23 10 23 80
Mandag-torsdag 10-16, Fredag 10-15
Kontakt oss
Turen er dessverre ikke lenger tilgjengelig, men du kan finne lignende turer lenger ned på siden
23 10 23 80
Få et tilbud

Finn din reise

Vi finner reiser til deg...

Reiser til Auckland

Tenk deg et urbant miljø hvor alle bor maks. en halvtime unna vakre strender og turstier. Legg til et solrikt klima, en flerkulturell bakgrunn og en lidenskap for god mat og drikke, og du begynner kanskje å se for deg Auckland på New Zealand.

Auckland er New Zealands største by, med over en tredjedel av landets befolkning. I tillegg til å være den klart største, er det også den mest flerkulturelle byen på New Zealand. Når du reiser til Auckland vil du nok oppleve det som en litt atypisk storby, da new zealanderne ikke liker å bo i høyden, og de fleste bor på bakkenivå med grøntområder rundt seg.

Området rundt Auckland 

Geografisk sett ligger Auckland ganske fascinerende til - i et område bestående av over 50 vulkaner. Ingen av vulkanene er aktive, men det gjør landskapet i og rundt Auckland helt unikt - og ikke minst ulik de fleste andre storbyer. Det er altså ikke rart at byens maori-navn, 'Tāmaki Makaurau', betyr noe ala "byen med de mange elskere". 

Det er heller ikke de største avstandene på New Zealand, noe som gjør det enkelt å reise ut til områdene rundt Auckland. På under en time kan du nå både tett regnskog, varme kilder, vingårder og naturreservater.

Hva kan du gjøre i Auckland?

  • Regionens mest ikoniske vulkan ligger på Rangitoto Island, bare en 25 minutters fergetur fra sentrum, og er en favoritt blant byens besøkende. 
  • Sky Tower er verdens 12. høyeste tårn og ligger plasser midt i sentrum. Her får du en fantastisk utsikt over byen, og du kan til og med spise et måltid ved den 360 graders roterende restauranten.
  • Havneområdet i Auckland er populært, her får du både deilig sjøluft og havneutsikt kombinert med utallige koselige restauranter med muligheter for både lunsj, middag og drinks. Havnen er også kjent for et bra uteliv
  • Villa Maria er New Zelands mest prisbelønte vingård, og ligger kun 4 km fra flyplassen. Her kan du få omvisning i den imponerende grønne oasen av vindruer og selvfølgelig smake på herlighetene på gårdens terasse etterpå. 
  • One Tree Hill er en forstad, men også en 182 meter vulkansk topp. Området ble dannet av et lavautbrudd for 20.000-30.000 år siden, og gir i dag en fantastisk utsikt over både Auckland og landskapet rundt.
  • Mt. Eden, et fascinerende vulkankrater som også er Aucklands høyeste punkt. Vulkanen hadde flere utbrudd i sin tid, og det majestetiske skålformede krateret som er igjen i dag er hele 50 meter dypt. Deler av krateret ble brukt som vannreservoar så tidlig som i 1877. Det siste utbruddet skjedde for ca. 60.000 år siden. 

Når skal du reise til Auckland?

Hvis du planlegger en reise til Auckland er det mest sannsynlig at planen er en lengre rundreise på New Zealand. Det er utrolig mye flott å se og oppleve på New Zealand, men vi anbefaler at man har minst et par dager i Auckland, som man virkelig kommer under huden på denne unike storbyen. Spesielt siden området rundt byen er spekket med opplevelser, som blant annet Coromandel og Bay of Islands, så man kan kombinere både by, strand, natur og friluftsliv - en pakkeløsning for den som ønsker litt av alt med andre ord.

Vi er alltid klare for å hjelpe deg med å skreddersy din drømmeferie i Auckland. Ta kontakt med en av våre reiseeksperter for å starte planleggingen.

Mount Eden - Reiser til Auckland
Mount Eden - Reiser til Auckland
Tradisjonelle hus i Auckland - Reiser til Auckland
Tradisjonelle hus i Auckland - Reiser til Auckland
Reiseekspert Heidi kan hjelpe deg å skreddersy din reise

Interessert i en reise til Oseania?

Jeg kan hjelpe deg med å planlegge reisen din til Oseania!

Alle priser er i NOK. Vi tar forbehold for prisendringer og trykkfeil.
Vis resultater for: