23 10 23 80
Mandag-torsdag 10-16, Fredag 10-15
Kontakt oss
Turen er dessverre ikke lenger tilgjengelig, men du kan finne lignende turer lenger ned på siden
23 10 23 80
Få et tilbud

Finn din reise

Vi finner reiser til deg...

Reiser til Nord-Amerika

Vil man til den delen av verden hvor alle tenkelige aktiviteter, ferieformer og forskjelligartede natur- og kulturopplevelser er mulig, bør man vurderer reiser til Nord-Amerika. I regionen, som består av USA, Canada og Mexico, venter det flere verdenskjente metropoler og en natur som spenner fra arktisk klima og snødekte fjelltopper, til tørre ørkener, frodige regnskoger og tropiske strender.

Dessuten vil man her få et spennende innblikk i en rik og mangfoldig kulturarv. I USA og Canada er størstedelen av befolkningen i dag immigranter eller etterkommere av immigranter fra alle fire verdenshjørner. Dette kommer til uttrykk i landenes arkitektur, språk og atmosfære. Foruten paradislignende strender og himmelsk mat, kan man i Mexico oppleve tidsvitner fra den mystiske Mayasivilisasjonen og den spanske kolonitiden.

Utallige muligheter på reiser til Nord-Amerika

I New York kan du shoppe til lommeboken går varm, se byen fra himmelen på toppen av Empire State Building og mate ekorn i Central Park. På reiser til Nord-Amerika er det mye man kan og bør få med seg. Vil du på en uforglemmelig bilferie hvor du får oppleve USAs varierte landskap og særegne byer, er ikoniske Route 66, som strekker seg fra Chicago i Midvesten til Los Angeles på vestkysten, noe for deg. Etter å ha tatt bilder av Hollywood-skiltet og slikket sol på Santa Monica Beach, kan du likeså godt kjøre videre mot San Franciscos bratte gater og Golden Gate Bridge langs en av verdens vakreste kystlinjer, nemlig Highway 1.

Naturen i USA er dessuten helt unik – fra krystallklart vann og ruvende vulkaner på Hawaii, til isbreer og fascinerende fjorder i Alaska. USA kan skilte med hele 59 forskjellige nasjonalparker, hvor både Grand Canyon og Yellowstone, i tillegg til 12 andre amerikanske nasjonalparker, står oppført på UNESCOs verdensarvliste. Dette er det beste kvalitetsstempelet på at man vil få noen uforglemmelige naturopplevelser i USA. Feriemulighetene er tilnærmet uendelige i USA.

Ferie i Canada - Uforglemmelige naturopplevelser og spennende storbyer

I størrelse er Canada det største landet i Nord-Amerika, og neststørst i verden. Canada er kjent for sin unike og tolerante blanding av kulturer, samt en rik historie, men også for sitt langstrakte, uberørte og dramatiske landskap. Canada er en lekeplass for fotturentusiaster og adrenalinjegere.

To av landets mest kjente naturattraksjoner er Niagarafallene og Rocky Mountains, som Canada deler med naboen sin, USA, i sør. I området til canadiske Rocky Mountains kommer man tett på imponerende isbreer og smaragdgrønne innsjøer innrammet av ruvende fjell. Kanskje får du øye på en grizzlybjørn i dette hypnotiserende landskapet. Naturopplevelser i Canada får man også til vanns - På Vancouver Island kan du få se spekkhuggere og hvaler på kloss hold!

Storbyene i Canada er også en opplevelse i seg selv. Canadas historie har i stor grad blitt formet og påvirket av to europeiske land: Storbritannia og Frankrike. Den dag i dag har 22% av innbyggerne canadisk-fransk som sitt morsmål, mens 58% av innbyggerne har engelsk. Canadas franske atmosfære og historie får man både se og høre i de fascinerende byene Montréal og Québec City i den særpregede provinsen Québec. En annen sjarmerende by i Øst-Canada er Toronto, som foruten å være Canadas største by, er verdens mest multikulturelle storby – og innbyggerne er stolte av det. OL-byen Calgary fra 1988, samt Whistler og Vancouver er også verdt å oppleve. Så ønsker du naturopplevelser i stor skala og historiske byer, er Canada destinasjonen for deg.

Ferie til Mexico - eldgammel kultur og paradislignende strender

Det skal godt gjøres å finne et land som har så variert klima og en så rik historie og kultur som Mexico. Mer enn 450 strender danner landets kystlinje, vendt mot Mexicogulfen og Det karibiske hav i øst og Stillehavet i vest. Noen av de mest populære og vakreste strendene finner man i byene Cancun, Playa del Carmen og øya Cozumel. Mexico har dessuten mer å tilby enn paradislignende strender. Her kan man oppleve alt fra snøkledde fjelltopper i Sierra Madre-fjellene, til regnskoger i sørøst og ørken i nordvest. 

Unik mat, spennende storbyer, fengslende kunst, arkitektur fra den spanske kolonitiden er noe av det som utgjør Mexicos rike kultur. I delstaten Yucutan finner man også tidsvitner fra en eldgammel historie, nemlig den mystiske mayasivilisasjonen – de to ruinbyene Uxmal og Chichen Itza, hvor sistnevnte har blitt stemt frem som en av verdens syv nye mesterverk.

Disse tre opplevelsesrike landene som utgjør Nord-Amerika, kan tilfredsstille alle slags behov og tilpasses de fleste lommebøker. Så pakk kofferten, eller ryggsekken, og reis til Nord-Amerika - du kommer ikke til å angre!

Vi er alltid klare for å hjelpe deg med å skreddersy din drømmeferie i Nord-Amerika. Ta kontakt med en av våre reiseeksperter for å starte planleggingen.

Opplev de fantastiske nasjonalparkene USA er så kjent for
Opplev de fantastiske nasjonalparkene USA er så kjent for
Spekkhugger ved Vancouver Island, Canada
Spekkhugger ved Vancouver Island, Canada
Toronto i Ontario, Canada
Toronto i Ontario, Canada

Hvor vil du reise?

Reiseekspert Maria kan hjelpe deg å skreddersy din reise

Interessert i en reise til Nord-Amerika?

Jeg kan hjelpe deg med å planlegge reisen din til Nord-Amerika!

Alle priser er i NOK. Vi tar forbehold for prisendringer og trykkfeil.
Vis resultater for: