23 10 23 80
Mandag-torsdag 10-16, Fredag 10-15
Kontakt oss
Turen er dessverre ikke lenger tilgjengelig, men du kan finne lignende turer lenger ned på siden
23 10 23 80
Få et tilbud

Finn din reise

Vi finner reiser til deg...

Safari i Bwindi nasjonalpark

Ønsker du eksklusive dyreoppplevelser i Afrika, så er en safari i Bwindi Impenetrable nasjonalpark noe for deg! Parken er mest kjent for sine 400 sjeldne fjellgorillaer, som faktisk er et av verdens mest truede dyr. Dette utgjør halvparten av verdensbestanden. Resten av populasjonen befinner seg i nabolandene Rwanda og Den demokratiske republikken Kongo, nærmere bestemt i Virunga nasjonalpark.

En UNESCO-skatt

Bwindi Impenetrable nasjonalpark ligger sørvest i Uganda, på grensen til Den dominikanske republikken Kongo, og er den største naturlige skogen i Øst-Afrika. Nasjonalparken er oppført på UNESCOs verdensarvliste på grunn av stedets unike økosystem. Bwandi brer seg utover et 321 km2 stort område på opptil 2500 moh. Denne mangesidige naturen skaper grobunn for et variert dyre- og planteliv, som få andre steder kan skilte med.

Gorillasafari i Uganda

Fjellgorillaene er den største av alle apene og ikke så ulike oss mennesker; de viser følelser, de lever sammen i familiegrupper, og lager seg verktøy for å få tak i mat. De er på mange måter menneskehetens vugge.

Å få muligheten til å se inn i de uttrykksfulle øynene på disse fascinerende skapningene er en av de mest unike dyreopplevelser som finnes. En av grunnene til at dette er en så unikt og spesiell opplevelse, er at det ikke er dokumentert noen fjellgorillaer i fangenskap. Med andre ord er det kun i Virunga og Bwindi man få bli kjent denne arten.

Man får ikke lov til å bevege seg i område alene for å finne gorillaene, men erfarne guider leder veien og leter etter spor som fører dere til de store primatene. Fjellgorillaene er sårbare for tap av habitat, krypskyting og sykdom, men heldigvis har Bwindi og Uganda gjort en iherdig innsats for å opprettholde bestanden av disse fantastiske dyrene.

Gorilla-trekking i Bwindi – Parkens hovedattraksjon

Fotturer er en yndet aktivitet i Bwindi Impenetrable nasjonalpark, enten det er for å se ville dyr og vakre fossefall, eller for å bestige de høye fjellene i området. Men parkens hovedattraksjon er uten tvil gorilla-trekking. Ønsker dere å oppleve disse fantastiske apene, må man først få en tillatelse («gorilla permit»). Disse safariene skaper inntekter for Uganda Wildlife Authority og nabosamfunnet, noe som er helt avgjørende for å bevare apene.

Utvalgte gorillafamilier har blitt viet til menneskelig tilstedeværelse. Gorillaene er ganske vant med besøk og reagerer sjeldent på turister. Antall besøkende blir strengt regulert for å hindre at gorillaenes habitat skal bli ødelagt eller at dyrene skal bli syke. For eksempel tillater man ikke syke/forkjølte gjester i å delta.

Gorilla-trekking kan ikke sammenlignes med noen annen form for safari; får du øye på disse dyrene kommer det til å sette seg evige spor i hukommelsen!

Andre dyr i nasjonalparken

Det er ikke kun gorillaer du kan oppleve i Bwindi. Skogen her er, som tidligere nevnt, en av de rikeste økosystemene i hele Afrika og derfor et mangfold av arter. I nasjonalparken lever det 120 ulike arter pattedyr, hvor 10 av dem er primater, slik som sjimpanser og kolobusaper, i tillegg til 6 ulike antiloperaser.

Se frem til et rikt fugleliv, da det har blitt konstatert over 340 ulike fuglearter, foruten 220 forskjellige typer sommerfugler. Floraen her er dessuten et kapittel for seg selv, med over 1000 fargeglade planter.

Bwindi er ikke stedet for deg som ønsker å oppleve «The Big 5». Her er det kun elefanten man kan være heldig å se.

Når er det best å besøke Bwindi?

Nasjonalparken kan besøkes hele året, men den beste tiden er utenfor regnsesongen som varer fra mars til april og september til november. Bwindi ligger på et avsidesliggende sted og veiene er ikke i tipp topp stand. Den beste ruten er til den sørlige delen av parken, fra Kampala til Kisoro, da kan du nyte kjøreturen på asfalterte veier.

 

Vi er alltid klare for å hjelpe deg med å skreddersy din drømmeferie i Bwindi. Ta kontakt med en av våre reiseeksperter for å starte planleggingen.

Nasjonalparken er kjent for sin rike flora og fauna
Nasjonalparken er kjent for sin rike flora og fauna
Babygorilla
Babygorilla
Gå fotturer i den vakre naturen
Gå fotturer i den vakre naturen
I nasjonalparken lever det 400 fjellgorillaer
I nasjonalparken lever det 400 fjellgorillaer
Reiseekspert Pål kan hjelpe deg med å skreddersy reisen din til Afrika

Interessert i en reise til Afrika?

Jeg kan hjelpe deg med å planlegge reisen din til Afrika!

Alle priser er i NOK. Vi tar forbehold for prisendringer og trykkfeil.
Vis resultater for: