23 10 23 80
Mandag - fredag kl. 08.30 - 16.30
Kontakt oss
Turen er dessverre ikke lenger tilgjengelig, men du kan finne lignende turer lenger ned på siden
23 10 23 80
Send reiseforespørsel

Finn din reise

Vi finner reiser til deg...

Et cruise gjennom Panamakanalen er for mange den store reisedrømmen. I denne 80 km lange menneskeskapte kanalen i Mellom-Amerika som forbinder Atlanterhavet med Stillehavet passerer det mer enn 40 skip dagelig.

Siden kanalens åpning i 1914 har denne sjøveien vært en stor suksess, faktisk er Panamakanalen, sammen med Suezkanalen, de to viktigste kanalene i verden. Kanalen ble nemlig skapt for å lette transporten av varer og tjenester fremfor den mer utfordrende og farefulle veien rundt Sør-Amerika.

Gatúnsjøens unike dyre-og planteliv

En viktig del av Panamakanalen var inndemmingen av Chargeselva i 1913 - på den tiden ble verdens største menneskeskapte innsjø, nemlig Gatúnsjøen som er på hele 470 km². Innsjøen danner i dag et viktig tropisk økoområde, hvor faunaen og floraen er beskyttet. Både i og rundt Gatúnsjøen er det en unikt dyre- og planteliv dere kan få nyte synet av. 

Som nevnt er det to innganger til Panamakanalen; fra Stillehavssiden og Atlanterhavssiden. Ved inngangen til førstnevnte ligger storbyen Panama City som skipet seiler bedagelig forbi med en fantastisk utsikt over skyskraperne til Panamas hovedstad. Innen dere kommer ut til Atlanterhavet, seiler dere først gjennom Miraflores-slusene og videre gjennom Pedro Miguel-slusene, her blir skipet hevet opp til vannivået i Gatúnsjøen – 26 meter over havoverflaten. Herfra kommer dere til kunstigskapte delen av kanalen, da dere seiler gjennom Gatúnsjøen til dere kommer frem til Gatúnslusene, og her senkes skipet ned igjen til havoverflaten. Ved inngangen til Atlanterhavet ligger havnebyen Colón.

En utvidet reiserute

På et cruise gjennom Panamakanalen er det også andre spennende destinasjoner som står på programmet, som for eksempel Costa Ricas regnskog, den vakre havnebyen Cartagena i Colombia og Mexicos paradislignende strender. 

Vi er alltid klare for å hjelpe deg med å skreddersy ditt cruise i Panamakanalen. Ta kontakt med en av våre reiseeksperter for å starte planleggingen.

Celebrity Infinity - Cruise gjennom Panamakanalen
Celebrity Infinity - Cruise gjennom Panamakanalen
Reiseekspert Sofie kan hjelpe deg å skreddersy din reise

Skreddersy din cruisereise gjennom Panamakanalen

Jeg kan hjelpe deg å skreddersy din cruisereise gjennom Panamakanalen

Alle priser er i NOK. Vi tar forbehold for prisendringer og trykkfeil.
Vis resultater for: