23 10 23 80
Mandag-torsdag 10-16, Fredag 10-15
Kontakt oss
Turen er dessverre ikke lenger tilgjengelig, men du kan finne lignende turer lenger ned på siden
23 10 23 80
Få et tilbud

Finn din reise

Vi finner reiser til deg...

Reiser til Vietnam

En reise til Vietnam byr på en garanti av varierte opplevelser. Her tar både historien, naturen og kulturen like mye plass, og sammen utgjør de kombinasjonen av den perfekte ferien for den som søker litt mer enn en charterferie.

Når dere reiser på ferie til Vietnam vil dere oppleve alt fra grønne risterasser, storslått natur og sjarmerende enkle landsbyer i nord til hvite sandstrender og hypermoderne Ho Chi Minh City i sør.

Reiser til Vietnam, og store deler av Sørøst-Asia for øvrig, er spesielt tilrettelagt for den litt forvokste backpacker som aldri gror av seg eventyrlysten. Eksotiske, sjarmerende og kontrastfylte Vietnam er på alles ”bucket-list” for tiden – eller det burde i hvert fall være det!

Hanoi – Hvis kaos var en hovedstad

Når dere reiser til Vietnam, er en tur til kaotiske Hanoi, som er er hovedstaden og sentrum i den nordlige delen av Vietnam, litt av en opplevelse. Her selges alt fra leketøy til rå kalkun gatelangs i de trange markedsgatene, mens trafikken er overdøvende ute på hovedgatene. Det er ikke så farlig i hvilken retning veien går, mopedistene kjører der det er plass. Det virker kanskje litt skremmende første gangen du skal krysse gaten, men det finnes på sin måte et system i kaoset og trafikantene er også godt vant til fotgjengerne.

Like kaotisk er butikkene, restaurantene og strømledningene som på kryss og tvers skal sørge for å holde liv i de 6,5 millioner innbyggerne som kjemper om plassen. Men hele sammensuriet er minst like sjarmerende som det er kaotisk, så bruk tiden på de autentiske gatekafeene, gjør noen skikkelig kupp på et av markedene og besøk noen av de mange, særlige historiske, museene som Hanoi huser.

Opplev Sapa og UNESCO-beskyttede Halong Bay 

En ferie i Vietnam byr på noen helt utrolige naturopplevelser. I nord ligger verdensberømte Halong Bay og imponerende vakre Sapa. Halong Bay, som er oppført på UNESCOs verdensarvliste, ligger like øst for Hanoi, og står i sterk kontrast til det støvete bybildet i hovedstaden. Her seiler man rundt mellom de over tusen øyene som alle er frodige kalksteinsklipper som stikker brått opp av det smaragdgrønne havet i bukta. Rundt mellom øyene finnes det også flere landsbyer som flyter på vannet, hvor de lokale bor, fisker og avler perlemuslinger. Området er også fylt av spennende dryppsteinsgrotter, og er spesielt populært for kajakkpadling.

Byen Sapa og Hoang-Ling-fjellene ligger nordvest for Hanoi, helt opp mot grensen til Kina. Landskapet utfolder seg som et perfekt maleri med sine frodige rismarker, fargerike landsbyer og grønne åskammer og daler, og er perfekt for fotturer. Her kan du vandre rundt i det fascinerende landskapet og drikke med risvin med de lokale. Virkelig en uforglemmelig opplevelse på en Vietnamreise!

Historiske Hue og skinnende vakre Hoi An

På en Vietnamreise som går sørover langs den smale kysten, står både Hue og Hoi An mest sannsynlig i reiseruten. Hue har en rik historie som gammel keiserby, men ble i sin tid svært preget av Vietnamkrigen, hvor det blant annet utspillet seg store kamper i det gamle citadellet. I dag har byen en spennende miks av nye, moderne bygninger som ruver over de over hundre år gamle bymurene og citadellet, som består av keiserlige palasser og templer, og det som blir omtalt som «den forbudte byen».

Hoi An er Vietnams perle – de smale gatene er til enhver tid spekket imøtekommende mennesker og lysende lanterner i forskjellige farger. Lanternene henger i trærne, vinduene og flyter ute på elven. Gatene er bilfrie og husene er utsmykket med forskjellige utskjæringer. Det er akkurat som om tiden går litt saktere her til sammenligning med hektiske Hanoi og Ho Chi Minh. Bruk tiden på å bare vandre rundt i gatene og butikkene, innom kunstgallerier og templer, og ikke minst ta turen innom en av det utallige mange skredderne, som byen er så kjent for.

En reie til Vietnam kan også by på badeferie og ikke langt utenfor Hoi An ligger det også en drøm av en sandstrand, Cua Dai Beach, som absolutt er verdt et besøk hvis dere har noen dager til rådighet i Hoi An.

Ho Chi Minh City og Phu Quoc

Ønsker dere å oppleve noe helt særlig på Vietnam reisen anbefales det å besøke Ho Chi Minh City, tidligere kjent som Saigon. Her har, som følge av Vietnamkrigen, Vesten hatt langt mer innflytelse på infrastruktur, arkitektur og levesett generelt.

Er det to ting du skal få med deg mens du er i Ho Chi Minh er det krigsmuseet Nha Trung Bay Toi Ac Chien Tranh og tunnelene i Cu Chi. Tunnelene ble bygget under Vietnamkrigen, og ble brukt som gjemmesteder og hemmelige passasjer under krigføringen, samt til å frakte både våpen og forsyninger. De huset både sykehus, kjøkken, møtelokaler og arsenaler, og hadde en lengde på totalt 200 km. Kun 120 km er bevart, men er i dag en populær turistattraksjon som gir besøkende en større forståelse av hvordan den lange og voldsomme krigen utartet seg.

Øst for Ho Chi Minh ligger Phan Thiet og Mui Ne, som kan friste med vakre strender, flotte hoteller og hyggelige havneområder. Øya Phu Quoc er også en populær destinasjon om du lengter etter tropisk klima, palmesus, snorkling og kritthvite stender etter noen travle dager i storbyen. Det finnes nok ikke en bedre måte å avslutte en eventyrlig reise til Vietnam.

Vi er alltid klare for å hjelpe deg med å skreddersy din drømmeferie i Vietnam. Ta kontakt med en av våre reiseeksperter for å starte planleggingen.

Vakre Ha Long Bay
Vakre Ha Long Bay
En elvetur på Can Tho
En elvetur på Can Tho
Gateselger i Hanoi
Gateselger i Hanoi
De keiserlige gravene i Hue
De keiserlige gravene i Hue
Vakre lanterner i Hoi An
Vakre lanterner i Hoi An
Flytende marked i Cai Be
Flytende marked i Cai Be
Tran Quoc pagoden i Hue
Tran Quoc pagoden i Hue
Nydelige strender i Pu Quoc - Reiser til Vietnam
Nydelige strender i Pu Quoc - Reiser til Vietnam
Dra på tur i sykkelvogner og opplev det yrende livet
Dra på tur i sykkelvogner og opplev det yrende livet

Utvalgte hoteller

Finner du ikke ditt favoritthotell? Vi tilbyr en rekke hoteller verden over, ta kontakt med oss for mer informasjon.
 • Azerai La Residence Hué Hotel & Spa

  Hotellet er beliggende sentralt og med 2,5 hektar og 200 meter med usjenert utsikt over den sagnomsuste Parfume River. Hjertet av hotellet er en kolonial vil...

  Les mer
 • Azerai Can Tho

  Beliggende på Au Islet og ved Hau-elven, er Azerai Can Tho med sine 8 hektar og 60 rom et fantastisk sted. Med fasiliteter som treningsrom, spa, junior-sone,...

  Les mer
 • Boutique Hoi An Resort

  Boutique Hoi An Resort er det perfekte utgangspunktet for å oppleve den kulturhistoriske byperlen Hoi An. Med sitt utsøkte kjøkken, det store svømmebassenget...

  Les mer
Reiseekspert Antonio kan hjelpe deg å skreddersy din reise

Interessert i en reise til Asia?

Jeg kan hjelpe deg med å planlegge reisen din til Asia!

Alle priser er i NOK. Vi tar forbehold for prisendringer og trykkfeil.
Vis resultater for: