Her finner du kilometervis av strender med bølger og dønninger som passer for alle ferdighetsnivåer, hele året rundt. Vannet er også så varmt de aller fleste steder, at du ikke trenger noen våtdrakt.

Det finnes ideelle surfedestinasjoner i hele Australia, men noen spesielt populære områder er blant annet:

 • Gold Coast og Surfers Paradise på østkysten, i Queensland, er klassiske surfesteder
 • Byron Bay og strendene i området rundt er spesielt populære
 • Sunshine Coast, nord for Brisbane
 • Klassiske Bondi Beach, samt andre strender, spesielt nord for Sydney
 • Coffs Harbour og Crescent Head, begge steder beliggende midt mellom Sydney og Brisbane
 • Torquay, Anglesea og Lorne, som man gjerne kommer til hvis man kjører langs Great Ocean Road utenfor Melbourne
 • Western Australia og strendene utenfor Perth og Margaret River

Bushwalking

«Bushwalking» er den perfekte aktivitet for de som vil oppleve den meget varierende naturen, du kan dra på bushwalking i ødemarken, i Red Centre, langs kysten, i nasjonalparker, i fjellene, i regnskogen og i de fjerneste kroker på din reise i Australia. Bushwalking kan også tilpasses slik at det blir en aktivitet som kan nytes for mennesker i alle aldre.

Fisking i Australia

I Australia er mulighetene for fisking mange. Her finner du store områder med hummer, sjeldne fisk i ferskvann, og i havet, haier i hopetall og i alle størrelser. Hva med å få en 60 kg stor torsk på kroken ved Great Barrier Reef?

I alle større byer og turistbyer kan du bli med ut på fisketur, dypvannsfisking eller få instruksjoner i å fiske fra land. Selv om du er en erfaren fisker og kan gjøre alt selv, eller er en glad amatør med godt mot, så skal du kontakte de lokale myndighetene for å finne ut av hvilke regler som gjelder for området du befinner deg i.

En ferie i Australia kan gjøres på mange måter, så enten du ønsker å dra på en rundreise, bilferie, bobilferie eller cruise, så kan vi tilby det hele. 

Les mer om Oseania her.

Vi er alltid klare for å hjelpe deg med å skreddersy din drømmeferie i Australia. Ta kontakt med en av våre reiseeksperter for å starte planleggingen.

'Aussie Specialists'
'Aussie Specialists'
Bålkos ved Uluru
Bålkos ved Uluru
Bondi Beach, Sydney
Bondi Beach, Sydney
Blue Mountains med "The Three Sisters"
Blue Mountains med "The Three Sisters"
Fraser Island, Queensland. Foto: Tourism Events Queensland & Darren Jew
Fraser Island, Queensland. Foto: Tourism Events Queensland & Darren Jew
Operahuset i Sydney
Operahuset i Sydney
Opplev "pingvinparaden" på Phillip Island. Foto: Phillip Island Nature Park
Opplev "pingvinparaden" på Phillip Island. Foto: Phillip Island Nature Park
Cottesloe Beach i Western Australia. Foto: Tourism Western Australia
Cottesloe Beach i Western Australia. Foto: Tourism Western Australia
Koalaer ved Great Ocean Road
Koalaer ved Great Ocean Road
Melbourne
Melbourne
Utsikt over Wineglass Bay, Freycinet National Park. Foto: Daniel Tran
Utsikt over Wineglass Bay, Freycinet National Park. Foto: Daniel Tran
Det fantastiske undervannslivet i Great Barrier Reef
Det fantastiske undervannslivet i Great Barrier Reef
Heidi

Interessert i en reise til Australia?

Jeg kan hjelpe deg med å planlegge reisen din til Australia!

Alle priser er i NOK. Vi tar forbehold for prisendringer og trykkfeil.
Vis resultater for: