23 10 23 80
Mandag - fredag kl. 08.30 - 16.30
Kontakt oss
Turen er dessverre ikke lenger tilgjengelig, men du kan finne lignende turer lenger ned på siden
23 10 23 80
Send reiseforespørsel

Finn din reise

Vi finner reiser til deg...

safari i Kenya kan dere virkelig få noen minnerike opplevelser. I den berømte nasjonalparken Masai Mara får dere servert det eksotiske dyrelivet fra første rad. Masai Mara er også sentrum for den årlige migrasjonen, en tilbakevendende syklus hvor tusenvis av gnu, sebraer og andre dyr migrerer fra Serengeti i Tanzania til Masai Mara i Kenya og tilbake.

Dette alene er en av grunnene til at mange velger å dra på safari i Kenya, det er en helt spesiell dramatikk som utspiller seg når gnuflokken skal krysse elven Mara, og løver og krokodiller står parat for å sikre seg et måltid. 

Kenyas safariparker

Kenya byr på et stort antall av safari- og nasjonalparker med hver sin karakteristika, både dyre- og naturmessig. Her skal vi nevne de viktigste:

Safari i Masai Mara

Masai Mara er Kenyas mest kjente og besøkte safaripark og grenser i sør til den store Serengeti-sletten som, sammen med Mara-området, danner rammen for den årlige migrasjonen. En safari i Masai Mara byr på fantastiske naturopplevelser med vidstrakte savanner, grønne sletter og frodige skogsområder så langt øye kan se. Gjennom det hele renner også den majestetiske elven Mara, fra nord til sør.

Safari i Tsavo

Tsavo er Kenyas største og eldste nasjonalpark, og utgjør hele 40% av det samlede arealet av safariparker i landet. Safari i Tsavo er spesielt populært på grunn av parkens nærhet til kysten samt den vakre naturen.

Amboseli National Park ligger på grensen til Tanzania og rett ved foten av Kilimanjaro, og en stor del av parken er sumpområder dannet av smeltevannet fra fjellet. Mange overnattingssteder og lodges i parken har også en helt utrolig utsikt over Kilimanjaro og dets snøkledde tinder.

Beste tiden å reise på safari i Kenya

De beste månedene for å se Kenyas rike dyreliv er under den tørre perioden som strekker seg fra slutten av juni til oktober. Gnuene, sebraene og antilopene som kommer til Masai Mara i juni forblir her frem til oktober, og deretter beveger de seg tilbake til Serengeti i Tanzania. I de tørre månedene er det dessuten enklere å få øye på det ville dyrelivet. Men man vil garantert få noen unike dyreopplevelser i Kenya året rundt, men dette kan variere i noen av parkene. Den våte perioden eller den «grønne sesongen» er også verdt å oppleve, da er savannen frodig og vakker og det faller bare 150 mm nedbør i gjennomsnitt per måned fra april til juni.

Vi er alltid klare for å hjelpe deg med å skreddersy din safari i Kenya. Ta kontakt med en av våre reiseeksperter for å starte planleggingen.

Gepard på jakt i Masai Mara - Safari i Kenya
Gepard på jakt i Masai Mara - Safari i Kenya
Gepardfamilie i Masai Mara - Safari i Kenya
Gepardfamilie i Masai Mara - Safari i Kenya
Sjiraff i Tsavo - Safari i Kenya
Sjiraff i Tsavo - Safari i Kenya
Opplev migrasjonen - Safari i Kenya
Opplev migrasjonen - Safari i Kenya
Se savannens konge i Masai Mara - Safari i Kenya
Se savannens konge i Masai Mara - Safari i Kenya
Reiseekspert Linda kan hjelpe deg å skreddersy din reise

Skreddersy safari i Kenya

Jeg kan hjelpe deg å skreddersy din safari i Kenya

Alle priser er i NOK. Vi tar forbehold for prisendringer og trykkfeil.
Vis resultater for: