23 10 23 80
Mandag-torsdag 10-16, Fredag 10-15
Kontakt oss
Turen er dessverre ikke lenger tilgjengelig, men du kan finne lignende turer lenger ned på siden
23 10 23 80
Få et tilbud

Finn din reise

Vi finner reiser til deg...

Transatlantisk cruise

Det transatlantiske cruiset har helt siden skipene begynte å seile på 1800-tallet vært forbundet med drømmer, eventyr, rikdom og status. Før flyets tid var disse skipene det eneste som kunne forene de to kontinentene og oppfylle f.eks. millioner av europeiske immigranters drømmer om en bedre tilværelse i mulighetenes land.

Berømte skip som Titanic, Mauretania, Lusetania, Queen Mary og Queen Elizabeth er alle endel av dette drømmescenariet som for bl.a. Titanic og Lusetania dessverre endte tragisk.

The Blue Riband Award 

Ikke lang tid etter de første skipene begynte å seile begynte en konkurranse om å seile raskest over Atlanteren. Dette resulterte i etableringen av The Blue Riband Award, som ble gitt til det skipet som seilte raskest over Atlanteren. I 1936 ble prisen offentliggjort med en over 1 meter høy gull og sølvstatue. Prisen var veldig ettertraktet for rederiene og bl.a. White Star Line, som eide Titanic, ønsket prisen veldig. Så mye at ryktet sier at Titanics kaptein avviste å senke farten i det isfylte farvannet i håp om å sette ny rekord og få The Blue Riband Award.

Det første skipet som fikk prisen var det amerikanske dampskipet Sirius i 1838, og det siste skipet som fikk prisen var også amerikansk, SS United States, som i 1952 krysset Atlanteren på 3 dager, 10 timer og 40 minutter. Statuen kan ses på The American Merchant Marine Museum i King's Point i New York.

5 gode grunner til å reise på et transatlantisk cruise 

Det er avslappende
Det rene transatlantiske cruiset kjennetegnes ved at det ikke er stopp underveis. Det gjør reisen avslappende og rolig. Her er det rolige morgener og latskapen råder med å slappe av ved bassenget, nyte spa'et om bord, lese en bok eller slappe av i en av skipets mange lounges. På mange skip kan det være spennende forelesninger og underholdning for gjestene. Ettermiddagen går ubemerket over i kveldens fornøyelser og opplevelser med lekker middag, flott underholdning og livlige barer og lounges. Her fortsetter festen gjerne til etter midnatt fordi når alt kommer til alt, skal du jo ikke nå noe i morgen, annet enn å stå opp til en ny fantastisk dag på skipet.

Det er aldri kjedelig
Det er en generell oppfattelse at et transatlantisk cruise er kjedelig. Det kunne ikke vært mer feil, men det er helt opp til dere selv om det skal være avslappende eller om det skal inkludere mer fart og spenning. 

Jo større et skip er, jo flere valgmuligheter er det - det er klart. Men vær forberedt på at det er langt flere valgmuligheter enn man reelt kan nå. Det er veldig mange planlagte aktiviteter gjennom dagen, men mange foretrekker å prioritere å gjøre de tingene de sjeldent får mulighet til å gjøre i en hektisk hverdag, som f.eks. spille kort, lese en bok ved bassenget eller drikke Afternoon Tea.

Det er historisk
Det transatlantiske cruiset har ikke alltid vært en feriefornøyelse. Før flyets tid var disse skipene den eneste måten å krysse Atlanteren på, både for mennesker og for varer. Så derfor var mange skip en kombinasjon av fraktskip og passasjerskip. Skipene har bl.a. seilt millioner av immigranter fra Europa til USA. Skipene var også et bilde på tidens klassedelte samfunn, hvor alminnelige mennesker var stuet sammen på 3. klasse i bunnen av skipet og samfunnets øverste klasse var øverst på skipet på 1. klasse, hvor det var nok med plass å boltre seg på. 

Det er unikt
Der er i dag ikke så mange 'rene' transatlantiske cruise. De fleste avganger har karakter av å være såkalte 'reposisjoneringsturer', hvor skipene flyttes rundt i verden. Et enkelt rederi har planlagte og fastsatte avganger over Atlanteren uten stopp.

Mye for pengene 
Man får mye for pengene på et transatlantisk cruise. Man får tid til å slappe av og nyte tiden ombord uten stress og jag. For de som ikke er så begeistret med å fly og gjerne vil til USA, er det et opplagt valg å reise på et cruise over Atlanterhavet. Det er helt enkelt en unik opplevelse å være så tett på det enorme havet gjennom flere dager uten opphold. 

Det moderne transatlantiske cruiset

I takt med cruiseferiens enorme vekst og popularitet de siste årene har flere og flere fått øynene opp for å prøve det unike transatlantiske cruiset. Det er som nevnt få 'rene' direkte transatlantiske cruise, og langt de fleste reiseruter er pakket inn i en større opplevelsespakke, hvor de 5-6 dagene på havet typisk kombineres med flere stopp underveis i Middelhavet, på Kanariøyene og i Karibien, hvis man velger øst-vest seilasen.

De senere årene er nord-sør seilasen gjennom Atlanteren også blitt veldig populær, så de 5-6 dagene på havet kombineres typisk med Middelhavet, Kanariøyene og en uke i Brasil.

Reiser som kombinerer det beste av alle verdener med det klassiske transatlantiske cruisets ro og avslapning over 5-6 dager og det tradisjonelle cruisets mange stopp til flere ulike reisemål. Bedre blir det vel neppe!

Se alle våre cruisereiser her.

Andre ikoniske cruisereiser
Cruise gjennom Panamakanalen. Les mer her.
Cruise gjennom Suezkanalen. Les mer her.

Transatlantisk cruise 'the modern way'
Transatlantisk cruise 'the modern way'
Transatlantisk cruise 'the good old way'
Transatlantisk cruise 'the good old way'
Fasilitetene er flotte om bord
Fasilitetene er flotte om bord
Nyt fasilitetene om bord på et transatlantisk cruise
Nyt fasilitetene om bord på et transatlantisk cruise
Reis på tvers av Atlanteren på et transatlantisk cruise
Reis på tvers av Atlanteren på et transatlantisk cruise
Avslapning i komfortable rammer
Avslapning i komfortable rammer
En transatlantisk cruiseferie er også en sosial opplevelse
En transatlantisk cruiseferie er også en sosial opplevelse
Reiseekspert Mari kan hjelpe deg å skreddersy din reise

Skreddersy din cruiseferie

Jeg kan hjelpe deg å skreddersy din cruiseferie

Alle priser er i NOK. Vi tar forbehold for prisendringer og trykkfeil.
Vis resultater for: