23 10 23 80
Mandag-torsdag 10-16, Fredag 10-15
Kontakt oss
Turen er dessverre ikke lenger tilgjengelig, men du kan finne lignende turer lenger ned på siden
23 10 23 80
Få et tilbud

Finn din reise

Vi finner reiser til deg...

Safari i Kruger National Park

Det er gode grunner til at Kruger nasjonalpark har blitt verdenskjent. Dyrelivet i parken er imponerende, både med tanke på mengde og ikke minst variasjon, og til tross størrelsen opplever mange å få oppleve sine yndlingsdyr i Afrika på tett hold. Kruger nasjonalpark dekker et område på nesten 20 000 km2, og er et paradis for 147 arter pattedyr, 507 forskjellige fuglearter, samt reptiler, fisk og planter.

Det mangfoldige dyre- og plantelivet i Kruger boltrer seg i et variert naturområde med flere ulike typer landskap, primært dominert av skog og busk. Når vegetasjonen er på sitt tetteste kan det være et problem for den gode safariopplevelsen, da selv store dyr som neshorn og vannbøfler skjuler seg bak vegetasjonen. Vi anbefaler derfor ikke å reise hit i vintermånedene desember – februar, da dette er områdets mest regnfulle måneder, og vegetasjonen er på sitt tetteste. Om sommeren er forholdene derimot optimale for safari, med sparsom vegetasjon og tørke, slik at dyrene ofte samles rundt vannhullene og blir enkle å finne. Vi anbefaler å tilbringe minst fire hele dager her, slik at dere rekker å se ulike typer landskap og både vann- og landdyr.

4 unike naturopplevelser i Kruger National Park

The Big Five – den klassiske safaripakken: vannbøffel, elefant, leopard, løve og neshorn. Listen består av de vanskeligste dyrene å jakte til fots i den afrikanske villmarka.
The Little Five – bøffelvever (fugl), elefantspissmus, leopardskilpadde, maurløve (insekt) og nesehornbille
Big Six Birds – Koritrappe, øregribb, kampørn, storflodugle, sadelnebb-stork
Five Trees – Baobab, Febertre (eukalyptus), Knob Thorn Acacia («tornetre»), Marula frukttre, Mopanetre («balsamtre»)

Historiske opplevelser i Kruger Park

Selv om dyrene og naturen dominerer høydepunktene i Kruger National Park, er parken også hjemsted for kultur som vitner om menneskets tilstedeværelse i dette området gjennom tusenvis av år. I Kruger finnes det over 300 arkeologiske steder som kan dateres helt tilbake til Jernalderen. I Kruger finner dere også hulemalerier fra San-folket, også kalt buskmenn, som levde her før området ble fredet. De tre viktigste arkeologiske områdene er Masorini, Thulamela og Albasini.

Thulamela

Thulamela er et muromkranset område som ligger i den nordlige delen av parken og kan dateres tilbake til år 500 f. Kr., altså over 2500 år gammelt. Dette jernalderstedet antas å være en del av den gamle Zimbabwe-kulturen, som oppstod etter Great Zimbabwes fall. Great Zimbabwe er et UNESCO-beskyttet område beliggende i Zimbabwe, som var en overlegen kultur og kongedømme i Jernalderen.

Masorini

Masorini er et annet arkeologisk område som kan dateres tilbake til Jernalderen. Her bodde det såkalte Ba-Phalaborwa-folket på 1800-tallet, som utviklet gode teknikker for å smelte jern, og hadde et samfunn her helt fram til Zuluriket overtok området.

Albasini

Albasini-ruinene er restene av en gammel portugisisk handelspost fra 1800-tallet. Stedet er oppkalt etter en berømt portugisisk handelsmann og elefantjeger, Joao Albasini.

Fakta om Kruger National Park

Parkens størrelse: 19.485 km2
Beliggenhet: grenselandet mellom Sør-Afrika og Mosambik
Beste tid å besøke: april - oktober
Spesielt ved parken: høy tetthet av dyr, stor bestand av elefanter, alle de klassiske Big Five

Vi er alltid klare for å hjelpe deg med å skreddersy din drømmeferie i Kruger National Park. Ta kontakt med en av våre reiseeksperter for å starte planleggingen.

Gepard - Safari i Kruger nasjonalpark
Gepard - Safari i Kruger nasjonalpark
En flokk med sebraer - Safari i Kruger nasjonalpark
En flokk med sebraer - Safari i Kruger nasjonalpark
Lekende babyelefanter i Kruger - Safari i Kruger nasjonalpark
Lekende babyelefanter i Kruger - Safari i Kruger nasjonalpark
Kom tett på dyrelivet -Safari i Kruger nasjonalpark
Kom tett på dyrelivet -Safari i Kruger nasjonalpark

Utvalgte hoteller

Finner du ikke ditt favoritthotell? Vi tilbyr en rekke hoteller verden over, ta kontakt med oss for mer informasjon.
  • Rukiya Safari Camp

    Rukiya Safari Camp er et intimt overnattingssted med høy personlig service. Med sin plassering ved bredden av Blyde River og ikke langt fra den kjente elven,...

    Les mer
Reiseekspert Pål kan hjelpe deg med å skreddersy reisen din til Afrika

Interessert i en reise til Afrika?

Jeg kan hjelpe deg med å planlegge reisen din til Afrika!

Alle priser er i NOK. Vi tar forbehold for prisendringer og trykkfeil.
Vis resultater for: