23 10 23 80
Mandag-torsdag 10-16, Fredag 10-15
Kontakt oss
Turen er dessverre ikke lenger tilgjengelig, men du kan finne lignende turer lenger ned på siden
23 10 23 80
Få et tilbud

Finn din reise

Vi finner reiser til deg...

Reiser til Tanzania

En reise til Tanzania er synonymt med safari for de fleste, men landet byr også på en rekke andre spennende opplevelser. Tanzania er en populær safaridestinasjon, men man kan fortsatt få noen helt spesielle og uspolerte safariopplevelser i enkelte av nasjonalparkene.

Tanzania er også Øst-Afrikas største land og har en helt unik naturrikdom, samt kontinentets største konsentrasjon av pattedyr. Attraksjonene rangerer i verdensklasse med Serengetis endeløse gressletter, Ngorongorokraterets rike dyreliv, Kilimanjaros snødekte fjelltopp og Zanzibars idylliske palmestrender, som de mest kjente.

Tanzanias enestående naturarv

En Tanzania-reise handler ikke kun om dyr, det handler også om mennesker. De stolte og fargerike masaiene holder til sør for Ngorongorokrateret, og kystens muslimske swahili-arabere utgjør en annen spennende kultur. Opp mot 40 % av Tanzanias areal er underlagt en eller annen form for naturbeskyttelse, et tall få andre kan konkurrere med, og noe som vitner om en helt enestående naturarv.

Høydepunkter på en reise i Tanzania:

  • De enorme dyreflokkene i Serengeti
  • Stå på kraterkanten av Ngorongoro
  • De treklatrende løvene ved Lake Manyara
  • Fossil funn i Olduvai-kløften
  • Ballongsafari over Serengeti
  • Komme tett på Masai-folket
  • Avslapning på Zanzibar
  • De unike parkene sør i landet

The Big 5 og Ngorongorokrateret

Skal man nevne kun et sted i Afrika som kanskje er det beste området å virkelig oppleve ville dyr i store, konsentrerte former, må det være Ngorongorokrateret. Her er blant annet "The Big 5" høyt representert. The Big 5 består av elefant, neshorn, bøffel, løve og leopard, og utgjør de artene som er vanskeligst å jakte på, og dermed også vanskeligst å finne. Samtidig utgjør de også noen av de farligste artene i Afrika.

Migrasjonen i Serengeti

Vest for Ngorongoro ligger Serengeti nasjonalpark, som er mest kjent for den årlige migrasjonen av millioner av gnu, samt løver, leoparder, elefanter, neshorn og afrikanske bøfler. 

Denne vandringen av ville dyr fra Tanzania til Kenya og tilbake er en verdensberømt attraksjon, og mange turister bestemmer seg for å reise til Serengeti ene og alene for å oppleve dette. I juli forlater dyrene de store gresslettene i Serengeti, krysser elven til Masai Mara, for senere å returnere til lavlandet i Ngorongoro i løpet av oktober. Hvis man reiser på denne tiden, for å oppleve den store migrasjonen, bør man booke i god tid, da det er spesielt populært å reise til Tanzania i denne perioden.

Arkeologiske funn ved Olduvai-kløften

Nær Serengeti-parken ligger også Olduvai-kløften, hvor det mellom 1920 og 1876 ble gjort noen fantastiske arkeologiske oppdagelser da man fant rester etter de aller første menneskene på jorda, som levde i kløften for 1,9 millioner år siden. Det var ekteparet Mary og Louis Leaky som gjorde funnene, og i samme området kan man besøke et lite museum som gir et innblikk i nettopp det arkeologiske arbeidet de gjorde, samt våre forfedres historie og utvikling av mennesket.

Victoriasjøen

Enda litt lenger vest ligger Victoriasjøen, på grensen mellom Kenya, Uganda og Tanzania. Victoriasjøen er den største innsjøen i Afrika, og faktisk den nest største ferskvannssjøen i verden. Den drenerer til blant annet Hvite Nil, som kilden til den lengste grenen av verdens lengste elv, Nilen. Sørvest for Victoriasjøen finner man også Tanganyikasjøen, som separerer Tanzania fra Den demokratiske republikken Kongo.

Kilimanjaro og safari

Mange velger å kombinere safari med en tur til Kilimanjaro på sin reise til Tanzania. Den nordøstlige delen av landet er stort sett preget av fjellandskap, som blant annet inkluderer Kilimanjaro og Mount Meru, som begge er døde vulkaner. Kilimanjaros naturlige skjønnhet, samt at det er Afrikas høyeste punkt, trekker tusenvis av turister hvert eneste år. Men å bestige fjellet krever en del trening, forberedelser og generelt god fysisk form.

Andre safariparker

Tanzania består flere og store naturområder, og har derfor en rekke forskjellige safariparker å besøke. Utover de aller mest kjente områdene går mange av våre turer også til Tarangire nasjonalpark, Lake Manyara, Arusha, Mikumi og Selous, for å nevne noen. Disse parkene byr også på noen helt storslåtte og varierte natur- og dyreopplevelser, alle på sitt vis.

Dodoma og Dar-es-Salaam

Det sentrale området av Tanzania består stort sett av savanne, med nasjonalparker i sør og jordbruksområder i nord. Den nye hovedstaden, Dodoma, ligger her midt i landet. Dodoma ble hovedstad først i 1973, og Tanzanias nasjonalforsamling ble ikke flyttet til Dodoma før i 1996. Men det er mange etater og deler av styresmaktene som fortsatt befinner seg i Dar-es-Salaam.

Dar-es-Salaam, derimot, ligger på den varmere og fuktigere østkysten av landet. En tredjedel av Tanzanias industri, som blant annet består av tekstilindustri, sementindustri, tobakksindustri, bryggerier og oljeraffinerier, er etablert her. I tillegg er det Øst-Afrikas største by, regnet ut ifra befolkning, samt et regionalt senter for økonomisk virksomhet.

Kombinér dyre-og naturopplevelser i Tanzania med badeferie på Zanzibar

Like nord for Dar-es-Salaam ligger den velkjente "paradisøya" Zanzibar - en ren oase for de som ønsker å nyte livet på vakre strender og i en avslappet atmosfære. Øya er en eksotisk blanding av et arabisk eventyr, hvite sandstrender og korallrev. Zanzibar er en opplevelse i seg selv, men det er også svært populært å kombinere en safari i Kenya, Tanzania eller andre steder i Afrika med nettopp en badeferie på Zanzibar etterfølgende.

Vi er alltid klare for å hjelpe deg med å skreddersy din drømmeferie i Tanzania. Ta kontakt med en av våre reiseeksperter for å starte planleggingen.

En stor drøm for mange er å bestige Kilimanjaro
En stor drøm for mange er å bestige Kilimanjaro
Sebraer ved et vannhull i Serengeti National Park
Sebraer ved et vannhull i Serengeti National Park
Se flamingoer på din reise til Tanzania
Se flamingoer på din reise til Tanzania
En elefant i nasjonalparken Tarangire
En elefant i nasjonalparken Tarangire
En løve ved vannhullet
En løve ved vannhullet
Serengetis rike dyreliv
Serengetis rike dyreliv
Bli kjent med Masai-folket på en reise til Tanzania
Bli kjent med Masai-folket på en reise til Tanzania
Et yrende dyreliv i Ngorongokrateret
Et yrende dyreliv i Ngorongokrateret
Kombiner safari i Tanzania med en badeferie på Zanzibar
Kombiner safari i Tanzania med en badeferie på Zanzibar

Vakkert landskap med Kilimanjaro i bakgrunnen
Vakkert landskap med Kilimanjaro i bakgrunnen
Reiseekspert Pål kan hjelpe deg med å skreddersy reisen din til Afrika

Interessert i en reise til Afrika?

Jeg kan hjelpe deg med å planlegge reisen din til Afrika!

Alle priser er i NOK. Vi tar forbehold for prisendringer og trykkfeil.
Vis resultater for: