23 10 23 80
Mandag - fredag kl. 08.30 - 16.30
Kontakt oss
23 10 23 80

Finn din reise

Klikk her for tilbud

En reise til Sør-Afrika er ganske enestående og veldig forskjellig fra reiser til andre land i Afrika. Sør-Afrika er nemlig som en spennende blanding av USA, Australia og deler av Europa. Landet rommer et vell av severdigheter i et enestående og variert landskap, som strekker seg fra vestkysten ved Atlanterhavet til østkysten ved Det indiske hav – et fargespektrum i kultur, landskap og dyreliv som kun finnes få andre steder i verden.

Safariopplevelser

En Sør-Afrika-reise kombineres ofte med safari og kulturelle storbyopplevelser. En safari her er veldig forskjellig fra de klassiske safarilandene Kenya, Tanzania og Botswana, enda man mange steder kan se både ”The Big 5” og større flokker av dyr. Men de enorme mengder av dyr som man ser i Øst-Afrika kan man ikke regne med å få oppleve her, selv ikke i Kruger-parken.

Kruger National Park er Sør-Afrikas største safaripark, og stedet man får oppleve ville dyr. Men Sør-Afrika er også preget av en lang rekke mindre og private ”Game Reserves” som tilbyr store dyre- og naturopplevelser. Med andre ord kan man få flere spennende safariopplevelser på en reise i Sør-Afrika.

Det som skiller Sør-Afrika fra de tradisjonelle safarilandene er muligheten til å kombinere safarien med unike naturopplevelser, sublim strandferie og sjarmerende storbyferie. Derfor er Sør-Afrika et helstøpt og holistisk ferieeventyr.

Et land av innbyrdes motsetninger

Sør-Afrika kan sies å være et land av innbyrdes motsetningen, fra natur til økonomi og politikk. De største motsetningene var dog mellom landets folkegrupper fra 1948 og 1994, nemlig Sør-Afrikas raseskillepolitikk, hvor et hvitt mindretallsregime fratok det svarte flertallet sine borgerrettigheter. På samme tid er Sør-Afrika verdenskjent i historien for å løse apartheid på en fredelig måte, med Nelson Mandela i spissen. Han bidro til å skape et likeverdig demokrati mellom de forskjellige folkegruppene. Sør-Afrika er dessverre fortsatt preget av apartheid-tiden, blant annet er det fremdeles høy arbeidsledighet og til tider sosial uro. 

"Hele verden i ett land"

Vi tilbyr flere forskjellige feriealternativer til din reise i Sør-Afrika. I dette varierende og vakre landet er mulighetene mange; alt fra safari og større rundreiser med norsk eller engelsktalende reiseleder, til en skreddersydd reise hvor du kan besøke Pretoria, Cape Town, Swaziland, Zululand, Kruger National Park, Garden Route eller Sun City – for å nevne de mest populære stedene. Sør-Afrika er kjent som ”hele verden i ett land” og det er ikke overdrevet. Landet har virkelig et imponerende landskap, forskjelligartede villdyr og den rikeste blanding av kulturer som kan oppleves i dagens Afrika. 

Reiser til Cape Town – en fantastisk storbyopplevelse

På en reise til Sør-Afrika bør man nesten oppleve Cape Town. Cape Town har nesten alt man kan ønske seg av en storby: En fantastisk plassering på Afrikas sørkyst, vakker natur, fruktbar jord og en mangfoldighet av innbyggere som gjør byen til en kulturell smeltedigel. Taffelfjellet i Cape Town utgjør byens bakteppe og ramme. Fjellet er 1.000 meter høy og tar dere turen på toppen av Taffelfjellet – f.eks. med kabelbanen – blir man belønnet med en fantastisk utsikt over byen og bukta. Selve Cape Town er både en moderne storby med høyhus og mindre enklaver av gamle kvarterer med smale gater. Den gamle bydelen er konsentrert omkring parlamentet, hvor det også ligger flere museer.

Reiser til Johannesburg – byen som har alt

Sør-Afrikas største by kan være alt fra en primitiv og eventyrlig reise til en vill luksusreise. Johannesburg er en storby, som i tillegg til shopping, museer og severdigheter, gir dere mulighet til å dra på safari, oppdage vinlandet, utforske Drakensfjellene og spille golf på noen av verdens beste golfbanen i naturskjønne omgivelser. I Sør-Afrika er infrastrukturen nesten på høyde med den norske og er derfor også et opplagt land å utforske på egen hånd. Vi tilbyr en rekke feriemuligheter i dette varierende og vakre landet.

Høydepunktene på en reise til Sør-Afrika:

  • Garden Route
  • Taffelfjellet og Cape Town
  • Vinsmaking i vinlandet
  • Besøk i Mpumalanga/Kruger-parken

Vi er alltid klare for å hjelpe deg med å skreddersy din drømmeferie i Sør-Afrika. Ta kontakt med en av våre reiseeksperter for å starte planleggingen.

Signal Hill i Cape Town - Reise til Sør-Afrika
Signal Hill i Cape Town - Reise til Sør-Afrika
Sjiraffer i Kruger National Park - Reise til Sør-Afrika
Sjiraffer i Kruger National Park - Reise til Sør-Afrika
Vinregionen Stellenbosch med fjellet Thelema i bakgrunnen - Reise til Sør-Afrika
Vinregionen Stellenbosch med fjellet Thelema i bakgrunnen - Reise til Sør-Afrika
Western Cape, Knysna Beach - Reise til Sør-Afrika
Western Cape, Knysna Beach - Reise til Sør-Afrika
Pingviner på Boulders Bay - Reise til Sør-Afrika
Pingviner på Boulders Bay - Reise til Sør-Afrika
Johannesburg - Reise til Sør-Afrika
Johannesburg - Reise til Sør-Afrika
En oryxantilope i Namaqualand - Reise til Sør-Afrika
En oryxantilope i Namaqualand - Reise til Sør-Afrika
Landsbyen Lesotho - Reise til Sør-Afrika
Landsbyen Lesotho - Reise til Sør-Afrika

Hvor vil du reise?

Utvalgte hoteller

Finner du ikke ditt favoritthotell? Vi tilbyr en rekke hoteller verden over, ta kontakt med oss for mer informasjon.
  • Klaserie River Safari Lodge

    Klaserie River Safari Lodge ligger i et Private Game Reserve i nærheten av den velkjente nasjonalparken, Kruger National Park. Lodgen har en idyllisk beligge...

    Les mer
Reiseekspert Sør-Afrika kan hjelpe deg å skreddersy din reise

Skreddersy reisen til Sør-Afrika

Jeg kan hjelpe deg å skreddersy din reise til Sør-Afrika

Vis resultater for: