23 10 23 80
Mandag-torsdag 10-16, Fredag 10-15
Kontakt oss
Turen er dessverre ikke lenger tilgjengelig, men du kan finne lignende turer lenger ned på siden
23 10 23 80
Få et tilbud

Finn din reise

Vi finner reiser til deg...

Reiser til Mauritius

En reise til Mauritius er en reise til et tropisk paradis. Berømt for sine hvite sandstrender, turkisblå hav og frodige nasjonalparker, er du sikker på å være omgitt av enestående natur som er ren balsam for sjelen. Her finner du et utall av flotte hoteller langs kysten og et fantastisk marineliv som inviterer til en fortryllende ferie.

På denne perlen i Det indiske hav venter en oase av farger, kulturer og avslappende opplevelser. Utforsk det sørlige Mauritius med den gamle vulkanen Trou aux Cerf og hellige Grand Bassin, eller la deg fortrylle av hovedstaden Port Louis, den historiske havnebyen i nord. Med våre skreddersydde reiser til Mauritius kan du oppleve alt dette og mye mer!

Mauritius er det perfekte reisemålet hvis du har behov for litt selvpleie og velvære. La BENNS' reiseeksperter hjelpe deg trygt i havn med din drømmeferie til Mauritius.

Den fantastiske øyperlen Mauritius sett fra luften
Den fantastiske øyperlen Mauritius sett fra luften
Den inaktive vulkanen Trou aux Cerf med en flott vulkansjø i krateret
Den inaktive vulkanen Trou aux Cerf med en flott vulkansjø i krateret

Derfor bør du reise til Mauritius:

 • Slapp av med soling, fiske eller snorkling
 • Dra på autentisk shopping på Flacq-markedet
 • Se den utdødde vulkanen Trou aux Cerf
 • Mulighet for å kjøre helikoptertur rundt øya
 • Opplev eksklusive resorts med egne restauranter, golfbaner og spa
 • Se den syv-fargede jorden og øyas største fossefall i Chamarel
 • Opplev den ultimate badeferien med kritthvite strender og krystallklart vann

Slik kan BENNS hjelpe deg med din reise til Mauritius:

 • Få inspirasjon fra våre utvalgte reiseforslag til den ultimate strandferien
 • Bli møtt av en BENNS-representant på flyplassen og bli kjørt direkte til hotellet
 • Velg mellom flere overnattingsmuligheter etter ønske og budsjett
 • Vi har håndplukket de beste samarbeidspartnerne og hotellene på Mauritius
 • Vi kan veilede deg i hvilken bukt, strand og hotell som passer best for deg
 • Vi kan kombinere det populære reisemålet med en rekke andre destinasjoner
 • La BENNS skreddersy din drømmereise, slik at du får det akkurat som du vil ha det!
Mauritius byr på eksotiske resorts med basseng og luksus
Mauritius byr på eksotiske resorts med basseng og luksus
Ta en dukkert blant de vakre strendene på Mauritius
Ta en dukkert blant de vakre strendene på Mauritius

Kritthvite strender og asurblått vann ved Det indiske hav

Hovedattraksjonen på vakre Mauritius må sies å være de mange fantastiske strendene. Her kan du virkelig kjenne på følelsen av ro, mens du lar deg omfavne av de svaiende palmene. Øya oser av avslappet atmosfære på de urørte strendene med turkisblått hav og fargerike korallrev under havets overflate.

Noen av de beste strendene inkluderer Roches Noire, Poste Lafayett, Bras d'Eau og Belle Mare. Flic en Flac er også verdt et besøk med sine deilige strender på vestsiden av øya. Du kan være sikker på alltid å kunne stikke tærne i sanden og sole deg på en av de mange vakre strendene.

Vannaktiviteter på fantastiske strender

De flotte strendene inviterer til mange aktiviteter i og ved Det indiske hav. Ta en båttur med glassbunn og se de fargerike fiskene, snorkle i det krystallklare vannet eller prøv deg på dyphavsfiske. Avhengig av årstiden kan du på dyphavsfiske se etter seilfisk, sverdfisk, gullmakrell, tunfisk og haier.

Vannaktiviteter er det nok av, og du kan i tillegg til nevnte aktivitetene prøve deg på alt fra vannski, windsurfing, seiling, vannsykkel, kajakk og paddleboard. Eller du kan utforske de fantastiske dykkemulighetene på hele øya i de fine korallrevene.

Men Mauritius er også et perfekt reisemål for deg som bare vil slappe av eller nyte en spasertur på de lange strendene.

Prøv en av de mange vannaktivitetene, som snorkling langs den flotte kysten
Prøv en av de mange vannaktivitetene, som snorkling langs den flotte kysten
Solnedgang over sukkerplantasjene som gjenstår fra den franske kolonitiden
Solnedgang over sukkerplantasjene som gjenstår fra den franske kolonitiden

Øyas sjel og fortid

Øyas sjel og skjønnhet kommer helt innenfra – nemlig fra dens beboere og innbyggere. Mauritius er kjent for å ha en spesielt imøtekommende befolkning, som varmer hjertet med sine autentiske, store smil. Opplev en uovertruffen gjestfrihet og hjelpsom holdning fra de vennlige innbyggerne.

Befolkningen på Mauritius er etterkommere av europeiske bosettere, og gjennom tidene har Mauritius vært kolonisert av både Nederland, Frankrike og sist Storbritannia. Faktisk ble Mauritius navngitt av nederlenderne, som ga øya sitt navn etter en nederlandsk prins, Maurits. Franskmennene utvidet sukkerplantasjene på øya, mens skiltene i dag fortsatt står på engelsk på grunn av Storbritannia.

Mauritius bærer derfor preg av en mangfoldig kultur, og øyas innbyggere har mange forskjellige etniske bakgrunner som indere, afrikanere, kinesere eller kreolere. Øya byr både på fargerike hindutempler, buddhistiske pagoder og kristne kirker side om side på øya.

Luksuriøse opphold og høy service

Det eksotiske hotell- og resortlivet er også en stor del av opplevelsen på Mauritius. Her finner du et veldig høyt servicenivå på de fleste hoteller – det er en del av opplevelsen. Noen vil si at de beste hotellene i verden finnes på denne vakre øya.

Øya preges av mange hoteller, alt fra store resorts til mindre boutique-hoteller. En ting er sikkert, hoteller og resorts skiller seg ut fra andre steder og byr på alt fra luksuriøse spaavdelinger til private golfbaner.

Sublim service og et utvalg av mange aktiviteter er en del av opplevelsen. Selv om det overveiende vil være 4- og 5-stjerners hoteller på reisen, finnes det noe for alle i forskjellige prisklasser.

Resort med palmer, sand og idyllisk innretning
Resort med palmer, sand og idyllisk innretning
Streetfood-kjøkkenbod med fersk frukt og kokosnøtter
Streetfood-kjøkkenbod med fersk frukt og kokosnøtter

Gastronomi og det mauritiske kjøkken

Smak på det mauritiske kjøkkenet, som byr på deilige, kulinariske opplevelser blant de mange gourmetrestaurantene og gatekjøkkenene. Maten bærer preg av landets multikulturelle preg med lekker gastronomi fra alle verdenshjørner – alt fra det indiske til det franske kjøkken møtes i en spennende blanding.

Det er også veldig vanlig at du har et utvalg av koselige restauranter rett ved hånden på de fleste hotellene du bor på. Det er for eksempel ikke like vanlig å gå ut om kvelden og spise, slik du kanskje ville gjøre i andre land. I stedet byr de fleste hoteller på et utvalg av kulinariske opplevelser med alt fra ferskfanget fisk, tradisjonelle karriretter eller mer moderne gastronomi.

Du kan også finne flotte strandpromenader med mange restauranter, matmarkeder med streetfood og fargerike badebyer med herlig mat- og natteliv.

Reiser til Mauritius – den nordlige delen

På den nordlige delen av Mauritius finner du hovedstaden Port Louis, som er en sjarmerende havneby. Grunnlagt i 1732 av franskmenn kan du oppleve mye spennende kultur, historie og arkitektur.

Pamplemousses botaniske hage er en av de eldste botaniske hagene på den sørlige halvkule og er berømt for sine flotte store vannliljer. Nyt den betagende naturen i hagen, som ble åpnet for 300 år siden av den franske guvernøren på den tiden.

Grand Baie er en liten pittoresk kystlandsby med to pene strender og er kjent for sine mange muligheter for vannaktiviteter, så vel som gode restauranter og livlig natteliv.

Besøk det største utendørsmarkedet og slukk shoppingtrangen på Flacq Market. Markedet byr på et autentisk innblikk i det mauritiske livet, med lokale som kjøper ferske råvarer, duften av street food og uendelige boder med alt fra fargerike klær til eksotiske frukter.

Den botaniske hagen med store vannliljer i det nordlige Mauritius
Den botaniske hagen med store vannliljer i det nordlige Mauritius
Den syvfargede jorden i Chamarel-området
Den syvfargede jorden i Chamarel-området

Reiser til Mauritius – den sørlige delen

På den sørlige delen av øya kan du oppleve Trou aux Cerf, som er en gammel, utdødd vulkan med en vakker vulkansjø i krateret. Fra vulkanens topp er det en fantastisk utsikt over resten av vakre Mauritius.

Besøk også kratersjøen Grand Bassin, som ligger dypt inne på øya. Sjøen ligger i 600 meters høyde og regnes som det mest hellige stedet for øyas mange hinduer.

Et annet høydepunkt på den sørlige delen av Mauritius er Black River Gorges nasjonalpark, som rommer mange endemiske planter og dyrearter, blant annet den flygende hunden. Hvis du liker fotturer, kan vi anbefale å oppleve den fantastiske naturen og det unike dyrelivet her.

Besøk Chamarel-fossen – det høyeste fossefallet på Mauritius. Dette er et fossefall på over 80 meter, og er et spektakulært syn med vakker natur og fjell i bakgrunnen i det sørvestlige Mauritius.

Ikke langt derfra kan du se det vidunderlige naturfenomenet kalt "Den 7-fargede jorden" i Chamarel. Den imponerende geologiske formasjonen er skapt av vulkanske steiner som har blitt avkjølt ved forskjellige temperaturer. Området dekker over 7.500 m² med fargerike skråninger og jorddyner.

Fakta om Mauritius

Hovedstad: Port Louis

Språk: Fransk og mauritisk kreolsk

Valuta: Mauritisk rupi (MUR)

Innbyggertall: Over 1,3 millioner per 2024

Areal: 2.040 km²

Gammel kanon på promenaden i Port Louis
Gammel kanon på promenaden i Port Louis

Praktisk informasjon ved reiser til Mauritius

Når er det best å reise til Mauritius?

Det er mulig å reise til Mauritius året rundt, da øya har et behagelig subtropisk klima. Øya har hovedsakelig to sesonger – varm og fuktig sommer fra desember til april og en litt kjøligere og tørr vinter fra mai til november.

De ideelle månedene er vanligvis fra mai til november, da det er de tørreste månedene. Dog kan juli og august være preget av mye vind – spesielt ved kysten.

Fra januar til mars kan øya bli rammet av sykloner, hvor kraftig regn kan forekomme. Det er likevel varme temperaturer, og den økte mengden vann gjør det til et ideelt tidspunkt å besøke for eksempel Chamarel-fossen, hvor det vil være mer aktivt.

La BENNS hjelpe deg med å bestemme når det beste tidspunktet å reise til Mauritius er for deg.

Hvor overnatter man på Mauritius?

Standarden er generelt høy på denne vakre øya, og BENNS samarbeider med de beste utvalgte hotellene og resortene. De aller fleste vil være 4- og 5-stjerners.

Mauritius byr på alt fra luksuriøse badekar og private bassenger til balkonger med vakker laguneutsikt og suiter som ligger nesten rett ut til havet i Det indiske hav.

Da øya er så liten, er det veldig vanlig at man oppholder seg ett sted og tar dagsturer derfra. Det er selvfølgelig alltid mulig å kombinere med flere forskjellige typer overnattingssteder, hvis ønskelig.

Du kan lese mer om hvilke overnattingsmuligheter vi har valgt ut på våre enkelte reiseforslag. BENNS kan alltid hjelpe deg med nettopp dine ønsker og behov til både overnatting og reiseprogram.

Utvalgte hoteller

Finner du ikke ditt favoritthotell? Vi tilbyr en rekke hoteller verden over, ta kontakt med oss for mer informasjon.
 • Canonnier Beachcomber Golf Resort & Spa

  Beliggende på en historisk halvøy, er Canonnier Beachcomber et av de beste familie-resortene på Mauritius. Hotellet har fanget den autentiske mauritiske atmo...

  Les mer
 • Aanari Hotel & Spa

  Aanari Hotel & Spa ligger i hjertet av Flic en Flac, på vestkysten av Mauritius, rett ved en nydelig strand. Hotellet har tilsammen 50 rom, fordelt i et...

  Les mer
 • Veranda Pointe aux Biches

  Dette 4-stjerners eco-chic, familievennlige boutique hotellet ligger nært Grand Baie på Mauritius, som er en pulserende strandby. Hotellet er rustikk og mode...

  Les mer
Reiseekspert Pål kan hjelpe deg med å skreddersy reisen din til Afrika

Interessert i en reise til Afrika?

Jeg kan hjelpe deg med å planlegge reisen din til Afrika!

Alle priser er i NOK. Vi tar forbehold for prisendringer og trykkfeil.
Vis resultater for: