23 10 23 80
Mandag-torsdag 10-16, Fredag 10-15
Kontakt oss
Turen er dessverre ikke lenger tilgjengelig, men du kan finne lignende turer lenger ned på siden
23 10 23 80
Få et tilbud

Finn din reise

Vi finner reiser til deg...

Reiser til New Zealand

New Zealand er som en tro kopi av vårt eget land på mange områder. På en reise til New Zealand vil du merke at naturen kan minne om Norge flere steder - men de har også enkelte spennende naturfenomener som vi ikke har. Som for eksempel vulkaner, geysirer og ikke minst dyrelivet.

Adrenalin og aktivitet på Sørøya på New Zealand

Sørøya er storslått natur, adrenalin og ekstremsport for alle penga. Det er kanskje her naturen minner aller mest om Norge, med isbreer, fjorder og fjell, spesielt helt i sør. Her finner man blant annet velkjente Milford Sound, hvor mange velger å padle kajakk eller dra på båttur mellom bratte fjellvegger og krystallklare fjorder.

Øya er spekket med nasjonalparker som virkelig gir deg noen naturopplevelser - noe du virkelig ikke bør gå glipp av på din reise til New Zealand. Ta turen ut i båt, eller til og med opp i helikopter for å se hval, delfiner og seler, de er det mange av! Sørøya, og kanskje spesielt byen Queenstown og området rundt er kjent, kanskje mest blant den yngre garde, for ekstremsport og adrenalinfylte opplevelser. Her kan du hoppe i fallskjerm over den vakreste naturen eller hoppe i strikk fra høythengende fjellbroer ned mot brusende elver, prøve rafting, windsurfing, vannski eller paragliding!

Vulkaner og geysirer på Nordøya på New Zealand

På nordøya minner naturen kanskje mer om Island, med sine termiske områder. Her kan du oppleve vulkaner, sprutende geysirer og bade i varme kilder og termisk gjørme. Den lille byen Rotorua er kanskje mest kjent for nettopp dette, og er alene grunnen til at mange velger å reise til New Zealand. Men det er ikke langt ut til kysten, og her finner du vakre strender, delfiner og ultimate snorklemuligheter. Spesielt Bay of Islands er et veldig populært ferieområde, hit reiser new zealanderne selv for å få et avbrekk fra storbyens ståk og larm. Her får du strender og skjærgård, grønne åser og stort sett varmt klima året rundt.

Storbyer på New Zealand og Ringenes Herre

Auckland er den største byen på New Zealand, og ligger nesten helt ute på spissen av nordøya, litt lenger sør enn Bay of Islands. I denne multikulturelle og urbane storbyen bor hele 1,4 millioner av landets knappe 4,5 millioner innbyggere. 

Lengst sør på nordøya ligger derimot hovedstaden, Wellington, med sin vakre trehusbebyggelse, historiske og kulturelle severdigheter og museer. Det er herfra de fleste reiser med båt over til sørøya, gjennom vakre Queen Charlotte Sound og Cook-stredet. Rent utover det at Wellington er en sjarmerende by i seg selv, er dens største trekkplaster muligens "Hobbitenes rike" som utallige turister reiser hit for å oppleve hvert eneste år. Filmene 'Ringenes Herre' er nemlig spilt inn på New Zealand, i det ville landskapet rundt Wellington. Det finnes en rekke "movie set tours" man kan melde seg på.

Som et motstykke til ekstremsporten i Queenstown byr hele New Zealand også på nydelige fotturer og fantastiske sykkelturer i stille og fredelige omgivelser, valget er ditt!

5 fun facts om New Zealand

  • Det finnes flere sauer enn mennesker - hele 10 sauer per innbygger
  • Baldwin Street på New Zealand er verdens bratteste vei
  • Hovedstaden Wellington er verdens sørligste hovedstad
  • New Zealand er verdens siste land til å bli befolket av mennesker
  • New Zealand var verdens første land i 1893 til å gi kvinner stemmerett

Maoriene - urbefolkningen på New Zealand

New Zealandere blir på folkemunne kalt "kiwis", oppkalt etter landets nasjonalfugl. Men av de nesten 4,5 millioner "kiwiene" finnes det også en urbefolkning kalt maorier. Maoriene kom opprinnelig fra Polynesia, og tok seg først til New Zealand omkring år 1280. Det finnes litt over 630.000 maorier på New Zealand, og landet er spesielt kjent for å ta godt vare på urbefolkningens kultur. Noe man fort opplever når man reiser til New Zealand.

Når er det best å reise til New Zealand?

New Zealand har noe å tilby besøkende uansett årstid. Sammenlignet med Norge er alt snudd på hodet på New Zealand når det gjelder årstider. Når vi står og måker snø i januar, ligger newzealanderne på stranda og soler seg. Her varer vinteren fra juni til august, våren fra september til november, sommeren fra desember til februar og høsten fra mars til mai.

Ikke nok med det! På New Zealand er det dessuten varmest i nord og kaldest i sør. Sommeren er høysesong, da «kiwiene» også har ferie. Våren er kanskje den vakreste og beste årstiden for et besøk, da har sommergjestene forduftet, hotellprisene sunket og været er perfekt. På en annen side, så er det ikke mange steder i verden du kan dra på skiferie i juni og juli! 

Les mer om Oseania her.

Vi er alltid klare for å hjelpe deg med å skreddersy din drømmeferie på New Zealand. Ta kontakt med en av våre reiseeksperter for å starte planleggingen.

'100% Pure New Zealand Specialists' - Vi er spesialister på New Zealand
'100% Pure New Zealand Specialists' - Vi er spesialister på New Zealand
Pohuti Geysir i Rotorua
Pohuti Geysir i Rotorua
Hovedstaden Wellington
Hovedstaden Wellington
Få et innblikk i landets spennende maorikultur
Få et innblikk i landets spennende maorikultur
Kajakkpadling i Abel Tasman National Park
Kajakkpadling i Abel Tasman National Park
Bay of Islands på Nordøya
Bay of Islands på Nordøya
Gå på fjelltur i Queenstown
Gå på fjelltur i Queenstown
Reiseekspert Heidi kan hjelpe deg å skreddersy din reise

Interessert i en reise til Oseania?

Jeg kan hjelpe deg med å planlegge reisen din til Oseania!

Alle priser er i NOK. Vi tar forbehold for prisendringer og trykkfeil.
Vis resultater for: