23 10 23 80
Mandag 9-15.30, Tirsdag - Torsdag 10-16, Fredag 10-15
Kontakt oss
Turen er dessverre ikke lenger tilgjengelig, men du kan finne lignende turer lenger ned på siden
23 10 23 80
Få et tilbud

Finn din reise

Vi finner reiser til deg...

Reiser til Los Angeles

Filmstjerner, sandstrender, luksusshopping og populærkultur er kun noen av stikkordene mange assosierer med Englenes by. Vi snakker selvsagt om Los Angeles, Californias største metropol og faktisk USAs nest største by etter New York City.

Mange reiser til Los Angeles på let etter filmnostalgi og stjernestøv av kjente legender, hedret langs Hollywood Walk of Fame, eller for å finne huset hvor favorittkjendisen sin bor. Men Los Angeles har flere strenger å spille på. 

Her kan man blant velge og vrake i museer og teatre, eller nyte en konsert på berømte scener. Dessuten byr Los Angeles på ulike nabolag, hvor hver enkelt kjennetegnes av en helt særegen atmosfære, slik som Hollywood, Downton og Venice. Ikke langt utenfor byen, nærmere bestemt Anaheim, ligger fornøyelsesparken Disneyland

Les mer om:

Hollywood – Filmens høyborg

Los Angeles er nok, som nevnt, mest kjent for Hollywood som er selve symbolet på USAs filmproduksjon. Siden 1900-tallet ble Hollywood sett på som det optimale stedet for å produsere filmer, blant annet fordi det er gunstige lysforhold her, et relativt forutsigbart vær og et variert landskap sammenlignet med for eksempel New York, da byen er omkranset av store fjellkjeder, skoger, vakre strender og en nærliggende ørken.

I dag sysselsetter derimot denne industrien kun rundt 120 000 mennesker i hele Los Angeles, da mange filmer blir spilt inn andre steder. Men mye av etterproduksjonen foregår fortsatt her, slik som redigering, markedsføring og distribusjon. Byen forblir i tillegg sentrum for produksjon av TV- serier og fjernsynsreklamer, samt musikkvideoer.

Enda om Hollywood glanstid er forbi, blir Los Angeles likevel stedet for premierer og anerkjente prisutdelinger, slik som Golden Globe Awards. Byen er dessuten beryktet for sin kjendisorienterte kultur, noe «stjernekartene» som blir solgt til turister, er et godt eksempel på. Disse kartene viser hvor kjendisene bor. Ikke bli overrasket om du ser et kjent ansikt når du setter deg på en kafé for å nyte en god kopp kaffe!

«Must-sees» for filmentusiaster:

Til toppen

Los Angeles’ kjente kulisser

Flere steder og flotte bygninger i Los Angeles har gjort utallige fremtoninger i film og TV-serier, men er også verdt et besøk enda om man ikke er filminteressert. Noen av disse er:

 • City Hall
  Rådhuset viser seg blant annet i TV-serien Perry Mason og filmen L.A. Confidential
 • Union Station
  Togstasjonen har vært bakteppe for filmen med samme navn fra 1950, Pearl Harbour, Våre beste år og komedien Under the Rainbow for å nevne noen få
 • Millennium Biltmore Hotel
  Scener fra utallige filmer og TV-serier har blitt spilt inn på dette luksushotellet, blant annet filmene The Italian Job, Chinatown, National Treasure og TV-seriene Charlie’s Angels, NYPD Blue, The West Wing og Mad Men
 • Bradbury Building
  Et arkitektonisk landemerke i sentrum fra 1893. Bygningen har blitt brukt i blant annet Blade Runner, Chinatown, Pay it Forward

Som tidligere nevnt har Los Angeles’ naturlige landskap også vært kulisser for mange film – og TV-produksjoner, som for eksempel Santa Monica Beach i Baywatch eller fascinerende Vasquez Rocks i Star Trek.

Til toppen

Shopping i Beverly Hills

Som en forlengelse av Hollywood finner du Beverly Hills, som ikke bare er kjent fra TV-serien med samme navn, men er også hjem til mange av de største navnene i filmbransjen. Her er det her man finner Rodeo Drive, med sine utallige luksusbutikker.

Til toppen

Museer i Los Angeles og andre kulturelle attraksjoner

Los Angeles er nok den byen i USA med flest museer. Mange av museene i byen er noen gjemte perler både for turister og innbyggere. På de fleste stedene er barn velkomne, da mange av museene tilbyr egne utstillinger og aktiviteter for de små. Besøk blant annet:

 • Museum Row på Miracle Mile
  Som navnet tilsier, finner man her fire av byens største museer, blant annet:

  - Los Angeles County Museum of Art (LACMA) – Opplev over 100 000 kunstverk
  - La Brea Tar Pits and Museum – Det eneste urbane istid-museumet i verden, hvor du kan se 1000 år gamle dyr «komme til live»
  - The Peterson Automotive Museum - Ligger på hjørnet av Fairfax Avenue og Wilshire Boulevard
  - Craft and Folk Art Museum (CAFAM) – Her kan du se folkekunst fra både USA og verden for øvrig

 • Exposition Park
  Ligger sør i byen og huser blant annet:

  - Sportsstadion Los Angeles Memorial Coliseum
  - Natural History Museum of Los Angeles County
  - California Science Center
  - California African American Museum
 • Månedlige kunstgallerier finnes over hele Los Angeles, for eksempel i Downton og på Venice Beach
 • Ikke gå glipp av en konsert i Walt Disney Concert Hall som huser Los Angeles Philharmonic og Los Angeles Master Chorale. Konserthallen har plass til hele 2265 mennesker.
 • Utendørs konsert på amfiteateret Hollywood Bowl

Til toppen

Strender i Los Angeles - Santa Monica og Venice

Sol og strand går hånd i hånd i Los Angeles. To steder i byen som byr på hyggelige strandpromenader er Santa Monica og Venice.

Nabolaget Venice er kjent for sin bohem-atmosfære, sine kanaler, stranda og ikke minst sin sirkuslignende og fargeglade strandpromenade. Venice Beach får besøk av millioner av mennesker hvert år. På sørsiden av stranda, ved enden av Washington Boulevard er «Venice Fishing Pier» med hyggelige spisesteder i nærheten.

Kystbyen Santa Monica i regionen Los Angeles som kan skilte med over 300 solskinnsdager i året. Her kan du boltre deg på den 5 km lange stranda Santa Monica Beach eller la deg underholde i fornøyelsesparken Pacific Park på Santa Monica Pier. Kystbyen er dessuten hvor Route 66 slutter hvis man starter i Chicago.  

Til toppen

Store avstander i «bilistenes by»

Los Angeles blir av mange kalt «bilistenes by» da avstandene store her, men hvis dere velger å oppholde dere uten bil i byen, er det nok av kollektivmuligheter med buss og metro.

Til toppen

Vi er alltid klare for å hjelpe deg med å skreddersy din drømmeferie i California. Ta kontakt med en av våre reiseeksperter for å starte planleggingen.

Downtown med Walt Disney Concert Hall til høyre
Downtown med Walt Disney Concert Hall til høyre
Hollywood Walk of Fame
Hollywood Walk of Fame
Det ikoniske Hollywood-skiltet
Det ikoniske Hollywood-skiltet
Butikker i Rodeo Drive, Beverly Hills
Butikker i Rodeo Drive, Beverly Hills
Venice er kjent for sine sjarmerende kanaler
Venice er kjent for sine sjarmerende kanaler
Santa Monica Beach
Santa Monica Beach
Venice Beach
Venice Beach
Reiseekspert Maria kan hjelpe deg å skreddersy din reise

Interessert i en reise til Nord-Amerika?

Jeg kan hjelpe deg med å planlegge reisen din til Nord-Amerika!

Alle priser er i NOK. Vi tar forbehold for prisendringer og trykkfeil.
Vis resultater for: