23 10 23 80
Mandag-torsdag 10-16, Fredag 10-15
Kontakt oss
Turen er dessverre ikke lenger tilgjengelig, men du kan finne lignende turer lenger ned på siden
23 10 23 80
Få et tilbud

Finn din reise

Vi finner reiser til deg...

Safari i Amboseli nasjonalpark

Amboseli ligger ved grensen til Tanzania, praktfullt beliggende ved foten av Mount Kilimanjaro - Afrikas høyeste fjell med sine knapt 6000 meter. Amboseli er en glimrende introduksjon til en safari i Kenya, og parken er blant favorittene hos mange som reiser på safari for første gang. En safari i Amboseli nasjonalpark byr nemlig på unike opplevelser! 

Utsikt til Afrikas signaturattraksjon

Amboseli føyer seg inn i rekken av Kenyas beste safariparker og når man er her forstår en fort hvorfor. Parkens signaturattraksjon er synet av store flokker av elefanter med enorme støttenner med snøkledde Mt. Kilimanjaro i bakgrunnen. Et vakkert postkortmotiv og på grunn av det flate landskapet er det relativt lett å oppleve dette.

Elefantene her har noen av de største støttennene i Kenya. Elefantene har også innvirkning på parkens vegetasjon, som visse steder er ganske sparsommelig. Så vil man se elefanter- mange elefanter- er Amboseli stedet! Store flokker med bøfler er også et kjennetegn for stedet.

Varierende naturområder

Fra mange av lodgene i parken har man en spektakulær utsikt til Kilimanjaro og dets snøkledte fjelltopper, som best ses om morgenen, før skyene svøper seg rundt toppen. En stor del av parkens 392 km² er sumpområder, som er dannet av smeltevannet fra Kilimanjaro, og som utgjør områdets spiskammer for beitedyrene. 

I kontrast til de våte sumpområdene er Lake Amboseli en uttørket saltsjø som gir parken en tørr og støvete fremtreden. Den lave vegetasjonen ved sjøen gjør det lett å få øye på dyrene. Amboseli, som betyr "saltet støv" på Masai-språket,er et særdeles kontrastfullt sted, og et perfekt sted å overnatte på veien mellom en safari i Tanzania og Nairobi for eksempel.

Fakta om parken

Parkens størrelse: 392 km²
Beliggenhet:​ 265 km sør for Nairobi, 1100 - 1210 moh
Best å besøke: Året rundt, men spesielt i juli-oktober, januar-februar
Særtrekk ved parken: De store elefantflokkene og utsikten til Kilimanjaro

Les mer om Afrika her

Vi er alltid klare for å hjelpe deg med å skreddersy din drømmeferie i Amboseli. Ta kontakt med en av våre reiseeksperter for å starte planleggingen.

Fra Amboseli har man en flott utsikt til Kilimanjaro
Fra Amboseli har man en flott utsikt til Kilimanjaro
Sebraer på savannen
Sebraer på savannen
Her er det stor sannsynlighet for å oppleve elefanter
Her er det stor sannsynlighet for å oppleve elefanter

Utvalgte hoteller

Finner du ikke ditt favoritthotell? Vi tilbyr en rekke hoteller verden over, ta kontakt med oss for mer informasjon.
  • Ol Tukai Lodge

    Ol Tukai Lodge er en herlig safarilodge, beliggende i en av de mest populære nasjonalparkene i hele Afrika, nemlig Amboseli. Fra overnattingsstedet har du ti...

    Les mer
  • Serena Lodge Amboseli

    Ved foten av majestetiske Mt. Kilimanjaro, i skyggen av kjempestore akasietrær, ligger Serena Lodge Amboseli. At lodgen videre befinner seg i et av de mest s...

    Les mer
Reiseekspert Pål kan hjelpe deg med å skreddersy reisen din til Afrika

Interessert i en reise til Afrika?

Jeg kan hjelpe deg med å planlegge reisen din til Afrika!

Alle priser er i NOK. Vi tar forbehold for prisendringer og trykkfeil.
Vis resultater for: