23 10 23 80
Mandag-torsdag 10-16, Fredag 10-15
Kontakt oss
Turen er dessverre ikke lenger tilgjengelig, men du kan finne lignende turer lenger ned på siden
23 10 23 80
Få et tilbud

Finn din reise

Vi finner reiser til deg...

Reiser til Kakadu nasjonalpark

Kakadu er Australias største nasjonalpark med et areal på størrelse med hele Sogn og Fjordane fylke. 

Det fascinerende landskapet, som er så typisk for Australia, er nok den største grunnen til at mange reiser til Kakadu nasjonalpark. Her finner du alt fra frodige fossefall og blomstrende sumpområder til ildrøde ørkenområder og krokodillefylte vannhull. 

Fossefall ved stranden

Parken ligger 250 km øst for Darwin og er et "must" hvis du befinner deg i dette området av landet. Det er spesielt to fossefall som nok er det parken er aller mest kjent for, nemlig Jim Jim Falls og Twin Falls, som ligger like i nærheten av hverandre. Jim Jim Falls har et fall på 215 meter og kan kun besøkes ved hjelp av en firehjulstrekker. Veien dit er en, til tider ufremkommelig, 57 kilometer lang grusvei. Veien er dessverre stengt i regntiden fra november til april, som også er tiden hvor fossefallene er på sitt aller vakreste. 

Bare 9 km fra Jim Jim Falls ligger Twin Falls, hvor to elveløp møtes og blir til et spektakulært fossefall. Turen er ikke for alle, da man også må veksle mellom å svømme og gå for å komme dit. Men for de som tar utfordringen er det absolutt verdt strevet - det som møter deg er en postkort-setting hvor sandstrand og palmer omringer den frodige fossen. Det er ganske unikt, og gjør Twin Falls til et av verdens vakreste steder. 

The Fire Bird og Yellow Waters

Kakadu er også preget av skogbranner, spesielt på visse tider av året hvor det er mye lynnedslag som setter fyr på skogen - så mye som en tredjedel av Kakadu brenner faktisk hvert eneste år! 

Men som en naturlig syklus hjelper faktisk skogbrannene å holde skogen sykdomsfri, og en liten smart fugl med kallenavnet 'Fire Bird' finner små kvister med fyr på og flyr rundt og setter fyr på flere steder. På denne måten tvinger den frem insekter og krypdyr som gjemmer seg i jordsmonnet, og vips så er middagen servert. 

Rundt omkring i Kakadu kan du også finne en rekke vakre innsjøer og vannhull. Yellow Waters er nok spesielt populær, da Crocodile Dundee blant annet er spilt inn her. Det er mulig å bli med på forskjellige båtturer og utflukter på Yellow Waters. 

Wetlands og Arnhemland

På vei ut til nasjonalparken fra Darwin kjører man gjennom et kjempestort sumpområde, kalt Wetlands. Langs veien vil dere se skilt som gjør oppmerksom på kryssende krokodiller. Her kan man blant annet bli med på et elvecruise mellom krokodillene i sumpen, kalt "Jumping Crocodiles". Båtene seiler på elva og jakter på krokodiller som er villig til å hoppe opp av vannet for å få et kjøttstykke som belønning. En krokodille kan, med kun et enkelt slag med halen, hoppe så høyt at bare halen er under vann. 

På den andre siden av Kakadu ligger Arnhemland, som er et stort aboriginsk område hvor det er adgang forbudt for turister. Her lever aboriginerne som de har gjort i tusenvis av år. Men like nord for Arnhem ligger også Coburg, som tillater besøk av turister. Veien til Coburg går faktisk gjennom Arnhemland, og derfor er det der kun tillatt å oppholde seg på veien. Men hvis du ønsker å reise hit skal du likevel være oppmerksom på at det krever en tillatelse som må bestilles minst et år forut for besøket. Og det gis dessverre ganske få tillatelser. Man skal også ha en firehjulstrekker for å ta seg inn langs disse veiene, alternativt kan man man faktisk fly inn dit. 

Vi er alltid klare for å hjelpe deg med å skreddersy din drømmeferie i Kakadu National Park. Ta kontakt med en av våre reiseeksperter for å starte planleggingen.

Yellow Waters - Reiser til Kakadu nasjonalpark
Yellow Waters - Reiser til Kakadu nasjonalpark
Jim Jim Falls - Reiser til Kakadu nasjonalpark
Jim Jim Falls - Reiser til Kakadu nasjonalpark
Sumpområde - Kakadu nasjonalpark
Sumpområde - Kakadu nasjonalpark
Heidi

Interessert i en reise til Australia?

Jeg kan hjelpe deg med å planlegge reisen din til Australia!

Alle priser er i NOK. Vi tar forbehold for prisendringer og trykkfeil.
Vis resultater for: