23 10 23 80
Mandag - fredag kl. 10.00 - 14.00
Kontakt oss
Turen er dessverre ikke lenger tilgjengelig, men du kan finne lignende turer lenger ned på siden
23 10 23 80

Finn din reise

Vi finner reiser til deg...

Send reiseforespørsel

En reise til Mosambik kan friste alle og enhver, da det her venter vakre kystlinjer, vaiende palmer, spennende tradisjoner og en fascinerende kultur, samt landets mange muligheter for fantastiske eventyr.

Det gåtefulle landet i det sørøstlige Afrika er i dag ikke på manges liste over drømmedestinasjoner, men Mosambik har mye å tilby til de som kommer her:

  • Lange strender med vakre sanddyner
  • Turkisfarget vann, hvor det gjemmer seg fargerike fisker under vannoverflaten
  • Velbevarte korallrev
  • Eksotiske øygrupper i nord og sør med ren tropeidyll
  • Fantastiske muligheter til å surfe i sør
  • Unik koloniarkitektur
  • Et livlig kvelds- og natteliv
  • En fascinerende miks av kulturer
  • Enorme busk- og skogområder

Landet har ikke verdens beste infrastruktur, men for den tålmodige er det hele verdt å vente på. Opplev Mosambik før alle andre og få en opplevelse for livet. Følgende steder er nesten uunngåelige hvis man velger å reise til Mosambik:

Safari i Mosambik - Gorongosa National Park

Gorongosa er en nasjonalpark i det sentrale Mosambik, og selv om parken og dyrene lidde mye under borgerkrigen fra 1977-1990, er mengden av ville dyr godt på vei til å få et betydelig comeback.

I dag vil man kunne se fullt av impalaer, vannbukker, sabelantiloper, flodhester, krokodiller, og kanskje få øye på elefanter og løver. Fuglelivet her er et kapittel i seg selv, med over 300 forskjellige arter registrert, mange av dem endemiske. Nær Urema-elva er det et større våtområde med mange vannfugler. Utover de nevnte dyrene, er det i parken etablert et senter for bevaring av ville dyr og det arbeides blant annet med å få sebraer, bøfler og gnuer til å leve i parken. 

Faunen er med andre ord unik i parken, men også floraen er fantastisk. Gorongosa har blitt formet av Riftdalens geologi, som har skapt en vakker mosaikk av det varierte landskapet. Her kan man oppleve alt fra høy, fuktig regnskog og tørr savanneskog, til flate gressområder på Lake Uremas elvesletter.

Mosambikøya – Et av Afrikas høydepunkter

Mosambikøya ligger utfor kysten i det nordlige Mosambik. Øya er et av de historiske høydepunktene i Afrika generelt og en av Mosambiks største attraksjoner. Gjennom århundrer har Mosambikkøya vært et sentralt sted i den omfattende handelen mellom Afrika og India. En samhandel som har betydd at øya til alle tider har vært en flott kulturell blanding med bl.a. afrikansk, portugisisk og fransk innflytelse. Her vil dere møte et klassisk afrikansk syn, med Dhow-båtene som dovent seiler på den stille sjøen, de slitte kolonibygningene og lyden av kirkekor som konkurrerer med bønnerop fra moskeen.

Mosambik var på vei inn i glemmeboken inntil UNESCO satte øya på verdensarvlisten i 1991, og i dag er denne lille øya (500 m x 3 km i størrelse) en romantisk enklave, med halvt ødelagte og halvt restaurerte bygninger i byen Stone Town i nord og Makuti Town med sine halmtakhytter i sør.

Portugisisk kolonistemning i Maputo

Etter en tur i den ville naturen, er det kanskje tid til å vende tilbake til sivilisasjonen. Langs kysten finner man havnebyen Maputo, landets hovedstad. Her kan dere bestille en av de nyfangede ”queenfish”, eller lage maten selv med lokale ingredienser fra en av byens mange markeder, hvor du kan nyte lukten av krydderier, frisk frukt og hav. Men hovedstaden har mye mer å tilby. 

Maputo er en arkitektonisk tidsmaskin. Gå på oppdagelse og opplev de tårnhøye skyskraperne som vitner om byens pulserende storbystemning. Her kan du også dra tilbake til Mosambiks tid som portugisisk koloni og se de gamle handelsstasjonene og fort som den dag i dag ligger spredt i byen.

Bazaruto Arkipelag – Mosambiks skjærgård

Bazaruto Arkipelag er virkelig et tropeparadis. Se frem til et hypnotiserende klart, turkisfarget vann full av fargerike fisker og med optimale muligheter til snorkling og dykking. Området er relativt ”up-market” og huser flere flotte resorter. Ikke mange kjenner til Bazaruto, men arkipelaget er ”The Indian Ocean Gateway”.

Øygruppa består av hovedsakelig 5 øyer: Bazaruto, Benguera, Magaruque (Santa Isabel), Santa Carolina (Paradise Island eller Ilha do Paraíso) og den lille øya, Bangué. Området har vært beskyttet siden 1971, noe som har ført til at det er et stort fugleliv her og man kan få oppleve fiskeørner og flamingoer. Delfiner, havskilpadder, den skye dugongen, ja til og med nilkrokodiller kan man se her. Et fantastisk og tilnærmet uberørt marineparadis som kun venter på å bli oppdaget av de store turistmassene. Men det går nok litt tid før det skjer.

Dyr, natur, kolonihistorie, fantastiske strender og et innbydende vann. Mosambik har det hele, og er et perfekt alternativ til dyre og overbefolkede turistdestinasjoner. Opplev dette unike landet før alle andre.

Vi er alltid klare for å hjelpe deg med å skreddersy din drømmeferie i Mosambik. Ta kontakt med en av våre reiseeksperter for å starte planleggingen.

Håndlagde dukker på et lokalt marked - Reiser til Mosambik
Håndlagde dukker på et lokalt marked - Reiser til Mosambik
En lokal landsby - Reiser til Mosambik
En lokal landsby - Reiser til Mosambik
Gorongosa National Park - Reiser til Mosambik
Gorongosa National Park - Reiser til Mosambik
Rådhuset i Maputo og en statu av Michel Samora - Reiser til Mosambik
Rådhuset i Maputo og en statu av Michel Samora - Reiser til Mosambik
En a v Mosambiks nydelige strender - Reiser til Mosambik
En a v Mosambiks nydelige strender - Reiser til Mosambik
Reiseekspert Linda kan hjelpe deg å skreddersy din reise

Skreddersy reisen til Mosambik

Jeg kan hjelpe deg å skreddersy din reise til Mosambik

Alle priser er i NOK. Vi tar forbehold for prisendringer og trykkfeil.
Vis resultater for: