23 10 23 80
Mandag-torsdag 10-16, Fredag 10-15
Kontakt oss
Turen er dessverre ikke lenger tilgjengelig, men du kan finne lignende turer lenger ned på siden
23 10 23 80
Få et tilbud

Finn din reise

Vi finner reiser til deg...

Reiser til Mauritius

Opplev en av de vakreste øyperlene i Det indiske hav på en reise til Mauritius. Denne afrikanske øya er en sann fargesymfoni med sine kritthvite strender og grønne fjellandskap, omkranset av turkisblått vann. Men det er ikke bare naturen som er den eneste fargekomponenten på Mauritius, men også øyas rike kultur.

Øyas innbyggere

Øystaten har nesten 1,3 millioner innbyggere av forskjellig etnisk herkomst: indere, franskmenn, afrikanere, kinesere og kreoler som til sammen danner en fargerik befolkning. Spesielt har inderne og franskmennene satt deres preg på Mauritius hverdag og restaurantenes eksotiske kjøkken.

Mauritius kulturmangfold blir spesielt merkbart i språkene som blir brukt. Øya har nemlig ikke et offisielt språk. Innenfor den statlige administrasjonen og på offentlige skoler er det engelsk som gjelder. Men det fransk som blir mest brukt i formelle settinger og dette er det dominerende språket i mediene og næringslivet. Engelske TV-program blir faktisk dubbet til fransk!

Det mest brukte språket er mauritisk kreolsk, med hovedvekt av fransk, men det blir også brukt noen ord fra blant annet engelsk, nederlandsk og portugisisk. Om du ikke kan så mange franske gloser, fortvil ikke! De fleste som jobber innenfor turisme vil alltid kunne kommunisere med deg også på engelsk.

Reisetips på Mauritius

Det er nok å se og gjøre på Mauritius. Man kan dele inn øya i 7 områder, hvor hver enkelt byr på forskjelligartede opplevelser. 

Nord på Mauritius = Grand Bay

Grand Bay (eller Grand Baie) er selve definisjonen på Nord-Mauritius. Grand Bay, med sine to vakre strender, er en liten landsby ved kysten og kanskje Mauritius mest kjente turistdestinasjon. Spaser i de smale gatene og utforsk sjarmerende og små lokale butikker. Stedet er kjent for sine mange restauranter og livlige natteliv, samt for sine mange muligheter til vannaktiviteter. Her kan du seile, vindsurfe, stå på vannski, dykke ved korallrevene og bli med på dypvannsfiske. En annen mulighet er å bli med på båtturer til øyene nord for Mauritius: Gunner’s Quoin, Round Island, Serpent Island og Round Island.

Øst på Mauritius – perfekte stedet for en avslappende ferie

Østkysten byr på en av øyas vakreste kystlinjer og trollbindende laguner. Her kan du velge mellom flere innkvarteringer med ulike prisnivåer og utforske autentiske landsbyer. Hovedattraksjonen er nok stranda Belle Mara som strekker seg over flere kilometer, populært for både lokale og turister. Spill golf i Ile aux Cerfs, utforsk grottene i Roches Noires eller bli med på kajakkpadling rundt øya Ile d’Ambre, eller hva med terrengsykling i Bras d’Eau nasjonalpark? Dette er selvsagt kun noe av aktivitetene som venter øst på øya.

Port Louis – Mauritius’ spennende hovedstad

Mauritius’ pulserende hovedstad, Port Louis, ligger på øyas nordvestlige kyst. Byen som ble grunnlagt av Frankrike i 1735 byr på flere kulturelle attraksjoner uttrykker landets kolonihistorie og er absolutt verdt et besøk. Nærme sentrum ligger det blant annet flere franske bygninger fra 1700-tallet,  slik som regjeringshuset. Andre arkitektoniske skatter er moskéen Jummah, den engelske katedralen Saint James og det indiske tempelet og ikke minst byens teater, Théâtre de Port-Louis. Og ikke minst bør dere oppleve byens citadell.

Vest på øya – opplev øyas største nasjonalpark

De tørreste områdene på øya finner man langs kysten i vest og sørvest. Regionen har flere flotte hoteller og vakre laguner, hvor man kan svømme, snorkle, padle i kajakk og andre morsomme vannsportaktiviteter. Her kan du besøke flere flotte naturområder, slik som Black River Gorges – Mauritius’ største nasjonalpark og naturparkene Gros, Cailloux og Casela, perfekt for fotturer. Black River Gorges nasjonalpark beskytter størsteparten av øyas gjenværende regnskog og her lever mange endemiske planter og dyr.

Sør på Mauritius – Spektakulær natur

Vil du oppleve den vakreste naturen Mauritius har å by på, bør du reise sør på øya. Her venter sandrike strender, klipper formet etter tidens vær og vind, sukkerrørsmarker og fjellrike terreng hvor du kan se naturens mange underverker fra oven.

800 meter fra Mauritius’ sørøstlige kyst ligger en liten øy og et naturreservat, Ile aux Aigrettes. Dette er den siste øya med tørr kystskog, som man tidligere kunne finne overalt på Mauritius. I flere tiår har Mauritius jobbet med å «gjenopplive» plante, - fugle- og dyrelivet på Ile aux Aigrettes. I dag kan turister besøke denne fantastiske naturperlen sammen med en guide, hvor dere kan blant annet kan få oppleve enorme spennende planter, enorme skilpadder og rosa duer og 10 bronsestatuer som tar deg med på en tidsreise.

Innlandet – Spennende byer og pittoreske fjellandskap

Det er ikke kun vakre strender og turkisgrønne laguner Mauritius kan skilte med. Pittoreske fjell, frodig vegetasjon og vakre fossefall er sentrale stikkord for å beskrive øyas innland. I hjertet av Mauritius finner man fire spennende byer: i Curepipe venter øyas mest kjente vulkankrater, Troux aux Cerfs, hvorfra du får en storslått panoramautsikt over øya. Byene Rose Hill og Quatre Bornes er de perfekte stedene for shopping, mens i Vacaos ligger den eldste golfbanen i hele den sørlige halvkule.

Reiser til Rodrigues – Øyperlen i Maskarenene

Øyjuvelen i øygruppa Maskarenene ligger 560 km nordøst fra Mauritius, nemlig øya Rodrigues. Dette er drømmestedet for dykkere som vil oppleve en fargerik verden blant øyas korallrev, mens du over vannoverflaten kan du vindsurfe, seile og fiske. Naturen på den lille øya som strekker seg over et areal på 108 km2, er en nesten uvirkelig fargepalett av variert landskap. Her glemmer du virkelig tid og sted!

Les mer om Afrika her.

Vi er alltid klare for å hjelpe deg med å skreddersy din drømmeferie på Mauritius. Ta kontakt med en av våre reiseeksperter for å starte planleggingen.

Lad batteriene på en av øyas mange vakre strender
Lad batteriene på en av øyas mange vakre strender
Øyas majestetiske fjell og frodige sukkerørsmarker
Øyas majestetiske fjell og frodige sukkerørsmarker
En gammel kanon på promenaden i Port Louis
En gammel kanon på promenaden i Port Louis
Vulkankrateret Troux aux Cerfs i Curepipe
Vulkankrateret Troux aux Cerfs i Curepipe
Se frem til fantastiske snorklemuligheter
Se frem til fantastiske snorklemuligheter
Et par nyter utsikten av fossefallet Chamarel i Black River Gorges
Et par nyter utsikten av fossefallet Chamarel i Black River Gorges

Utvalgte hoteller

Finner du ikke ditt favoritthotell? Vi tilbyr en rekke hoteller verden over, ta kontakt med oss for mer informasjon.
 • Canonnier Beachcomber Golf Resort & Spa

  Beliggende på en historisk halvøy, er Canonnier Beachcomber et av de beste familie-resortene på Mauritius. Hotellet har fanget den autentiske mauritiske atmo...

  Les mer
 • Aanari Hotel & Spa

  Aanari Hotel & Spa ligger i hjertet av Flic en Flac, på vestkysten av Mauritius, rett ved en nydelig strand. Hotellet har tilsammen 50 rom, fordelt i et...

  Les mer
 • Veranda Pointe aux Biches

  Dette 4-stjerners eco-chic, familievennlige boutique hotellet ligger nært Grand Baie på Mauritius, som er en pulserende strandby. Hotellet er rustikk og mode...

  Les mer
Reiseekspert Pål kan hjelpe deg med å skreddersy reisen din til Afrika

Interessert i en reise til Afrika?

Jeg kan hjelpe deg med å planlegge reisen din til Afrika!

Alle priser er i NOK. Vi tar forbehold for prisendringer og trykkfeil.
Vis resultater for: