23 10 23 80
Mandag - fredag kl. 08.30 - 16.30
Kontakt oss
Turen er dessverre ikke lenger tilgjengelig, men du kan finne lignende turer lenger ned på siden
23 10 23 80

Finn din reise

Vi finner reiser til deg...

Send reiseforespørsel

Opplev New Zealands eldste og mest besøkte park på en reise til Tongariro nasjonalpark på Nordøya. Dette UNESCO-beskyttede landskapet som brer seg utover et området på 795,98 km2, byr på en natur fra en annen verden, med vulkanene Ruapheu, Ngauruhoe og Tongariro i sentrum av parken. Vulkantoppene har gjennom tidene vært hellige steder for maoriene.

Kontrastfylt og spirituelt landskap

Rik på kulturell identitet og dramatisk natur i form av et kontrastfylt landskap gjør Tongariro National Park til et selvsagt stoppested på en reise til New Zealand.

Tongariro er like aktuelt sommer som vinter, da vulkanene på vinterstid blir snødekte og danner et imponerende skilandskap for modige skientusiaster. Den høyeste vulkanen skyter hele 2797 meter over bakken! Her kan du gå på naturskjønne turstier og klatre om sommeren, samt bli med på rafting, terrengsykling, fisking og hesteridning for å nevne noe.

Parkens kjente tre kjemper – Ruapehu, Ngauruhoe og Tongariro

På slutten av 1800-tallet gav maoriene området til den engelske stat for å forhindre at europeiske immigranter skulle utnytte fjellene. Den gang dreide det seg om et område på ca. 26 kvadratkilometer, nemlig hjertet av Tongariro nasjonalpark som består av de tre tidligere nevnte vulkanene: Ruapehu på 2797 moh, Ngauruhoe på 2291 moh og Tongariro på 1963 moh. «Kjendisen» Raupehu fikk rollene som Mordor og Emyn Muil i filmatiseringen av Ringenes Herre-triologien.

Starten av fjellene er ikledd skog, der blant annet urter og lavvokste busker er hjemmet til flere endemiske fuglearter. Det er også her man kan oppleve korte – og langhale flaggermus, New Zealands eneste «innfødte» pattedyr.

Tongariro Alpine Crossing – parkens mest storslåtte fjelltur

Den mest populære fjellturen i nasjonalparken er uten tvil Tongariro Corssing, hvor meste av stien er en del av Tongariro Northern Circut. Hver sommer går ca. 70.000 fjellturentusiaster denne berømte turen som har blitt kåret til en av New Zealands «Great Walks». Underveis for du oppleve et forrykende vulkansceneri og trollbindende utsikter til Lake Taupo og Mount Taranaki.  Turen er på 19.4 kilometer og er kjent for å være den beste dagsturen som finnes på New Zealand. Noen mener til og med at den er blant topp ti dagsturer i verden!

En annen kjent tursti er den lengre turen «Round the Mountain Track», hvor man går rundt Mt. Ruapehu. I parken er det også flere andre fjellturer du kan gå i løpet av en dag, hvor man kan oppleve vakre fossefall og fascinerende vulkanlandskap. Tongariro nasjonalpark tilbyr nok av innkvarteringsmuligheter.

Stå på ski i Tongariro nasjonalpark

Om vinteren er det optimale skimuligheter her, med skiområdene Whakapapa og Turoa. Førstnevnte har det største skianlegget, med et område på 55km2 og 15 heiser, men Turora kommer hakk i hel med 9 heiser og  50km2 å boltre seg på. Samme skikort kan brukes ved begge anleggene. Skisesongen starter som oftest i juli og varer ofte til sent om våren.

Hvordan komme seg til Tongariro nasjonalpark

Tongariro nasjonalpark ligger midt på Nordøya, 330 km sør for Auckland og 320 km nord for New Zealands hovedstad, Wellington. Med bil tar det fra begge byene ca. 4-5 timer å kjøre. Parken ligger heller ikke langt unna den kjente innsjøen, Lake Taupo.

Hovedinngangen til parken og skiområdet Whakapapa er gjennom Wakapapa Village, beliggende på parkens venstre side, på State Highway 48. Den sørlige inngangen til nasjonalparken er den sjarmerende lille byen, Ohakune, hvor man også kommer seg til Turoa-skiområdet.

Vi er alltid klare for å hjelpe deg med å skreddersy din drømmeferie i Tongariro National Park. Ta kontakt med en av våre reiseeksperter for å starte planleggingen.

I vulkanlandskapet kan du nyte synet av vakre innsjøer - Reiser til Tongariro nasjonalpark
I vulkanlandskapet kan du nyte synet av vakre innsjøer - Reiser til Tongariro nasjonalpark
Mount Ngauruhoe - Reiser til Tongariro nasjonalpark
Mount Ngauruhoe - Reiser til Tongariro nasjonalpark
En unikt landskap - Reiser til Tongariro nasjonalpark
En unikt landskap - Reiser til Tongariro nasjonalpark
Ruapehus snødekte topper - Reiser til Tongariro nasjonalpark
Ruapehus snødekte topper - Reiser til Tongariro nasjonalpark

Utvalgte hoteller

Finner du ikke ditt favoritthotell? Vi tilbyr en rekke hoteller verden over, ta kontakt med oss for mer informasjon.
  • Chateau Tongariro Hotel

    Chateau Tongariro Hotel er omgitt av fjelltoppene til Ruapehu, Ngauruhoe og Tongariro. Hotellet har en tidløs eleganse som er dypt forankret i New Zealands k...

    Les mer
Reiseekspert Mari kan hjelpe deg å skreddersy din reise

Skreddersy reisen til New Zealand

Jeg kan hjelpe deg å skreddersy din reise til New Zealand

Alle priser er i NOK. Vi tar forbehold for prisendringer og trykkfeil.
Vis resultater for: