23 10 23 80
Mandag-torsdag 10-16, Fredag 10-15
Kontakt oss
Turen er dessverre ikke lenger tilgjengelig, men du kan finne lignende turer lenger ned på siden
23 10 23 80
Få et tilbud

Finn din reise

Vi finner reiser til deg...

Reiser til Uganda

Winston Churchill kalte Uganda for ”The Pearl of Africa” og det med god grunn. Uendelig vakkert, grønt, frodig og velsignet med en natur som man bare kan drømme om. På en reise til Uganda venter tjukk regnskog, savanner, samt Afrikas tredje største fjell, 5.109 meter høye Mount Stanleys i fjellkjeden Rwenzori. Men det er først og fremst fjellgorillaene i Bwindi nasjonalpark som er Ugandas største turistmagnet. Om viljen er sterk nok, kan du få oppleve disse utrydningstruende og fascinerende dyrene på få meters avstand, eller mindre!  

Landet har også så mye mer å by på. I andre skogområder finner vi vår nærmeste slektning, sjimpansene. Ved mektige Murchison Falls og i vakre Queen Elizabeth National Park kan man få øye på savannens kjente dyr, bl.a. bøfler, elefanter, sebraer, løver, leoparder og flodhester. Adrenalinfremkallende aktiviteter venter like ved byen Jinjina, slik som white water rafting og strikkhopping på Nilen. Her er det noe for alle og enhver, uansett hva slags reiseerfaring man har fra Afrika.

Safariopplevelser i Uganda 

Når det gjelder natur, er Uganda enestående. Her møtes den øst-afrikanske savannen med den vest-afrikanske jungelen. Hvor ellers enn i dette forunderlige og frodige landet kan man observere løver på de åpne slettene om morgenen og spore sjimpanser igjennom åpen regnskog den samme ettermiddag – for å så den neste dag navigere seg dumdristig gjennom de tropiske kanalene med flodhester og krokodiller, før man drar av sted i de tåkete fjellene for å få se en fjellgorilla?

Uganda må sies å være den eneste safaridestinasjonen der mengden av skogprimater er likeså imponerende som dets antall av slette-antiloper. Denne biologiske mangfoldigheten blir videre bekreftet, tatt i betraktning at Ugandas status som den minste av de 4 afrikanske landene, kan skilte med hele 1000 forskjellige fuglearter.

Spennende aktiviteter 

Dessuten er det mye mer enn dyrelivet man kan oppleve i Uganda– mye mer! Den mektige og spektakulære Nilen er et pittoresk bakteppe for en av verdens mest gripende og kommersielle white water rafting. I Rwenzoris snødekte fjelltopper venter det en uimotståelig utfordring for dedikerte fjellklatrere, og Virunga-vulkanene, som begge tilbyr muligheter til uforglemmelige fjellturer gjennom det tindrende fjellandskapet.

Mer rolige omgivelser finner man på de utallige små øyene og idylliske hjemsteder i Victoriasjøen og Bunyonyi, i tillegg til de mange kraterinnsjøene i skogkantene som rammer sprekkedalens bunn og skråningene omkring. Så enten om du er på din første safaritur eller er en erfaren reisende i Afrika, er Uganda, med den unike sammensetningen av skog- og savanneliv, dens sjeldne rikdom av fjell- og innsjøområder, en uforglemmelig destinasjon.

Afrikas vennligste land

Ugandas rykte om å være Afrikas vennligste land stammer delvis fra landets tradisjon for gjestfrihet overfor dens alminnelige befolkningens kulturelle forskjeller og delvis fra den bemerkelsesverdige lave kriminalitet og sjikanering mot turister. Men landets elskverdige kvalitet er langt mer enn "bare" Ugandas varme befolkning. Ugandas miljøbevissthet kan konstateres ved deres opprettelse av 6 nye nasjonalparker under den nåværende regjeringen. Andre tiltak er flere nyopprettede community-baserte prosjekter på gressrotnivå, mens deres forhold til sosial opplysning er karakterisert ved deres progressive og lovprise lover om å bremse spredningen av AIDS og for å fremme kvinners rettigheter. Klimaet er også veldig behagelig, noe som kommer av landets plassering ved ekvator og i et medium til høyt høydenivå. Kvaliteten på fasilitetene, slik som hoteller og «bandas» - hyttene er upåklagelige.    

BENNS anbefaler

Opplevelsene på en reise til Uganda er helt ekstraordinære og kan neppe sammenlignes med noe annet i verden. Vi anbefaler at dere bestiller en reise til Uganda i god tid, ikke minst for å få en av de ettertraktede adgangsbillettene til gorillasafariene. Vi anbefaler også at dere opplever mer enn "bare” gorillaer. Landet er så enestående at dere går glipp av unike opplevelser hvis dere kun "nøyes" med kjempene i regnskogen. Våre safarier i Uganda har det hele, både individuelle safarireiser og safarireiser i grupper.

Vi er alltid klare for å hjelpe deg med å skreddersy din drømmeferie i Uganda. Ta kontakt med en av våre reiseeksperter for å starte planleggingen.

Murchison Falls
Murchison Falls
Lake Bunyonyi
Lake Bunyonyi
Ugandas nasjonalfugl, Krontranen
Ugandas nasjonalfugl, Krontranen
Fjellgorillaer
Fjellgorillaer
Reiseekspert Pål kan hjelpe deg med å skreddersy reisen din til Afrika

Interessert i en reise til Afrika?

Jeg kan hjelpe deg med å planlegge reisen din til Afrika!

Alle priser er i NOK. Vi tar forbehold for prisendringer og trykkfeil.
Vis resultater for: