23 10 23 80
Mandag - fredag kl. 08.30 - 16.30
Kontakt oss
23 10 23 80

Finn din reise

Klikk her for tilbud

Amboseli ligger ved grensen til Tanzania, praktfullt beliggende ved foten av Mount Kilimanjaro - Afrikas høyeste fjell med sine knapt 6000 meter. Amboseli er en glimrende introduksjon til en safari i Kenya, og parken er blant favorittene hos mange som reiser på safari for første gang. En safari i Amboseli nasjonalpark byr nemlig på unike opplevelser! 

Utsikt til Afrikas signaturattraksjon

Amboseli føyer seg inn i rekken av Kenyas beste safariparker og når man er her forstår en fort hvorfor. Parkens signaturattraksjon er synet av store flokker av elefanter med enorme støttenner med snøkledde Mt. Kilimanjaro i bakgrunnen. Et vakkert postkortmotiv og på grunn av det flate landskapet er det relativt lett å oppleve dette.

Elefantene her har noen av de største støttennene i Kenya. Elefantene har også innvirkning på parkens vegetasjon, som visse steder er ganske sparsommelig. Så vil man se elefanter- mange elefanter- er Amboseli stedet! Store flokker med bøfler er også et kjennetegn for stedet.

Varierende naturområder

Fra mange av lodgene i parken har man en spektakulær utsikt til Kilimanjaro og dets snøkledte fjelltopper, som best ses om morgenen, før skyene svøper seg rundt toppen. En stor del av parkens 392 km² er sumpområder, som er dannet av smeltevannet fra Kilimanjaro, og som utgjør områdets spiskammer for beitedyrene. 

I kontrast til de våte sumpområdene er Lake Amboseli en uttørket saltsjø som gir parken en tørr og støvete fremtreden. Den lave vegetasjonen ved sjøen gjør det lett å få øye på dyrene. Amboseli, som betyr "saltet støv" på Masai-språket,er et særdeles kontrastfullt sted, og et perfekt sted å overnatte på veien mellom en safari i Tanzania og Nairobi for eksempel.

Fakta om parken

Parkens størrelse: 392 km²
Beliggenhet:​ 265 km sør for Nairobi, 1100 - 1210 moh
Best å besøke: Året rundt, men spesielt i juli-oktober, januar-februar
Særtrekk ved parken: De store elefantflokkene og utsikten til Kilimanjaro

Les mer om Afrika her

Vi er alltid klare for å hjelpe deg med å skreddersy din drømmeferie i Amboseli. Ta kontakt med en av våre reiseeksperter for å starte planleggingen.

Fra Amboseli har man en flott utsikt til Kilimanjaro - Safari i Amboseli nasjonalpark
Fra Amboseli har man en flott utsikt til Kilimanjaro - Safari i Amboseli nasjonalpark
Sebraer på savannen - Safari i Amboseli nasjonalpark
Sebraer på savannen - Safari i Amboseli nasjonalpark
Her er det stor sannsynlighet for å oppleve elefanter - Safari i Amboseli nasjonalpark
Her er det stor sannsynlighet for å oppleve elefanter - Safari i Amboseli nasjonalpark

Utvalgte hoteller

Finner du ikke ditt favoritthotell? Vi tilbyr en rekke hoteller verden over, ta kontakt med oss for mer informasjon.
  • Ol Tukai Lodge

    Ol Tukai Lodge er en herlig safarilodge, beliggende i en av de mest populære nasjonalparkene i hele Afrika, nemlig Amboseli. Fra overnattingsstedet har du ti...

    Les mer
  • Serena Lodge Amboseli

    Ved foten av majestetiske Mt. Kilimanjaro, i skyggen av kjempestore akasietrær, ligger Serena Lodge Amboseli. At lodgen videre befinner seg i et av de mest s...

    Les mer
Reiseekspert Birgitte kan hjelpe deg å skreddersy din reise

Skreddersy reisen til Kenya

Jeg kan hjelpe deg å skreddersy din reise til Kenya

Alle priser er i NOK. Vi tar forbehold for prisendringer og trykkfeil.
Vis resultater for: