23 10 23 80
Mandag-torsdag 10-16, Fredag 10-15
Kontakt oss
Turen er dessverre ikke lenger tilgjengelig, men du kan finne lignende turer lenger ned på siden
23 10 23 80
Få et tilbud

Finn din reise

Vi finner reiser til deg...

Safari i Lake Nakuru nasjonalpark

Praktfulle Lake Nakuru i Kenya er en av de mest kjente innsjøene i 'The Great Rift Valley'. Den grunne saltsjøen Lake Nakuru ligger i den kun 188 km² store nasjonalparken med samme navn. En av grunnene til at det er populært å reise på safari i Lake Nakuru nasjonalpark, er at området byr på mange spektakulære fugleopplevelser, spesielt på den tiden av året hvor innsjøen oppsøkes av rosa flamingoer, som flokker seg livlig i vannkanten. 

Dyr man kan oppleve i Lake Nakuru

På grunn av varierende vannstand flytter flamingoene seg jevnlig mellom de forskjellige sjøene i 'Great Rift Valley', men man vil med sikkerhet alltid oppleve deler av flamingobestanden i Lake Nakuru-sjøen. Utover flamingoene, myldrer det også av pelikaner, hegrer og storker, samt en rekke rovfugler.

Sjøen for øvrig er omkranset av skog og et stykke savanne, hvor det finnes bøfler, antiloper, løver, geparder og leoparder, samt de sjeldne Rotchilds-sjiraffene.

Den inngjerdede nasjonalparken er også nylig blitt omgjort til et neshornreservat, med en av landets største bestander av både det hvite og det sorte neshornet.

Fantastiske safariopplevelser

Det er en helt spesiell opplevelse å stige ut av bilen ved vannkanten og komme helt tett på de flyktige, spankulerende fuglene, mens man samtidig må holde øye med de observerende bøflene, som ligger og sløver i gresset like ved.

Like i nærheten passerer også de gressende neshornene med ungene sine i vannkanten. Dessverre opplever de fleste parken på en litt stressende kjøretur, med overnatting mellom Samburu og Masai Mara. Ved derimot å tilbringe en hel dag i parken vil man kunne oppleve fantastisk vakre områder med blant annet flere fossefall, og generelt liten forekomst av turister.

Vi anbefaler gjerne to netter - parken kan fint bære et lengre besøk.

Fakta om parken

Parkens størrelse: 188 km²
Beliggenhet:​ 160 km nordvest for Nairobi, 1300 - 1900 moh
Best å besøke: Året rundt
Særtrekk ved parken: Tusenvis av flamingoer

Les mer om Afrika her

Vi er alltid klare for å hjelpe deg med å skreddersy din drømmeferie i Lake Nakuru. Ta kontakt med en av våre reiseeksperter for å starte planleggingen.

Flamingoer samles for å drikke vann
Flamingoer samles for å drikke vann
Sebraer som nyter gresset på sletten
Sebraer som nyter gresset på sletten
Hvite neshorn
Hvite neshorn

Utvalgte hoteller

Finner du ikke ditt favoritthotell? Vi tilbyr en rekke hoteller verden over, ta kontakt med oss for mer informasjon.
  • Lake Nakuru Lodge

    Lake Nakuru Lodge ligger i den sørøstlige delen av nasjonalparken og er en deilig oase av komfort, service og kvalitet. Fra lodgen er det en storslått utsikt...

    Les mer
Reiseekspert Pål kan hjelpe deg med å skreddersy reisen din til Afrika

Interessert i en reise til Afrika?

Jeg kan hjelpe deg med å planlegge reisen din til Afrika!

Alle priser er i NOK. Vi tar forbehold for prisendringer og trykkfeil.
Vis resultater for: