23 10 23 80
Mandag-torsdag 10-16, Fredag 10-15
Kontakt oss
Turen er dessverre ikke lenger tilgjengelig, men du kan finne lignende turer lenger ned på siden
23 10 23 80
Få et tilbud

Finn din reise

Vi finner reiser til deg...

Cruise til Alaska og Canada

Velger dere et cruise til Alaska langs Canadas vestkyst, får dere naturopplevelser på rad og rekke. Gled dere til skjærgårdsliknende miljø med dype fjorder, høye trær, et levende dyreliv med hvaler og spekkhoggere i havet, bjørner langs kysten og hvithodehavørn i luften. Dere vil også oppleve spennende kultur som Tlingit-folkets langhus og flotte utskårede totempæler. Historien i området er også fylt med gullgravere, eventyrere og drømmere.

Og det hele opplever du fra sikre rammer ombord på et cruiseskip med masse god mat og vin, gode senger og fantastisk utsikt.  

Cruise fra Vancouver til Alaska eller omvendt

Det er vanlig å kombinere Alaska og det vestlige Canada med et cruise. Spørsmålet er bare om man vil seile den ene eller den andre veien - begge deler er nemlig mulig.

Dere kan velge å starte reisen i Vancouver, British Columbia i det vestlige Canada, og avslutte reisen i Seward på Kenai-halvøya i Alaska, litt sør for Anchorage, hvor dere kan velge å fly videre. Eller så kan dere starte cruiset i Seward og seile til Vancouver.

Det er også mulig å besøke Alaska og Canda på et cruise i kombinasjon med for eksempel Hawaii, eller et av de store sjøeventyrene jorden rundt. Hvis vi ikke har en reise etter dine drømmer på hjemmesiden, kan du alltid bestille et tilbud og høre om vi kan arrangere din drømmetur - vi kan nemlig få til mye mer enn det du ser her.

Kombiner med rundreise på fastlandet

Avhengig av reiseplanene deres, kan dere velge det cruiset som passer dere best. Vil dere helst oppleve litt av Alaska før eller etter cruiset, er det også mulig. Ønsker dere å oppleve det vestlige Canada inkl. Rocky Mountains på en kjør-selv-tur eller togreise, er det mange gode kombinasjonsmuligheter med VIA RAIL-toget og Rocky Mountaineer-toget.

Nedenfor kan dere lese om noen av opplevelsene som cruiset deres til Alaska og Canada kan bestå av. 

Alaska-cruise langs Inside Passage

På et cruise langs Canadas kyst mot Alaska passerer dere noen av områdets flotteste og mest imponerende naturfenomener. Vi snakker om dype fjorder som skjærer seg inn på vestkysten av Canada, og isbreer som kalver ut i havet - og disse kommer dere tett på.

Inside Passage er et nettverk av passasjer og strender som snor seg mellom øyene på stillehavets nordvestlige kyst. Ruten strekker seg fra Lynn Canal i det sørøstlige Alaska i USA, gjennom hele det vestlige British Columbia i Canada, til den nordvestlige delstaten Washington i USA. Cruiseskipet som reiser denne ruten, seiler i stille vann, og kan besøke noen av de mange "isolerede" små samfunnene langs kysten.

Kom tett på Hubbard-isbreen

Hubbard Glacier er oppkalt etter Gardiner Hubbard, grunnleggeren av National Geographic, og er den lengste tidevannsbreen i verden. Isbreen er 120 km lang og like høy som en 30-etasjers bygning. Kalving fra isbreen skjer daglig, så dere kommer til å se og høre, når kolossale ”isklumper” faller av breen.

Juneau - hovedstaden i Alaska

Juneau er Alaskas hovedstad og delstatens nest største by. Juneau ligger ved Gastineau-stredet i den delen av Alaska som løper ned langs den vestlige delen av Canada, men ligger avskåret fra de høye fjellene i British Columbia-provinsen. Juneau har derfor ingen forbindelsesveier til andre byer i Alaska eller Canada, noe som gjør at du kun kan komme hit med skip eller fly.

Se First Nations totempælene i Ketchikan

Ketchikan var stedet hvor det opprinnelige folket (First Nations) kom og saltet fisken sin, men Ketchikan vokste betydelig mot slutten av 1800-tallet i forbindelse med gulleventyret lengre mot nord. Byen er meget sjarmerende, og mange av de gamle husene er bygget på påler i vannet.

Der er First Nations-landsbyer i nærheten, og her kan dere se mange flotte og fargerike totempæler og samtidig høre om de spennende historiene som totempælene visuelt gengir. Dere kan også lære mer om totempælenes historie på Totem Heritage Center, som ligger i Ketchikan.

Skagway - porten til gullet ved Klondike

I bunn av Lynn Canal ligger byen Skagway. Byen var knutepunktet for mange eventyrere i 1897-98 på vei til Klondike i Yukon. Fra Skagway gikk de over Chilkootpasset til et sjøsystem, hvor de kunne seile 800 km langs Yukon-elven til Dawson City og Klondike-området.

Kort cruisesesong i Alaska og Canada

Cruisene til Alaska og Canada seiler typisk fra Vancouver og Seward fra slutten av mai til starten av september. Det kan dog variere fra år til år. På grunn av de ekstreme værforholdene her, kan man altså ikke reise på cruise hele året. Men i sommermånedene er det til gjengjeld helt fantastisk.

Hvorfor et cruise til Alaska og Canada?

Kystlinjen langs det vestlige Canada og Alaska er ikke bare utrolig lang, men også utrolig naturskjønn og variert. Det som gjør cruise her ekstra spennende, er mulighetene for å seile mellom fastlandet, store øyer og mindre skjær, hvor dere mesteparten av tiden kan følge med på hva som skjer på land. Er det en sortbjørn som kommer ut av skogen for å sjekke ut hva havet serverer i dag? Eller er det en hvithodehavørn som sitter oppe i en trekrone i det fjerne? Hvis dere husker kikkerten, kan dere få store dyreopplevelser, mens skipet glir stille videre.

Legg så til mange hyggelige fiskelandsbyer og samfunn med First Nations, så får dere mange opplevelser som dere vil huske livet ut.

Et cruise langs Canada og Alaskas kyst er den perfekte kombinasjonen for å oppleve naturen fra havet, og samtidig kan dere dra på herlige sightseeingturer når skipet legger til kai i utvalgte byer langs Alaskas kyst.

Vi er alltid klare til å hjelpe dere med å skreddersy deres cruise i Alaska og Canada. Kontakt en av våre reiseeksperter, og start planleggingen.

Juneau sett fra cruiseskipet på vei fra Vancouver til Seward i Alaska
Juneau sett fra cruiseskipet på vei fra Vancouver til Seward i Alaska
Utsigt til Glacier Bay på et cruise til Alaska
Utsigt til Glacier Bay på et cruise til Alaska
Skagway i Alaska. Kan være et stopp på deres reise til Alaska
Skagway i Alaska. Kan være et stopp på deres reise til Alaska
Totempæler i Ketchikan, Alaska
Totempæler i Ketchikan, Alaska
Nyt reisen i luksuriøse omgivelser, hvor dere kan se den storslåtte naturen fra sengen
Nyt reisen i luksuriøse omgivelser, hvor dere kan se den storslåtte naturen fra sengen
Juneau i Alaska
Juneau i Alaska
Ketchikan, Alaska
Ketchikan, Alaska
Vancouver, British Columbia, Canada
Vancouver, British Columbia, Canada
Reiseekspert Mathilde kan hjelpe deg å skreddersy din reise

Interessert i en cruiseferie?

Jeg kan hjelpe deg med å planlegge din cruiseferie!

Alle priser er i NOK. Vi tar forbehold for prisendringer og trykkfeil.
Vis resultater for: