23 10 23 80
Mandag-torsdag 10-16, Fredag 10-15
Kontakt oss
Turen er dessverre ikke lenger tilgjengelig, men du kan finne lignende turer lenger ned på siden
23 10 23 80
Få et tilbud

Finn din reise

Vi finner reiser til deg...

Kjør Route 66

For mange er det å kjøre Route 66 i USA den store drømmen, enten i bil, bobil eller på motorsykkel. Route 66 har siden den ble til vært selve symbolet på å reise tvers over USA. For mange er den endeløse landeveien med det øde landskapet omkring også en slags metafor for frihet, som kommer tydelig til uttrykk i de kjente «Road Movies», slik som Easy Rider og Thelma & Louise.

Hvis man klar for en lang og spennende kjøretur tvers over USA kan man starte i Santa Monica i California og kjøre de 3945 kilometerne til Chicago i Illinois – eller omvendt!

En kort historie om Route 66

Denne gamle landeveien ble til i 1926 som en sentral ferdselsåre mellom Chicago i øst og Los Angeles i vest. I 1938 ble Route 66 USAs største asfalterte landevei, men den måtte i 1965 vike for det nye landsdekkende motorveinettet. I 1985 ble veien offisielt tatt av landskartet, innen den 5 år senere ble omdøpt til turistruten «Historic Route 66». Senest i 2006 har Disney og Pixar hyllet denne legendariske veien med tegnefilmen «Biler».

Selv om landeveien er skiltet, kan veien flere steder være vanskelig å finne og litt av en utfordring å kjøre på. Et av de beste stedene å starte turen på denne ruten på er i Arizona mellom Las Vegas og Grand Canyon, hvor man finner de gamle landeveisbyene Oatman og Seligman. Oatman er særpreget by med esler, skuddueller i hovedgaten og et hotell, hvor veggene er tapetsert med dollarsedler – som i en ekte Clint Eastwood-westernfilm. Seligman ligger ikke langt fra byen Williams. Her ser byen ut som den gjorde i 1956, da Route 66 ble nedlagt. Butikker, biler og bensinstasjonene har ikke forandret seg mye fra den gang og nostalgien lever fremdeles.

Vi er alltid klare for å hjelpe deg med å skreddersy din drømmeferie langs Route 66. Ta kontakt med en av våre reiseeksperter for å starte planleggingen.

Landeveien byr på øde, men fascinerende landskap - Kjør Route 66
Landeveien byr på øde, men fascinerende landskap - Kjør Route 66
Start eller avslutt Route 66 i Santa Monica, California - Kjør Route 66
Start eller avslutt Route 66 i Santa Monica, California - Kjør Route 66
Endeløse strekninger langs Route 66 - Kjør Route 66
Endeløse strekninger langs Route 66 - Kjør Route 66
Gammel bensinstasjon i Texas - Kjør Route 66
Gammel bensinstasjon i Texas - Kjør Route 66

Hvor vil du reise?

Reiseekspert Maria kan hjelpe deg å skreddersy din reise

Interessert i en reise til Nord-Amerika?

Jeg kan hjelpe deg med å planlegge reisen din til Nord-Amerika!

Alle priser er i NOK. Vi tar forbehold for prisendringer og trykkfeil.
Vis resultater for: