23 10 23 80
Mandag 9-15.30, Tirsdag - Torsdag 10-16, Fredag 10-15
Kontakt oss
Turen er dessverre ikke lenger tilgjengelig, men du kan finne lignende turer lenger ned på siden
23 10 23 80
Få et tilbud

Finn din reise

Vi finner reiser til deg...

Reiser til Mexico

En reise til Mexico er en reise som vil by på opplevelser for livet. Dette er like gjeldende uavhengig om du ønsker en aktiv opplevelsesferie som byr på berusende kulturopplevelser og historiske ruinbyer, eller om du heller foretrekker den optimale avslapningsferien ved de perfekte sandstrendene, hvor du kan skue utover det asurblåe havet og få oppleve magiske solnedganger.

Utover landets imponerende kulturarv, som også rommer imponerende arkitektur fra den spanske kolonitiden, så er Mexico også et paradis for naturelskere. For verdens femte største land kan tilby et overflødighetshorn av naturopplevelser. Landets klima og natur er nemlig rikt og variert og har utover de utopiske sandstrendene også grønne, frodige regnskoger, barske vulkaner, dype kløfter og majestetiske fjell. I tillegg kan Mexico selvsagt skilte med store ørkenområder fylt med kaktuser som westernsjangeren har udødeliggjort. Ikke minst råder Mexico over et pulserende storbyliv, i alle fall i Mexico City som kan tilby alt du drømmer om.

Reisetips i Mexico - Yucutánhalvøya

På en reise til Mexico drar mange til den fantastiske halvøya – Yucatán. Her kan man både oppleve spennende natur og nyte slaraffenlivet på nydelige strender. På Yucatánhalvøya finner man kjente steder som Cancún og Playa del Carmen, i tillegg til tidsvitner fra Mayasamfunnet – i form av Uxmal, Chichen Itza og Tulum.

Mexicos karibiske kyst er et paradis for enhver strandelsker, for byer som Playa del Carmen, Cancún og ikke minst øya Cozumel, hvor sistnevnte er Mexicos eneste karibiske øy, byr på alt man kan ønske seg av en drømmeferie. Verdens neststørste korallrev strekker seg fra Cozumel til Honduras og gjør området til et av de mest ettertraktede feriestedene for dykkere fra hele verden. Men selv om du ikke dykker, så er Mexicos karibiske kyst et feriemekka. For med sine laguner, langstrakte strender og klare asurblåe vann, så tilbyr denne delen av Mexcio alt det en optimale strandferie skal inneholde.

Reiser til Cancún – Et verdenskjent turistmål

Cancún er, på lik linje som Las Vegas og Ibiza, en festby som aldri sover. Topp dette med en populær strand og du har den vestlige halvkulens største turistmål, da ca. 4 millioner, de fleste fra USA, besøker byen hvert år.

Det var tidligere vanskelig å tro på at denne lille fiskerbyen skulle bli et verdensomspennende fenomen. På 1970-tallet bestemte Mexicos ambisiøse planleggere å overgå Acapulco med et helt nytt resort i verdensklasse på Yacatánhalvøya - og Cancún ble født. De fleste hoteller i Cancún ligger på en 27 km lang og smal øy formet som et 7-tall og omkranser Nichupté-lagunen. Her bor det nesten ingen lokale og det er enkelt å orientere seg rundt. Det er kun en stor hovedgate og husnumrene er angitt med kilometertall, slik at man kan se hvor langt man er fra fastlandet.

Selv om denne form for masseturisme ikke vil interessere alle reisende, så bør du likevel oppleve byen hvis du er i nærheten. Så kan en selv velge om man vil dykke ned i byens kitsch som gjør Cancún så unik, om det så bare er for én dag. 

Reiser til Playa del Carmen - Inngangsporten til landets høydepunkter

Playa del Carmen er den tredjestørste byen i Quintana Roo. Befolkningen her har blitt mer enn fordoblet i løpet av de siste fem årene og dette er en av de mest populære og hippe byene på hele Yacatánhalvøya. Playa del Carmen er et sjarmende lite fiskersamfunn som med årene har blitt en turistmagnet. I dag er de vakre strendende bebygget med store hoteller. Men det gjør det ikke mindre attraktivt å reise til Playa del Carmen som ligger 65 km sør for Cancún. Dette er en mye roligere by, sammenlignet med Cancún og en perfekt inngangsport til flere av Mexicos høydepunkter.

Playa del Carmen ligger på lesiden av øya Cozumel og spesielt er strendene ettertraktet og spekket av turister og lokale. Fra byen er det mulig å seile ut til Cozumel som også er et yndet feriemål, men med mindre turister. Her er det optimale snorkle- og dykkemuligheter. Bare 65 km sør for Playa del Carmen ligger Tulum, den størte befestede byen som mayaene bygget. Her kan dere gå rundt og utforske de gamle ruinene. En reise til Playa del Carmen byr på avslapning i denne sjarmerende fiskerbyen. Er dere på utkikk etter det litt mer autentiske og ekte Mexico, behøver dere ikke å reise langt.

Uxmal, Chichen Itza og Tulum - fantastiske ruiner

Når man reiser til Yacatánhalvøya i Mexico bør man også oppleve landets spennende kultur og historie. Uxmal, Chichen Itza og ruinene ved Tulum er alle helt fantastiske og veldig forskjellige. Tulum er enkelt å besøke hvis man allerede befinner seg på Cozumel eller i Playa del Carmen. Her vil man se ruinene tett på det asurblåe havet.

Chichen Itza og Uxmal ligger derimot lengre ute på landet, men det skal ikke de store anstrengelser til for å komme seg dit. Chichen Itza, som er utnevnt til et av verdens syv nye underverker rommer både Maya- og Itzáepokene. Hvis tiden tillater det, anbefaler vi at dere opplever alle tre.

Reiser til Cozumel - Den optimale ferieøya i Karibien

Cozumel byr på vakre strender, gode shoppingmuligheter og kulturelle attraksjoner. Mayakulturen er en integrert del av historien i dette område av Mexico, og selv om de største Mayaattraksjonene ligger inne på selve Yacatánhalvøya, har Cozumel selv et par fine eksempler fra denne tidsperioden. Midt på øya finner man blant annet San Gervasio-ruinene, som tidligere var et sted for tilbedelsen av gudinnen Ix Chel.

Besøk Palancar Beach på den sørlige delen av øya, like ved et flott korallrev. Her er det ideelt å snorkle, padle i kajakk og selvfølgelig bade. Her finner dere også en annen herlig strand, Punta Sur. Shoppingen foregår hovedsakelig i hovedbyen San Miguel ved havnefronten langs Avenida Rafael E. Melgar og i de små sidegatene omkring byens store torgplass. Her kan du kjøpe alt fra de dyreste gullsmykker i designerbutikkene til mer lokalt produsert håndverk.

Reiser til Mexico City - Et inferno av sanseopplevelser

Mexicos hovedstad er verdens neststørste by, kun overgått av Tokyo. Mexico City strekker seg over 60 km fra nord til sør, og det bor omkring 22 millioner mennesker i byen. Dette tilsvarer ca. en femtedel av Mexicos befolkning. Mexico City er et levende og innbydende inferno av sanseopplevelser. Med de om lag 160 museer, 100 kunstgallerier og 30 konsertsaler er det gode muligheter til å gå på en kulturell oppdagelsestur i byen, som også kan skilte med severdigheter som hovedtorget, kalt Zocálo, som er en av Latin-Amerikas største.

Det er også i Mexico City den spanske domkirken befinner seg, hvor man har funnet aztekiske ruiner på plassen. Dette er fordi Mexico City er bygget oppå den gamle aztekiske hovedstaden, Tenochtitlán. Når dere er i Mexico City bør dere i tillegg oppleve hovedgatene Paseo de la Reforma eller Insurgentes. Universitetet ’Universidad Nacional Autónoma de México som ble grunnlagt i 1551 og ikke minst palassmuseet Chapultepec er også kulturelle høydepunkter som fortjener et besøk.

Teotihuacán

Ifølge gamle myter, så er byen Teotichuacán stedet hvor gudene skapte verden. Denne gamle historiske byen er i gang med å bli utgravet og er i kraft av sol- og månepyramidene en opplevelse man ikke glemmer med det første. Dessuten forteller de gamle legendene at hvis man står på toppen av solpyramiden, som er verdens tredjestørste pyramide, og mottar solens stråler vil man bli ti år yngre. Teotichuacán og dets to templer sender en tilbake til det gamle og mystiske indianerrike, hvor byens prester stod for menneskeofringer for gudene. Man kan i dag merke historiens vingeslag utfolde seg når en skuer utover byen.

Ut på landet - Det ekte Mexico

Selvom Mexico City og flere av de andre storbyene i landet er moderne, så finnes det også den dag i dag et Mexico som kan minne om gode gamle westernfilmer, hvor cowboyer rir inn til de små byene med solnedgangen i ryggen. Muligheten til å bli dra på en tidsreise 100 år tilbake i tid og se de westernlignende landsbyene med hester som transport, får du blant annet i byen Papantla. Det er også her du kan oppleve et utall av store plantasjer hvor det blant annet dyrkes vanilje. Et krydder som stammer fra Mexcio og som man vet at de gamle Aztekerindianerne brukte i deres kakao. Denne fantastiske delen av Mexico, som er vist i mange av de store westernklassikerne er en opplevelse for livet.

Høysletten

Størstedelen av Mexico er dekket av høyslette. Den er omgitt av de to fjellkjedene Sierra Madre Occidental mot vest og Sierra Madre Oriental mot øst. Høysletten byr på en helt fantastisk natur. Spesielt den sørlige delen av høysletten er et imponerende syn. Her er landskapet nemlig preget a den karrige vulkanske naturen. Og det er for eksempel mulig å se majestetiske Pico de Orizaba, som med sine 5700 moh. er Mexicos høyeste fjell. I den motsette enden av naturskalaen på den meksikanske høysletten er Cuernavaca-dalen. Med sitt flotte fargespill og fantastiske klima, har dalen og byen med samme navn frydet turister og den meksikanske eliten helt tilbake til Hernan Cortes, som var grunnleggeren av det spanske herredømmet over Mexico.

Stillehavskysten

Man kan ikke snakke om den meksikanske stillehavskysten uten å nevne Acapulco. Dette eksotiske ferieparadiset ble ikke bare udødeliggjort av Elvis Presley i filmen «Fun in Acapulco», men var allerede den gang i Hollywood stjernenes foretrukne ferieby. Stjerner som Elizabeth Taylor, Frank Sinatra, Eddie Fisher og Birgitte Bardot valfartet til denne flotte byen på 50-tallet, da Acapulco – også i dag - kan lokke med noen av verdens vakreste badestrender og et livlig natteliv.

Les mer om Nord-Amerika her

Palenque i delstaten Chiapas
Palenque i delstaten Chiapas
Mexico kan skilte med et fargerikt undervannsliv
Mexico kan skilte med et fargerikt undervannsliv
Besøk Cozumels vakre strender
Besøk Cozumels vakre strender
Centonen Ik Kil i Yucatán
Centonen Ik Kil i Yucatán
Los Arcos i Cabo San Lucas
Los Arcos i Cabo San Lucas
Nyt avslappende dager ved stranden
Nyt avslappende dager ved stranden
Idylliske Playa Del Carmen
Idylliske Playa Del Carmen
Opplev lokal kultur
Opplev lokal kultur
Mexico er fullt av fargerike gater
Mexico er fullt av fargerike gater
Opplev hovedstaden Mexico City
Opplev hovedstaden Mexico City
The Sun's Pyrimad, Teotihuacan
The Sun's Pyrimad, Teotihuacan
Secret River i Tulum
Secret River i Tulum
Reiseekspert Maria kan hjelpe deg å skreddersy din reise

Skreddersy reisen til Nord-Amerika

Jeg kan hjelpe deg å skreddersy din reise til Nord-Amerika

Alle priser er i NOK. Vi tar forbehold for prisendringer og trykkfeil.
Vis resultater for: