23 10 23 80
Mandag-torsdag 10-16, Fredag 10-15
Kontakt oss
Turen er dessverre ikke lenger tilgjengelig, men du kan finne lignende turer lenger ned på siden
23 10 23 80
Få et tilbud

Finn din reise

Vi finner reiser til deg...

Reiser til Taupo

En reise til Taupo byr på eventyrlige utendørsaktiviteter med New Zealands vakre natur som bakteppe, foruten en rik maorikultur med spennende legender og myter.

Sentralt på nordøya finner man New Zealands største innsjø, Lake Taupo som brer seg ut over et areal på 615km2. Ved det nordøstlige utløpet til innsjøen ligger byen Taupo. «Taupo» stammer fra det maoriske ordet «Taupo-nui-a-Tia» som betyr «Den store kappen til Tia», oppkalt etter maorien Tia som oppdaget innsjøen.

New Zealands største innsjø - formet av en kjempevulkan

Taupoinnsjøen ligger i kalderaen til vulkanen Taupo. Denne enorme vulkanen har stått for to av verdens mest katastrofale utbrudd. Første gang var for 300 000 år siden, men det største utbruddet var Oruanui for 26 500 år siden, og som formet innsjøen Lake Taupo. Siste store utbrudd var i 181. e.Kr. Den gangen var asken synlig både i Europa og Asia! På denne tiden levde det ingen mennesker på New Zealand, da maoriene først kom hit på slutten av 1200-tallet.

Byen Taupo – den perfekte basen for friluftsaktiviteter

Byen ved innsjøen er godt vant med å ta imot turister. Her får man en ubeskrivelig vakker panoramautsikt over Lake Taupo og stedet er dessuten den perfekte basen for deg som ønsker å fiske etter ørret, stå på ski ned Mount Ruapehu, hoppe i fallskjerm, bade i varme kilder, og utforske områdets geotermiske fenomener. Populære aktiviteter og attraksjoner er Huka Falls, elvecruise og guidede kajakkturer til maori-utskjæringene ved Mine Bay. Området byr også på stisykling, turstier og golf året rundt. I byen kan du velge mellom flere hyggelige overnattingssteder, kaféer og restauranter.

Lake Taupo – ørretfiske og maorikultur

Området rundt innsjøen har et temperert klima. De høyeste temperaturene dokumentert her har et gjennomsnitt på 23.3 °C i januar og februar og 11.2°C i juli. Lake Taupo er i tillegg kjent for ørretfiske. Her fanges det i gjennomsnitt 700 tonn ørret hvert år!

Nordvest for innjsøen ved Mine Bay kan man oppleve maorikunst utskåret i klippene. Disse ble laget på slutten av 1970-tallet av Matahi Whakataka-Brightwell og John Randall. Kunsten forestiller Ngatoroirangi, en navigatør som ledet Tuwharetoa - og Te Arawa-stammene til området for tusenvis av år siden, ifølge maoriske legender. Denne 10 meter høye utskjæringen er ment til å beskytte Lake Taupo fra vulkanske aktiviteter og ha blitt en populær turistattraksjon. Årlig kommer det hundrevis av kajakker, båter og yachter hit for å nyte kunstverket.

Opplev Huka Falls og ruvende vulkaner

Ved byen renner innjøen ut i Waikato River, New Zealands lengste elv.  Like nord for Taupo danner elva et av landets vakreste fossefall, nemlig Huka Falls. Volumet på vannet som renner gjennom fallet er ofte på 220 000 liter per sekund! Det er virkelig et fantastisk syn å se elva bruse gjennom en smal steinpassasje. Man har nok sett større fossefall i Norge, men den klare turkisblåe fargen og naturen rundt Huka Falls gjør fossefallet til en helt spesiell opplevelse.

Ikke langt sør fra Lake Taupo ligger UNESCO-skatten, Tongariro National Park, New Zealands første nasjonalpark. Parken er hjemmet til den verdenberømte 19.4 km lange fjellturen, Tongariro Alpine Crossing, og andre vakre turstier.

Nasjonalparken domineres av tre vulkaner, Mount Ruapehu (2797m), Mount Ngauruhoe (2291 m) og Mount Tongariro (1968 m). Fra Taupo kan du selv kjøre dit, eller bestille en shuttle buss som tar deg nasjonalparken og tilbake til byen på slutten av dagen. Det er også mulig å bestille en guide til å være med deg og gå Tongariro Alpine Crossing.

Taupo er rett og slett den perfekte destinasjonen for naturentusiaster, adrenalinjegere og friluftselskere.

Vi er alltid klare for å hjelpe deg med å skreddersy din drømmeferie i Taupo. Ta kontakt med en av våre reiseeksperter for å starte planleggingen.

Seilbåter på Lake Taupo - Reiser til Taupo
Seilbåter på Lake Taupo - Reiser til Taupo
Huka Falls - Reiser til Taupo
Huka Falls - Reiser til Taupo
Ender ved vannkanten - Reiser til Taupo
Ender ved vannkanten - Reiser til Taupo
Fantastiske naturscener - Reiser til Taupo
Fantastiske naturscener - Reiser til Taupo
Tongariro nasjonalpark - Reiser til Taupo
Tongariro nasjonalpark - Reiser til Taupo
Reiseekspert Heidi kan hjelpe deg å skreddersy din reise

Interessert i en reise til Oseania?

Jeg kan hjelpe deg med å planlegge reisen din til Oseania!

Alle priser er i NOK. Vi tar forbehold for prisendringer og trykkfeil.
Vis resultater for: