23 10 23 80
Mandag-torsdag 10-16, Fredag 10-15
Kontakt oss
Turen er dessverre ikke lenger tilgjengelig, men du kan finne lignende turer lenger ned på siden
23 10 23 80
Få et tilbud

Finn din reise

Vi finner reiser til deg...

Reiser til Darwin

Darwin ligger helt nordvest i Australia og har med sitt tropiske klima landets kanskje aller mest spennende, og noen ganger skremmende, flora og fauna. 

Darwin har 150.000 innbyggere, men du skal ikke altfor langt utenfor byen før en barsk natur og sumpområder med fryktinngytende krokodiller preger landskapet. Men dette er allikevel grunnen til at de fleste nettopp velger å reise til Darwin - det er ganske unikt. 

Wetlands og krokodiller 

I havet rundt Darwin bor det mange saltvannskrokodiller, som er verdens største krokodilleart. Dette er, naturlig nok, grunnen til at man ikke bader på stranda i området. De lokale benytter seg av havnebassenget i byen i stedet, til tross for at det til og med her hales i land en krokodille et par ganger i året. De farlige manetene Box Jellyfish holder også til i havet her. De har flere meter lange tråder og voldsomme angrep fra disse kan i verste fall være dødelig.

De fleste som reiser til Darwin legger også turen innom Kakadu National Park, som ligger 250 km øst for byen. På vei ut til nasjonalparken kjører man også gjennom et kjempestort sumpområde, kalt Wetlands. Langs veien vil dere se skilt som gjør oppmerksom på kryssende krokodiller. Her kan man blant annet bli med på elvecruise mellom krokodillene i sumpen.

Det er mye som handler om krokodiller i Darwin - her kan du nemlig også besøke en krokodillefarm! Du kan blant annet oppleve mating av krokodillene og spise en ekte krokodilleburger i restauranten. Farmene blir brukt til oppdrett for salg av krokodillekjøtt i Asia, og skinnet blir brukt til vesker, sko og lignende. Farmene tar også i mot krokodiller som blir fanget fordi de har vært for aggressive eller kommet for tett på lokalbefolkningen.

Darwins historie - syklonens ødeleggelser

Darwin er oppkalt etter naturforskeren Charles Darwin, som var med da de i 1839 oppdaget en naturhavn i området. Men det skulle gå ytterligere 30 år før det lyktes engelskmennene å etablere en levedyktig koloni her. 

Julaften 1947 ble Darwin rammet av den voldsomme syklonen Tracy, som med sin hastighet på over 280 km/t ødela over halvparten av byens 11.200 hus. Kun 400 hus slapp unna uten en skramme.

Australia var nær ved å gi opp Darwin som by, men de lokale ville det annerledes og Darwin ble bygget opp igjen på nytt. På tross av voldsomme skader ble kun 66 personer drept, men mange ble først hjulpet ut av ruinene flere dager etter at syklonen først traff. All kommunikasjon til omverdenen var ødelagt, så det tok flere dager før resten av landet ble klar over skadeomfanget - og hjelpen kom. Filmen Tracy gir et godt bilde av hva som skjedde i Darwin den skjebnesvangre julen.

I dag er Darwin en moderne by med syklonsikrede bygninger, men man kan for eksempel fortsatt se rester fra det gamle rådhuset i Smith Street.

Ting å gjøre i Darwin

En av de mest populære attraksjonene i Darwin er Doctors Gully, hvor man kan håndmate fisk som kommer fra havet og helt inn til stranden for å blir fôret med brød. Dette er en tradisjon som har foregått siden 1958, og skjer fortsatt hver dag ved høyvann.

Wharf Precinct er et område ved havnen hvor du finner mange hyggelige restauranter og kaféer. Her finner du også et stort akvarium med koraller og eksotisk fisk.

Andre severdigheter og aktiviteter:

  • Museum & Art Gallery of the Northern Territory
  • Mindil Beach og markedene rundt
  • Wave Lagoon (byens havnebasseng)
  • Berry Springs Nature Park
  • Darwin Waterfront - havneområdet rundt Wave Lagoon
  • Cullen Bay
  • Darwin Botanic Gardens

Vi er alltid klare for å hjelpe deg med å skreddersy din drømmeferie i Darwin. Ta kontakt med en av våre reiseeksperter for å starte planleggingen.

Darwin Waterfront - Reiser til Darwin
Darwin Waterfront - Reiser til Darwin
Berry Springs Nature Park - Reiser til Darwin
Berry Springs Nature Park - Reiser til Darwin
Opplev krokodiller i sumpene utenfor Darwin - Reiser til Darwin
Opplev krokodiller i sumpene utenfor Darwin - Reiser til Darwin
Heidi

Interessert i en reise til Australia?

Jeg kan hjelpe deg med å planlegge reisen din til Australia!

Alle priser er i NOK. Vi tar forbehold for prisendringer og trykkfeil.
Vis resultater for: