23 10 23 80
Mandag-torsdag 10-16, Fredag 10-15
Kontakt oss
Turen er dessverre ikke lenger tilgjengelig, men du kan finne lignende turer lenger ned på siden
23 10 23 80
Få et tilbud

Finn din reise

Vi finner reiser til deg...

Hvorfor reise til Sør-Afrika?

En reise til Sør-Afrika er ganske enestående og veldig forskjellig fra reiser til andre land i Afrika. Sør-Afrika er nemlig som en spennende blanding av USA, Australia og deler av Europa. Landet rommer et vell av severdigheter i et enestående og variert landskap, som strekker seg fra vestkysten ved Atlanterhavet til østkysten ved Det indiske hav – et fargespektrum i kultur, landskap og dyreliv som kun finnes få andre steder i verden.

Safariopplevelser i Sør-Afrika

En reise til Sør-Afrika kombineres ofte med safari og kulturelle storbyopplevelser. Safariopplevelsene i Sør-Afrika er dog annerledes enn i de andre velkjente safarilandene, Kenya, Tanzania og Botswana. Selv om man kan se enorme mengder dyr, kan man ikke regne med å oppleve den samme mengden som i Øst-Afrika.

Kruger National Park

Kruger National Park er Sør-Afrikas eldste, største og mest populære safaripark. Rundt en million mennesker besøker parken hvert år, og man kan være heldig å se truede arter som svart nesehorn, leoparder og ville hunder. Kruger National Park har et meget variert landskap, noe som er grunnen til at mange forskjellige dyr og planter trives her. Her vokser det alt fra palmer til kaktuser, og dyrelivet rommer nesten 150 pattedyrarter, mer enn 500 fugleartier og 114 reptilarter.

Det er altså gode sjanser for å se "The Big Five", i tillegg til flodhester, kuduer, elefanter, vortesvin, hyener, sebraer, bøfler og mye mer. 

Det som skiller Sør-Afrika fra de tradisjonelle safarilandene er muligheten til å kombinere safarien med unike naturopplevelser, sublim strandferie og sjarmerende storbyferie. Derfor er Sør-Afrika et helstøpt og holistisk ferieeventyr.

Et land av motsetninger

Sør-Afrika kan sies å være et land av innbyrdes motsetninger, fra natur til økonomi og politikk. De største motsetningene var dog mellom landets folkegrupper fra 1948 og 1994, nemlig Sør-Afrikas raseskillepolitikk, hvor et hvitt mindretallsregime fratok det svarte flertallet sine borgerrettigheter. På samme tid er Sør-Afrika verdenskjent i historien for å løse apartheid på en fredelig måte, med Nelson Mandela i spissen. Han bidro til å skape et likeverdig demokrati mellom de forskjellige folkegruppene. Sør-Afrika er dessverre fortsatt preget av apartheid-tiden, blant annet er det fremdeles høy arbeidsledighet og til tider sosial uro. 

"Hele verden i ett land"

Vi tilbyr flere forskjellige feriealternativer til din reise i Sør-Afrika. I dette varierende og vakre landet er mulighetene mange; alt fra safari og større rundreiser med norsk eller engelsktalende reiseleder, til en skreddersydd reise hvor du kan besøke Pretoria, Cape Town, Swaziland, Zululand, Kruger National Park, Garden Route eller Sun City – for å nevne de mest populære stedene. Sør-Afrika er kjent som ”hele verden i ett land” og det er ikke overdrevet. Landet har virkelig et imponerende landskap, forskjelligartede villdyr og den rikeste blanding av kulturer som kan oppleves i dagens Afrika. 

Reiser til Cape Town – en fantastisk storbyopplevelse

På en reise til Sør-Afrika bør man nesten oppleve Cape Town. Cape Town har nesten alt man kan ønske seg av en storby: En fantastisk plassering på Afrikas sørkyst, vakker natur, fruktbar jord og en mangfoldighet av innbyggere som gjør byen til en kulturell smeltedigel. Table Mountain i Cape Town utgjør byens bakteppe og ramme. Fjellet er 1.000 meter høyt, og hvis dere tar turen til toppen av Table Mountain – f.eks. med kabelbanen – blir man belønnet med en fantastisk utsikt over byen og bukta. Det er også flere flotte vandreruter opp fjellet. 

Selve Cape Town er både en moderne storby med høyhus og mindre enklaver av gamle kvarterer med smale gater. Den gamle bydelen er konsentrert omkring parlamentet, hvor det også ligger flere museer.

Verdt å se i Cape Town og omegn:

 • Den fargerike bydelen Bo-Kaap
 • Robben Island - hvor Nelson Mandela satt fengslet
 • Table Mountain
 • Signal Hill
 • Cape of Good Hope - en kjøretur ut av byen
 • Se pingviner på Boulders Beach
 • Waterfront - byens havneområde med shoppingmuligheter og gode spisesteder
 • Kirstenbosch Botanical National Garden 
 • Vinlandet som kun er en time utenfor byen 
 • Camps Bay - idyllisk strandområde 

Reiser til Johannesburg – byen som har alt

Sør-Afrikas største by kan være alt fra en primitiv og eventyrlig reise til en vill luksusreise. Johannesburg er en storby, som i tillegg til shopping, museer og severdigheter, gir dere mulighet til å dra på safari, oppdage vinlandet, utforske Drakensfjellene og spille golf på noen av verdens beste golfbanen i naturskjønne omgivelser.

I Sør-Afrika er infrastrukturen nesten på høyde med den norske og er derfor også et opplagt land å utforske på egen hånd. Vi tilbyr en rekke feriemuligheter i dette varierende og vakre landet.

Høydepunktene på en reise til Sør-Afrika:

Vi er alltid klare for å hjelpe deg med å skreddersy din drømmeferie i Sør-Afrika. Ta kontakt med en av våre reiseeksperter for å starte planleggingen.

Sjiraffer i Kruger National Park
Sjiraffer i Kruger National Park
Vinregionen Stellenbosch med fjellet Thelema i bakgrunnen
Vinregionen Stellenbosch med fjellet Thelema i bakgrunnen
Western Cape, Knysna Beach
Western Cape, Knysna Beach
Pingviner på Boulders Bay
Pingviner på Boulders Bay
Utsikt fra Table Mountain med Signal Hill i bakgrunnen
Utsikt fra Table Mountain med Signal Hill i bakgrunnen
En oryxantilope i Namaqualand
En oryxantilope i Namaqualand
Landsbyen Lesotho
Landsbyen Lesotho

Hvor vil du reise?

Utvalgte hoteller

Finner du ikke ditt favoritthotell? Vi tilbyr en rekke hoteller verden over, ta kontakt med oss for mer informasjon.
 • Winchester Mansions

  Winchester Mansions er et unikt 4-stjerners hotell med flott plassering rett ved Sea Point's kjente promenade med utsikt mot havet, og i bakgrunnen av hotell...

  Les mer
 • Shiduli Private Game Lodge

  Shiduli Private Game Lodge ligger i østlige Sør-Afrika i Limpopo-provinsen, omtrent 200 km fra den store Krugerparken. Beliggende nær Makhutswi-elven og med...

  Les mer
Kirsten 69

Skreddersy reisen til Afrika

Jeg kan hjelpe deg å skreddersy din reise til Afrika

Alle priser er i NOK. Vi tar forbehold for prisendringer og trykkfeil.
Vis resultater for: