23 10 23 80
Mandag-torsdag 10-16, Fredag 10-15
Kontakt oss
Turen er dessverre ikke lenger tilgjengelig, men du kan finne lignende turer lenger ned på siden
23 10 23 80
Få et tilbud

Finn din reise

Vi finner reiser til deg...

Reiser til Kahurangi nasjonalpark

Som New Zealands nest største nasjonalpark og som ligger på Sørøya, byr Kahurangi på en forlokkende verden av marmorfjell, urskog og palmesusende strender. Navnet Kahurangi betyr på maorispråket ‘verdsatt besittelse’ og gir et lite vink til hva som venter. Her kan man finne alt fra noen av de eldste steinene og de mest sjeldne fuglene på New Zealand.

Turmuligheter på en reise til Kahurangi nasjonalpark

Nasjonalparken varierer mellom urørt natur og spennende turstier, og det er plenty med muligheter til å utforske alt fra høye platåer til strender med flotte palmer. Den mest populære turstien er ‘The Heapy Track’ og anses som en av New Zealands ‘Great Walk’. Stien er hele 78 km lang og byr på alt fra forlokkende regnskog og tuedekt høyland til slyngende elver og en nydelig kyststripe.

Geologi 

Kahurangi er også stedet for de geologiinteresserte. Her finner man nemlig alt fra furemønstrete steiner, synkehull, sjakter og elver som skifter mellom å være synlige og ikke. Her fant man også New Zealands eldste fossil som er over 540 millioner år. De to marmorfjellene, Mt. Owen og Mt. Arthur, er også et skue verdt å få med seg, i sær med tanke på de utrolige hulesystemene som vannet har hulet ut gjennom tiden.

Westhaven området

Som et av de største og minst endrede elveløp på hele New Zealand og med sin beskyttet status fra 1994, er Westhaven området i Kahurangi et uforglemmelig sted. Mot vest finner dere nydelige bukter og viker med uforglemmelige kalksteinsformasjoner. Mot øst ligger de frodige, grønne skogsområdene. Sør for 'Farwell Spit' finner man denne uberørte ferskvannssumpen kalt Mangarakau. Området rundt sumpen er virkelig uforglemmelig og magisk og er virkelig verdt turen. 

Oparara 

Gjemt vekk i et hjørne av Kahurangi nasjonalpark finner dere de utrolige og uforglemmelige Oparara. Opplev noen helt utrolige kalksteinsbuer, spennende huler, whiskeyfargete elver, flotte innsjøer og en frodig og forlokkende regnskog. Honeycomb Hill hulesystemet og elvestrømmene byr på noen utrolige opplevelser som kan oppleves på en guidet tur. 

Takahē reservat

Da mange av New Zealands endemiske og unike fugler er utrydningstruet, pågår det et stort konserveringsarbeid for å få de forskjellige bestander opp og levedyktig i det fri. En av disse artene er den flygeudyktige riksefuglen takahē. Disse spesielle fuglene eksisterte tidligere på både Nord- og Sørøya, men det er kun sørtakahēn som fortsatt er i live. I 2018 ble den første bølgen av takahēr sluppet løs i Gouland Downs området i Kahurangi nasjonalpark. Så langt ser det ut som om fuglene tilpasser seg området godt, men det gjenstår fortsatt å se om prosjektet med å introdusere fuglene tilbake i det fri er en suksess. 

Hvordan komme seg til Kahurangi nasjonalpark

Beliggende nordvest på Sørøya, kan man nå parken fra byene Motueka, Takaka, Karamea, Tapawera og Murchison. Herfra går det veier inn til de flotte turstiene, hvor det også er tilrettelagt med parkering. 


Vi er alltid klare for å hjelpe deg med å skreddersy din drømmeferie i Kahurangi nasjonalpark. Ta kontakt med en av våre reiseeksperter for å starte planleggingen.

I nærheten av John Reid Hut, Kahurangi nasjonalpark
I nærheten av John Reid Hut, Kahurangi nasjonalpark
Den endemiske Takahē
Den endemiske Takahē
Hengebro på 'Heapy Track', Kahurangi nasjonalpark
Hengebro på 'Heapy Track', Kahurangi nasjonalpark
Tundralandskap i Kahurangi
Tundralandskap i Kahurangi
Reiseekspert Heidi kan hjelpe deg å skreddersy din reise

Interessert i en reise til Oseania?

Jeg kan hjelpe deg med å planlegge reisen din til Oseania!

Alle priser er i NOK. Vi tar forbehold for prisendringer og trykkfeil.
Vis resultater for: