23 10 23 80
Mandag - fredag kl. 08.30 - 16.30
Kontakt oss
Benns.Tours.ExpiredTours.PopUpText
23 10 23 80

Finn din reise

Vi finner reiser til deg...

Klikk her for tilbud

For mange er det å kjøre Route 66 i USA den store drømmen, enten i bil, bobil eller på motorsykkel. Route 66 har siden den ble til vært selve symbolet på å reise tvers over USA. For mange er den endeløse landeveien med det øde landskapet omkring også en slags metafor for frihet, som kommer tydelig til uttrykk i de kjente «Road Movies», slik som Easy Rider og Thelma & Louise.

Hvis man klar for en lang og spennende kjøretur tvers over USA kan man starte i Santa Monica i California og kjøre de 3945 kilometerne til Chicago i Illinois – eller omvendt!

En kort historie om Route 66

Denne gamle landeveien ble til i 1926 som en sentral ferdselsåre mellom Chicago i øst og Los Angeles i vest. I 1938 ble Route 66 USAs største asfalterte landevei, men den måtte i 1965 vike for det nye landsdekkende motorveinettet. I 1985 ble veien offisielt tatt av landskartet, innen den 5 år senere ble omdøpt til turistruten «Historic Route 66». Senest i 2006 har Disney og Pixar hyllet denne legendariske veien med tegnefilmen «Biler».

Selv om landeveien er skiltet, kan veien flere steder være vanskelig å finne og litt av en utfordring å kjøre på. Et av de beste stedene å starte turen på denne ruten på er i Arizona mellom Las Vegas og Grand Canyon, hvor man finner de gamle landeveisbyene Oatman og Seligman. Oatman er særpreget by med esler, skuddueller i hovedgaten og et hotell, hvor veggene er tapetsert med dollarsedler – som i en ekte Clint Eastwood-westernfilm. Seligman ligger ikke langt fra byen Williams. Her ser byen ut som den gjorde i 1956, da Route 66 ble nedlagt. Butikker, biler og bensinstasjonene har ikke forandret seg mye fra den gang og nostalgien lever fremdeles.

Vi er alltid klare for å hjelpe deg med å skreddersy din drømmeferie langs Route 66. Ta kontakt med en av våre reiseeksperter for å starte planleggingen.

Landeveien byr på øde, men fascinerende landskap - Kjør Route 66
Landeveien byr på øde, men fascinerende landskap - Kjør Route 66
Start eller avslutt Route 66 i Santa Monica, California - Kjør Route 66
Start eller avslutt Route 66 i Santa Monica, California - Kjør Route 66
Endeløse strekninger langs Route 66 - Kjør Route 66
Endeløse strekninger langs Route 66 - Kjør Route 66
Gammel bensinstasjon i Texas - Kjør Route 66
Gammel bensinstasjon i Texas - Kjør Route 66

Hvor vil du reise?

Reiseekspert Maria kan hjelpe deg å skreddersy din reise

Skreddersy reisen til USA

Jeg kan hjelpe deg å skreddersy din reise til USA

Alle priser er i NOK. Vi tar forbehold for prisendringer og trykkfeil.
Vis resultater for: