23 10 23 80
Mandag-torsdag 10-16, Fredag 10-15
Kontakt oss
Turen er dessverre ikke lenger tilgjengelig, men du kan finne lignende turer lenger ned på siden
23 10 23 80
Få et tilbud

Finn din reise

Vi finner reiser til deg...

Reiser til Indonesia

Mange som reiser til Indonesia i Asia besøker øya Bali, som er en sann ferieperle. Det vet vi alle, for hvis man ikke har vært der selv, kjenner man i alle fall noen som har det, eller så har du nok sett bilder av postkortmotiv fra denne eksotiske øya. Men Indonesia er så mye, mye mer enn ”bare” fantastiske Bali. Indonesias motto er ”Bhinnea Tunggal Ika” som betyr ”enhet i mangfoldighet” og oppsummerer øyriket ganske godt, spesielt når det gjelder landets hypnotiserende natur, rike kultur og levevis.

Opplev Indonesias eksotiske øyperler

Omgitt av Det indiske hav, Det sørkinesiske hav og Stillehavet, finner man som perler på en snor Indonesias seks hovedøyer: Sumatra, Java, Sulawesi, Bali, Kalimantan og Irian Jaya (også kalt Vest-Papua). I tillegg består Indonesia av hele 13.677 mindre øyer, hvor 3000 av dem er bebodde. Med andre ord er det i Indonesia nok av eksotiske øyperler som bare må oppleves.

Indonesia – Et land av kontraster

Få andre steder i verden kan man oppleve så store forskjeller når det gjelder innbyggernes levevis som i Indonesia – fra den moderne metropolen, hovedstaden Jakarta med sine 15 millioner innbyggere, til fjellstammene på Iran Jaya på den indonesiske halvdelen av øya Ny-Guinea, hvor leveviset kan minne om steinalderfolkets. Indonesias innbyggere utgjør 320 forskjellige etniske grupper med til sammen over 700 ulike språk.

Et populært reisemål

Fra den gang europeerne startet med å reise ut på verdenshavene for å utforske verden, har Indonesia, tiltrukket seg reisende. I 350 år hersket nederlenderne over øyene, hvor de tjente formuer på kaffe, ris, sukker, tobakk, teaktre og ikke minst kryddersortene nellik, muskatnøtt og muskatblomme. I dag er det andre typer reisende som ankommer øyriket. Noen kommer med ryggsekk, andre med matchende kofferter – alle med store forventninger, for en reise til Indonesia skuffer aldri.

Få tusenvis av opplevelser i verdens største øyrike

Turister kommer for å slappe av og nyte livet på en av de mange vakre strendene, men man kan oppleve så mye mer i Indonesia! I Sumatra kan man blant annet få se tigrer og orangutangunger. På Komodoøyene kan du få et glimt av komodovaranen og besøke flotte orkidéhager. Sulawesi er kjent for sine store sommerfugler, grønne rismarker og himmelsk mat. Her kan du få med deg sjarmerende danseoppvisninger, kjøpe batikktekstilkunst og mye mer. Kort oppsummert: I Indonesia vil du få utallige opplevelser i verdens største øyrike. Tre spennende destinasjoner i Indonesia er Java, Giliøyene og Bali.

Reiser til Java – Hjertet av Indonesia

Vil man oppleve Indonesias hjerte bør en reise til Java. Øya er hjemmet til spennende metropoler, storslått natur og gamle tradisjoner i kunst, musikk og dans. Java er verdens mest befolkede øy med sine 126,5 millioner innbyggere. Se frem til frodige rismarker, vulkaner, regnskog og uforglemmelige strender. På Java bør du få med deg de fascinerende skyggedukke-teatrene og den 3.265 m høye komposittvulkanen, Mount Lawu. I området til hovedstaden, Yogyakarta, kan du oppleve trollbindende soloppganger fra Borobudur – verdens største buddhistiske monument, og ikke minst en av de vakreste eksempler på hinduistisk kunst og arkitektur, nemlig Prambanan, som er et av de største hinduistiske tempelkomplekser i hele Sørøst-Asia. 

Reiser til Giliøyene – Et ferieparadis

Ved nordkysten av Lombok i Indonesia finner man tre paradislignende øyer som til sammen utgjør Giliøyene: Gili Trawangan, Gili Meno og Gili Air. På disse øyene er bilkjøring og annen motorferdsel forbudt. Istedenfor kommer man seg rundt på sykkel eller i hest og kjerre (kalt cidomo). Dette skaper en perfekt ramme for å nyte øyenes kritthvite strender, spennende vannsportaktiviteter og rolige atmosfære. Spesielt er den største av de 3 øyene, Gili Trawangan, et perfekt sted for dykking og snorkling. Under vannoverflaten skjuler det seg en eventyraktig verden av fargerike fisker og havskilpadder. Ønsker du å reise fra hverdagens kjas og mas og dra på en avslappende strandferie, er Giliøyene den perfekte destinasjonen for deg!

Ferie på Bali – Øya som har alt

Det er nok mange som ikke har vært på Bali selv, men som tror at dette kjente feriestedet «kun» kan tilby vakre strender, barer og festligheter. Noen sier kanskje at Bali er overvurdert, men det stemmer ikke. Sett bort fra strender, behagelig temperatur og vannsportaktiviteter kan man i Bali nemlig oppleve alt fra gjemte canyoner, flere storslåtte fossefall, spennende grotter og grønne rismarker som ligger i etasjer på rekke og rad. I tillegg er du sikret å oppleve en eller annen form for kunst når du reiser rundt på Bali. Overalt vil du se vakre skulpturer og templer som ligger plassert både til vanns og på land, samt på bratte klipper med vakre soloppganger som bakteppe. Det er du som bestemmer om en ferie til Bali kun skal brukes til avslapning på stranden, eller en spennende reise hvor du får innsikt i Sørøst-Asias fascinerende kultur og eksotiske natur.

Beste tid å reise til Indonesia

Indonesia strekker seg over et stort område med store høydeforskjeller, mange kystlinjer og andre spesielle geografiske forhold. Derfor er det umulig å oppgi en generell gjennomsnittstemperatur. Men på Java, hvor hovedstaden Jakarta ligger, er det året rundt en gjennomsnittstemperatur på mellom 22 og 29 grader.

Det er mulig å reise i Indonesia i regntiden. Man vil nok oppleve at regnet som regel kommer om ettermiddagen som en voldsom tropisk regnskyll, men plutselig klarner det opp – frem til neste dag. Det regner mest i januar og februar. Den beste perioden å reise til Indonesia er under ”den tørre årstiden” som er fra mai til oktober, spesielt anbefales mai-juni og september-oktober. I lavlandet er det aldri kaldt. Men hvis man begir seg opp i høylandet, eller fjellene, faller temperaturen drastisk og det kan bli veldig kaldt. I alle fall kaldt nok til at man blir glad for at man har tatt med seg bukser og en varm genser.

Vi er alltid klare for å hjelpe deg med å skreddersy din drømmeferie i Indonesia. Ta kontakt med en av våre reiseeksperter for å starte planleggingen.

Buddhastatue i Borobudur, Yogyakarta
Buddhastatue i Borobudur, Yogyakarta
Pulau Padar Island mellom Komodo og Rinca Islands
Pulau Padar Island mellom Komodo og Rinca Islands
 Havskilpadde på Gili Trawangan
Havskilpadde på Gili Trawangan
Drikk det hellige vannet ved Tampaksiring templet i Bali
Drikk det hellige vannet ved Tampaksiring templet i Bali
Templet Prambanan på Java
Templet Prambanan på Java
Majestetisk tiger i Sumatra
Majestetisk tiger i Sumatra
Taman Sari, Yogyakarta
Taman Sari, Yogyakarta
Søt babyorangutang i Sumatra
Søt babyorangutang i Sumatra

Hvor vil du reise?

Reiseekspert Birgitte kan hjelpe deg å skreddersy din reise

Skreddersy reisen til Asia

Jeg kan hjelpe deg å skreddersy din reise til Asia

Alle priser er i NOK. Vi tar forbehold for prisendringer og trykkfeil.
Vis resultater for: