23 10 23 80
Mandag-torsdag 10-16, Fredag 10-15
Kontakt oss
Turen er dessverre ikke lenger tilgjengelig, men du kan finne lignende turer lenger ned på siden
23 10 23 80
Få et tilbud

Finn din reise

Vi finner reiser til deg...

Reiser til Tongariro nasjonalpark

Etablert allerede i 1887 er Tongariro New Zealands første nasjonalpark, og ligger i dag også på UNESCOs verdensarvliste både for sin enestående natur, men også for den signifikante betydning den har for Maoriene.

Nasjonalparken ligger på Nordøya av New Zealand byr på over 80.000 hektar og har et enestående vulkansk landskap. Her finner dere også nydelige smaragdfargede innsjøer, gamle lavastrømmer, dampende krater, fargerike silica terasser og alpine hager. Det er en rekke dramatiske fossefall å finne i Tongaririo nasjonalpark som er verdt et besøk. Ta noen korte gåturer og opplev bl.a. Taranaki Falls, Waitonga Falls, Silica Rapids og Tawhai Falls.

Kontrastfylt og spirituelt landskap

Rik på kulturell identitet og dramatisk natur i form av et kontrastfylt landskap gjør Tongariro National Park til et selvsagt stoppested på en reise til New Zealand.

Tongariro er like aktuelt sommer som vinter, da vulkanene på vinterstid blir snødekte og danner et imponerende skilandskap for modige skientusiaster. Den høyeste vulkanen skyter hele 2797 meter over bakken! Her kan du gå på naturskjønne turstier og klatre om sommeren, samt bli med på rafting, terrengsykling, fisking og hesteridning for å nevne noe.

Ruapehu, Ngauruhoe og Tongariro

På slutten av 1800-tallet gav maoriene området til den engelske stat for å forhindre at europeiske immigranter skulle utnytte fjellene. Den gang dreide det seg om et område på ca. 26 kvadratkilometer, nemlig hjertet av Tongariro nasjonalpark som består av de tre tidligere nevnte vulkanene: Ruapehu på 2797 moh, Ngauruhoe på 2291 moh og Tongariro på 1963 moh. «Kjendisen» Raupehu fikk rollene som Mordor og Emyn Muil i filmatiseringen av Ringenes Herre-triologien.

Starten av fjellene er ikledd skog, der blant annet urter og lavvokste busker er hjemmet til flere endemiske fuglearter. Det er også her man kan oppleve korte – og langhale flaggermus, New Zealands eneste «innfødte» pattedyr.

Turmuligheter

Det er mange flotte turstier som ikke er så krevende som de lange fjellturene, men hvor dere fortsatt får nyte den fantastiske nærliggende floraen og faunaen. Et godt sted å starte er Whakapapa Village, hvor dere også finner et besøkssenter med mye lokal informasjon.

Ønsker dere de å begi dere ut på de lengre turene er Tongariro Alpine Crossing et godt valg. Også beskrevet som New Zealands beste dagstur, er dette en utfordrende rute som byr på en tur mellom gamle lavastrømmer og utdødde vulkaner. Dere kommer også helt nært på fjellet Ngauruhoe som er best kjent som ‘Mount Doom’ i Ringenes Herre filmene. Nyt det imponerende synet og en veldig strabasiøs tur om man skulle være fristet til å prøve seg på stigningen.

Området byr også på en rekke lengre turer. Det er mulighet å begi seg ut på en 4 dagers ‘Norther Circuit’ tur og en 6 dagers ‘Round the Mountain Track’, som også er på listen over New Zealand’s Great Walks.

Stå på ski i Tongariro nasjonalpark

Om vinteren er det optimale skimuligheter her, med skiområdene Whakapapa og Turoa. Førstnevnte har det største skianlegget, med et område på 55km2 og 15 heiser, men Turora kommer hakk i hel med 9 heiser og 50km2 å boltre seg på. Samme skikort kan brukes ved begge anleggene. Skisesongen starter som oftest i juli og varer ofte til sent om våren.

Hvordan komme seg til Tongariro nasjonalpark

Tongariro nasjonalpark ligger midt på Nordøya, 330 km sør for Auckland og 320 km nord for New Zealands hovedstad, Wellington. Med bil tar det fra begge byene ca. 4-5 timer å kjøre. Parken ligger heller ikke langt unna den kjente innsjøen, Lake Taupo.

Hovedinngangen til parken og skiområdet Whakapapa er gjennom Wakapapa Village, beliggende på parkens venstre side, på State Highway 48. Den sørlige inngangen til nasjonalparken er den sjarmerende lille byen, Ohakune, hvor man også kommer seg til Turoa-skiområdet.

Vi er alltid klare for å hjelpe deg med å skreddersy din drømmeferie i Tongariro National Park. Ta kontakt med en av våre reiseeksperter for å starte planleggingen.

I vulkanlandskapet kan du nyte synet av vakre innsjøer
I vulkanlandskapet kan du nyte synet av vakre innsjøer
Mount Ngauruhoe - Reiser til Tongariro nasjonalpark
Mount Ngauruhoe - Reiser til Tongariro nasjonalpark
En unikt landskap - Reiser til Tongariro nasjonalpark
En unikt landskap - Reiser til Tongariro nasjonalpark
Ruapehus snødekte topper - Reiser til Tongariro nasjonalpark
Ruapehus snødekte topper - Reiser til Tongariro nasjonalpark

Utvalgte hoteller

Finner du ikke ditt favoritthotell? Vi tilbyr en rekke hoteller verden over, ta kontakt med oss for mer informasjon.
  • Chateau Tongariro Hotel

    Chateau Tongariro Hotel er omgitt av fjelltoppene til Ruapehu, Ngauruhoe og Tongariro. Hotellet har en tidløs eleganse som er dypt forankret i New Zealands k...

    Les mer
Reiseekspert Heidi kan hjelpe deg å skreddersy din reise

Interessert i en reise til Oseania?

Jeg kan hjelpe deg med å planlegge reisen din til Oseania!

Alle priser er i NOK. Vi tar forbehold for prisendringer og trykkfeil.
Vis resultater for: