23 10 23 80
Mandag-torsdag 10-16, Fredag 10-15
Kontakt oss
Turen er dessverre ikke lenger tilgjengelig, men du kan finne lignende turer lenger ned på siden
23 10 23 80
Få et tilbud

Finn din reise

Vi finner reiser til deg...

Reiser til Kilimanjaro

Å dra på tur til Kilimanjaro og bestige Afrikas høyeste fjell er noe mange drømmer om. Dette kan sies å være den optimale aktivitetsferien, både med tanke på det fysiske, men også fordi man vil få naturopplevelser av det sjeldne.

Bestig Kilimanjaro og opplev soloppgangen

Enda om du må til tider presse deg ekstra hardt og komme deg opp av kjelleren, er belønningen du får på taket av Afrika virkelig verdt alt strevet – en spektakulær soloppgang og en mestringsfølelse du kan leve på livet ut! 

Hvor ligger Kilimanjaro?

Fjellet ligger plassert nordøst i Tanzania, på grensen til Kenya og ikke langt fra safariparkene Amboseli og Tsavo. Derfor kan vi virkelig anbefale å avslutte en reise til Kilimanjaro med noen avslappende dager på safari enten i Kenya eller Tanzania, eller hva med en badeferie på Zanzibars hvite sandstrender?

Et magisk syn

Synet av Kilimanjaro er nærmest magisk og kan best sees fra Kenya. De fleste postkortbilder man ser av fjellet er fra safariparken Amboseli i nabolandet. Mange som besøker nasjonalparken velger i første omgang å nyte den flotte utsikten til det høye fjellet, men flere og flere velger den fantastiske opplevelsen med å bestige den snøkledde fjelltoppen og suge inn den unike utsikten utover Afrikas store vidder fra høyden.

Denne toppturen er ikke noe for alle og enhver, da det kreves at man er i relativ god form på grunn av den tynne luften man beveger seg i, det noe ujevne terrenget mange steder og at turen typisk varer i flere dager. Å bestige Kilimanjaro er for mange en drøm som kan gå i oppfyllelse og denne opplevelsen er helt i tråd med tiden, da mange av oss er på leten etter en ekstraordinær og annerledes opplevelse.

Hvor høyt er Kilimanjaro?

Med sin høyde på 5.895 moh er Mount Kilimanjaro Afrikas høyeste fjell og et av kontinentets ikoniske attraksjoner. Fjellet består av 3 vulkantopper: Shira i vest på 3.692 moh, Mawenzi i øst med sine 5.149 m og midt i mellom ligger Kibo med det høyeste punktet på nesten 6.000 meter, Uhuru Peak. På toppen ligger det en snølagt isbre som krymper for hvert år som går.

Mt. Kilimanjaro har reist seg mot himmelen i uminnelige tider, men det var først i 1977 at det ble etablert en nasjonalpark i området omkring fjellet. I motsetningen til mange andre nasjonalparker i Tanzania er det ikke parkens safarimuligheter som er dens fortrinn, enda om fjellets nederste del er dekket av frodig regnskog som er hjem til elefanter, bøfler, leoparder og aper.

Reiser til Kilimanjaro - God planlegging, god tid, god form  

Å bestige Kilimanjaro krever god planlegging. Foruten å ha en god fysisk form, må man også ha mentalt overskudd for å kunne kaste seg ut i eventyret. Er det basale på plass venter det til gjengjeld en opplevelse utover det sedvanlige.

Turen til toppen av det nesten 6000 m høye fjellet skjer som oftest i flere etapper, slik at man bli vant med høydeforskjellene og hvordan luften forandrer seg underveis. Det kan bli veldig varmt på dagtid, mens temperaturen faller dramatisk om kvelden.

Vi nordmenn liker ofte ha litt tempo når vi går på fjellturer i Norge, men på vei til toppen av Kilimanjaro må man gå sakte, veldig sakte. Den vanligste feilen man kan gjøre på vei opp mot toppen er å gå for fort, for da kan du risikere å få høydesyke. Høydesyke er som oftest det som gjør at noen må bryte på veien opp. 

Forskjellige ruter til toppen av Kilimanjaro

Det er 6 ruter å velge mellom når man skal bestige fjellet, 4 av disse er:

  1. Marangu – ruten, også kjent som «Coca-Cola»-ruten: dette er ruten man velger hvis en vil ha den korteste av de i alt 6 rutene til toppen. Ruten krever minimum 5 dager. Vår erfaring er likevel at det er mange som ikke når toppen da kroppen ikke når å venne seg til høyden. Vi anbefaler at man bruker minst 6 dager. Underveis sover dere i primitive hytten uten mye komfort. 
  2. Machame-ruten, eller «Whiskey»-ruten: er den mest populære veien til toppen av Kilimanjaro. Selv om den er populær er det ofte færre turister som går denne enn på Marangu-ruten. Ruten starter i sør og går mot øst, er brattere enn Marangu. Det blir anbefalt å bruke 7 dager her. Enda om en må yte litt ekstra på denne ruten, vil du underveis ha utsikt til flott og variert natur.
  3. Rongai-ruten: den eneste ruten til Kilimanjaro som starter i nord, helt på grensen til Kenya. Her er det liten trafikk og derfor en passende rute for de som vil gå på en sti utenfor «lysløypa». Enda om naturen her ikke er like varierende som de vestlige rutene, passerer man virkelig Afrikas villmark i flere dager før man kommer frem til Marangu-ruten på Kibo-campen. Denne ruten passer godt for de mindre erfarne og du må du regne med minimum 6 dager.
  4. Lemosho-ruten: dette er en av de nyere rutene til Mt. Kilimanjaro. Her er det også lite trafikk frem til veien slutter seg til Machame-ruten. Lemosho-ruten blir av mange hevdet å være den vakreste veien til toppen, da du underveis møter på flere storslåtte utsiktspunkt med panoramautsikt. Det blir anbefalt å ha 6 dager til denne ruten, men det ideelle er 8 dager.

Fakta om Kilimanjaro nasjonalpark:

Parkens størrelse: 754 km2
Beliggenhet: I Tanzania, nær grensen til Kenya og den kenyanske safariparken Amboseli
Beste tid å besøke:

  • De klareste og varmeste forhold er fra desember - februar
  • Perioden fra juli – september er også bra, men det er tørrere og kaldere

Hvorfor Mt. Kilimanjaro: Muligheten til å bestige Afrikas høyeste fjell

Les mer om Afrika her.

Vi er alltid klare for å hjelpe deg med å skreddersy din drømmeferie til Kilimanjaro. Ta kontakt med en av våre reiseeksperter for å starte planleggingen.

På vei mot Afrikas høyeste fjell - Tur til Kilimanjaro
På vei mot Afrikas høyeste fjell - Tur til Kilimanjaro
Det går 7 forskjellige ruter til Uhuru Peak - Tur til Kilimanjaro
Det går 7 forskjellige ruter til Uhuru Peak - Tur til Kilimanjaro
På toppen venter det en fantastisk mestringsfølelse - Tur til Kilimanjaro
På toppen venter det en fantastisk mestringsfølelse - Tur til Kilimanjaro
Isbreer på Kibo - Tur til Kilimanjaro
Isbreer på Kibo - Tur til Kilimanjaro
Oppfyll den store toppturdrømmen - Tur til Kilimanjaro
Oppfyll den store toppturdrømmen - Tur til Kilimanjaro
Uhuru Peak - Tur til Kilimanjaro
Uhuru Peak - Tur til Kilimanjaro
Reiseekspert Pål kan hjelpe deg med å skreddersy reisen din til Afrika

Interessert i en reise til Afrika?

Jeg kan hjelpe deg med å planlegge reisen din til Afrika!

Alle priser er i NOK. Vi tar forbehold for prisendringer og trykkfeil.
Vis resultater for: