23 10 23 80
Mandag-torsdag 10-16, Fredag 10-15
Kontakt oss
Turen er dessverre ikke lenger tilgjengelig, men du kan finne lignende turer lenger ned på siden
23 10 23 80
Få et tilbud

Finn din reise

Vi finner reiser til deg...

Reiser til Uganda

Uganda er bedre kjent som Afrikas perle etter at Winston Churchill beskrev landet som det. En tur til Uganda i Øst-Afrika byr på rikt dyreliv og svært variert natur. Med sine åpne gressletter, tette regnskoger og mange innsjøer, er landet et ideelt reisemål for naturelskere og dyrelivsentusiaster.

Dra på gorillatrekking og se de fantastiske fjellgorillaene som kun finnes to steder i verden, med egne øyne. Det ene stedet er her i Ugandas mest kjente nasjonalpark, Bwindi, og det andre er i grenseområdet mellom Uganda, Rwanda og Den demokratiske republikken Kongo. Det er en ubeskrivelig opplevelse å se noen av våre nærmeste slektninger i øynene på nært hold. Oppdag gorillaene på en safari i Uganda.

Uganda er for deg som ønsker en opplevelse utenfor det vanlige i ukjent territorium. Landet tilbyr noe for enhver smak, uavhengig av tidligere reiseerfaring i Afrika. Med en tur til Uganda venter et eventyr fra en annen verden som er ulikt mye annet på planeten vår.

Reiser til Uganda byr på naturskjønne Lake Bunyonyi
Reiser til Uganda byr på naturskjønne Lake Bunyonyi
Hovedattraksjonen på reisen til Uganda er de fantastiske fjellgorillaene
Hovedattraksjonen på reisen til Uganda er de fantastiske fjellgorillaene

Derfor bør du reise til Uganda:

 • Møt fjellgorillaene i Bwindi Impenetrable nasjonalpark
 • Se dyrelivet ved Lake Bunyonyi eller Lake Victoria
 • Prøv rafting på majestetiske Nilen
 • Opplev klassisk safari i de mange vakre nasjonalparkene
 • Kom tett på våre nærmeste slektninger, sjimpansene
 • Se de spesielle treklatrende løvene i Queen Elizabeth nasjonalpark
 • Besøk de åndelige, UNESCO-beskyttede gravene til Buganda-kongene

Hvordan BENNS kan hjelpe deg med reisen din til Uganda

 • Få en total pakkereise til Uganda med både fly, overnatting og opplevelser
 • Vi kan gi råd og foreslå de beste attraksjonene for dine reisedager uten safari
 • Bo på våre håndplukkede safarilodger og sjarmerende gjestehus
 • Velg en internasjonal gruppetur med rundreise til Ugandas høydepunkter i safaritruck
 • Bli med på en unik gorillatur med våre erfarne og lokale guider
 • Vi kan skreddersy din individuelle reise til Uganda akkurat slik du vil ha den
Se solfuglen på din reise til Uganda
Se solfuglen på din reise til Uganda
På din reise til Uganda kan du se sjimpanser i Kibali National Park
På din reise til Uganda kan du se sjimpanser i Kibali National Park

Dra på safari i Afrikas perle

Uganda har utrolig mange fantastiske nasjonalparker. Du kan derfor oppleve både klassisk safari og gorillatrekking. Hvis du vil dra på safari i Uganda, har du mange muligheter til å gjøre det. Her nevner vi 10 nasjonalparker som er verdt å besøke. Les mer om safariopplevelsen og de forskjellige parkene på vår safari i Uganda-side.

 • Murchison Falls nasjonalpark
 • Bwindi Impenetrable nasjonalpark
 • Mgahinga Gorilla nasjonalpark
 • Dronning Elizabeth nasjonalpark
 • Kibale Forest nasjonalpark
 • Rwenzori Mountains nasjonalpark
 • Kidepo Valley nasjonalpark
 • Mt. Elgon nasjonalpark
 • Semiliki Valley nasjonalpark
 • Lake Mburo nasjonalpark

Det fascinerende dyrelivet i Uganda

Fjellgorillaene i Bwindi Impenetrable nasjonalpark er uten tvil Ugandas store høydepunkt. Her kan du med energi, utholdenhet og vilje komme innen få meter fra de sterkt truede fjellgorillaene. Det er ett av to steder i verden hvor du kan se disse store apene med egne øyne. Den andre befolkningen bor i grenseområdet mellom Uganda, Rwanda og Den demokratiske republikken Kongo.

Dyrelivet byr imidlertid også på mer enn de fascinerende gorillaene. Du finner våre nærmeste slektninger, sjimpansene, i Budongi Forest Reserve.

Ved de mektige Murchison Falls og i vakre Queen Elizabeth nasjonalpark kan du også se de mer kjente dyrene fra savannen, inkludert bøfler, elefanter, sebraer, løver og leoparder. I Queen Elizabeth National Park kan du være heldig å se de spesielle treklatrende løvene.

Se de treklatrende løvene i Queen Elizabeth National Park
Se de treklatrende løvene i Queen Elizabeth National Park
Opplev naturskjønne omgivelser i Lake Bunyonyi på din reise til Uganda
Opplev naturskjønne omgivelser i Lake Bunyonyi på din reise til Uganda

Aktiv ferie og naturskjønne omgivelser i Uganda

Naturmessig er Uganda unikt i møtet mellom den østafrikanske savannen og den vestafrikanske jungelen. Hvor ellers enn i dette vidunderlige frodige landet kan du observere løver streife rundt på de åpne slettene om morgenen og spore sjimpanser gjennom den åpne skogen i regnskogen samme kveld?

Opplev den nest lengste elven i verden, Nilen, som renner gjennom 10 land og har sitt utspring fra Victoriasjøen her i Uganda. Nilen gir den perfekte rammen for de som ønsker noen aktive utfordringer; prøv deg på White Rafting eller hopp i strikk.

Du finner mer rolige omgivelser ved Bunyonyisjøen og Afrikas største innsjø, Victoriasjøen. Innsjøene fungerer som idylliske habitater for dyreliv, det samme gjør de utallige kratersjøene i skogkanten.

Verdifull kultur og historie i Uganda

Uganda har tre steder som for tiden står på FNs liste over verdensarvsteder. Bwindi Impenetrable National Park, som nevnt tidligere, er en av UNESCO-skattene med sitt unike biologiske mangfold og sine utrolige fjellgorillaer.

Neste på listen er Bugandakongenes graver, som ligger i Kasubi-åsene utenfor hovedstaden Kampala. Stedet er et svært viktig åndelig senter, hvor tradisjonelle og kulturelle skikker er bevart. Gravstedene til Kasubi er det mest religiøst aktive stedet i kongeriket.

Den siste på UNESCOs verdensarvliste er den praktfulle Rwenzori Mountains National Park, også kjent som "Mountains of the Moon". Her finner du Afrikas tredje høyeste fjell, Mount Stanley, som stiger 5 109 meter over havet - en uimotståelig utfordring for dedikerte fjellklatrere. Områdets isbreer, fossefall og innsjøer danner til sammen et av Afrikas vakreste alpinområder. 

Det spirituelle gravstedet, Bugandakongenes graver
Det spirituelle gravstedet, Bugandakongenes graver
Besøk en av de mange kulturelle perlene i Uganda
Besøk en av de mange kulturelle perlene i Uganda

Andre kulturelle perler som er verdt å nevne:

Er du interessert i mer kultur og unike opplevelser, kan du fordype deg enda lenger inn i landets spennende kultur og historie. Her er noen av de kulturelle perlene som er verdt et besøk:

 • Bigo bya Mugyenyi (arkeologisk mur)
 • Kibiro (landsby som produserer salpt)
 • Ntusi (menneskeskapte gravhauger)
 • Nyero og andre steder med klippemalerier
 • Namugongo Martyr's Shrine

Møt lokalbefolkningen

Uganda har en veldig imøtekommende befolkning med over 50 forskjellige stammer. De største stammene heter Baganda, Banyakole, Basoga og Bakiga.

Det offisielle språket i Uganda er engelsk og swahili, men på skolene er for eksempel undervisningen på engelsk. Hvis du møter lokalbefolkningen, øver de seg derfor mer enn gjerne på engelsken sin med deg. Men du vil også finne mange som bare snakker ett eller flere lokale språk.

Lokalbefolkningen er kjent for ulike aktiviteter; noen er kjent for sin husdyrhold, mens andre, kjent som skogens folk, har hellige steder dypt inne i regnskogen. Kristendommen er den mest utbredte religionen, mens du i den østlige delen finner de fleste av Ugandas muslimer.

Møt den imøtekommende lokalbefolkningen på din reise til Uganda
Møt den imøtekommende lokalbefolkningen på din reise til Uganda
Reiser til Uganda byr på lokale markeder og kultur
Reiser til Uganda byr på lokale markeder og kultur

Suvenirer og landets varemerker

Uganda er kjent som det kulturelle og kunstneriske hjertet av Øst-Afrika. Musikk spiller blant annet en sentral rolle i Ugandas kultur, der tradisjonelle instrumenter uttrykker landets unike rytmer og tradisjoner. Hør for eksempel tonene til adungu-harpen eller amadinda-xylofonen.

For kunstelskere bør du ikke gå glipp av muligheten til å skaffe deg et lokalt kunstverk. Du kan finne alt fra vakre håndlagde vesker, flettede kurver, håndskårne trefigurer, tradisjonelle kapper og unike smykker. Ugandas håndverk og kunst gir et dypt innblikk i landets rike kulturarv og mangfoldige tradisjoner.

For de som ønsker å ta med seg en smak av Uganda hjem, er lokale krydder og andre herligheter et flott alternativ.

Fakta om Uganda:

 • Hovedstad: Kampala
 • Språk: swahili, engelsk og flere lokale språk
 • Valuta: Ugandisk shilling (UGX)
 • Befolkning: Nærmere 50 millioner per 2024
 • Areal: Cirka 240.000 km²
Ugandas nasjonalfugl, Krontranen
Ugandas nasjonalfugl, Krontranen

Praktisk informasjon når du reiser til Uganda


Når er den beste tiden å reise til Uganda?

Uganda ligger midt på ekvator og ligger i gjennomsnitt 1 000 meter over havet, noe som gjør temperaturene svært utholdelige og behagelige. Dette betyr at du kan reise til Uganda hele året.

Som alltid er enkelte perioder bedre enn andre, og det er spesielt fra mars til mai og fra oktober til november at det kommer mest regn. Den beste tiden å besøke landet på er i sommermånedene fra juni til september. En tur til Uganda har også den umiddelbare fordelen at du ikke møter store horder av turister her – ennå.

Ingen kan forutsi været, ikke engang BENNS. Været i disse årene er svært skiftende over hele kloden, inkludert i Uganda. Så det ovennevnte er bare veiledende, basert på historiske observasjoner.


Hva skal du se på en tur til Uganda?

Turer til Uganda byr på ekstraordinære opplevelser, og kan knapt sammenlignes med noe annet i verden. Vi anbefaler at du bestiller din tur til Uganda i god tid, ikke minst for å få en av de svært få og svært ettertraktede inngangsbillettene til gorillatrekking.

De majestetiske fjellgorillaene og de sjarmerende sjimpansene er selvsagt de mest fremtredende attraksjonene. Likevel har Uganda mye mer å by på enn disse unike dyrene. Hos BENNS kan vi veilede deg om andre utflukter og opplevelser som du kan inkludere. Finn inspirasjon på denne siden eller gjennom våre individuelle reiseforslag.

Turer til Uganda har noe for enhver smak, enten du er interessert i klassisk safari eller gorillatrekking – eller du er på din første tur til Afrika eller er en erfaren reisende. Med den unike sammensetningen av savanne og skogliv, den sjeldne rikdommen av fjell- og innsjøområder, er Uganda et helt blendende sted.


Er det trygt å reise til Uganda?

Hos BENNS gjør vi alt vi kan for å gi deg en trygg reise. Våre reiseeksperter er klare til å gi deg råd om alle aspekter av reisen din, og kan hjelpe deg med eventuelle tvil før du drar.

I tillegg sørger vi for at du får med deg de beste lokale guidene og eventuelt også en engelsktalende reiseleder som vil følge deg gjennom hele turen – avhengig av hvilken tur det gjelder. Vi velger også ut de beste lodgene og hotellene, slik at du kan være sikker på en viss standard og hygiene på turen til Uganda.

Selvfølgelig, som på så mange andre utenlandsreiser, må du alltid ta dine forholdsregler. Du kan også alltid holde deg oppdatert på Utenriksdepartementets nettsider.

Reiseekspert Pål kan hjelpe deg med å skreddersy reisen din til Afrika

Interessert i en reise til Afrika?

Jeg kan hjelpe deg med å planlegge reisen din til Afrika!

Alle priser er i NOK. Vi tar forbehold for prisendringer og trykkfeil.
Vis resultater for: