23 10 23 80
Mandag-torsdag 10-16, Fredag 10-15
Kontakt oss
Turen er dessverre ikke lenger tilgjengelig, men du kan finne lignende turer lenger ned på siden
23 10 23 80
Få et tilbud

Finn din reise

Vi finner reiser til deg...

Reiser til Coromandel

Coromandelhalvøya, eller Coromandel Peninsula, huser noen av de beste strendene på den sørlige halvkule. Generelt er området kjent for meget gode turmuligheter, og kiwiene (kallenavn for innbyggerne på New Zealand) selv reiser til Coromandel rett som det er, når naturen kaller.

Området ligger kun få timers kjøring unna Auckland, men når du trekker den friske luften ned i lungene og ser utover det fantastiske landskapet her, kunne ikke storbyen føltes lenger unna. 

Kontrastfylt natur og kultur

Østkysten av Coromandel er prydet med kritthvite strender, mens vestkysten består av gamle grullgraverbyer og pittoreske skjærgårdlignende bukter og havner. Flere av disse byene er ofte populære blant kunstnere og har mange innbyggere som gjerne lever en litt alternativ livsstil. Og midt i mellom de litt kontrastfylte kyststripene ligger flotte fjell og et hav av turløyper.

I byen Coromandel finner du en rekke koselige kafeer, gallerier og museer. Halvøya huser også flere småbyer, deriblant Thames, som i sin tid var meget fremgangsrik på grunn av områdets gullgruver. Spesielt den nordlige delen av byen har en kolonial sjarm, samt et fantastisk museum som tar for seg maorienes historie.

Hva kan du gjøre på Coromandelhalvøya?

  • Hahei Beach - en lang og vakker strand som er spesielt populær blant surfere. Fra den sørlige enden av stranden kan man også gå en 15 minutters topptur til Te Pare, en befestet by, med vakker utsikt utover kysten.
  • Cathedral Cove - en berømt gigantisk steinbue med et naturlig fossefall, hvor det også er mulig å snorkle og padle kajakk.
  • Mercury Bay - det første stedet hvor kaptein Cook satte det engelske flagget på New Zealands jord.
  • Karangahake Gorge Historic Walkway - en fantastisk fottur gjennom passet som danner en naturlig grense mellom fjellrekkene Coromandel Range og Kaimai Ranges.
  • Gold Mine Experience i Thames - få en omvisning i gruvene og prøv å lete etter gull slik de gjorde før i tiden.
  • Byen Matamata - her ble deler av Hobbiton-filmen (Ringenes Herre) spilt inn. Det er dessverre ikke alle stedene som minner om scenene filmen i dag, men det er mulig å besøke dem.

Vi er alltid klare for å hjelpe deg med å skreddersy din drømmeferie i Coromandel. Ta kontakt med en av våre reiseeksperter for å starte planleggingen.

Cathedral Cove - Reiser til Coromandel. Foto: Legend Photography
Cathedral Cove - Reiser til Coromandel. Foto: Legend Photography
Reiseekspert Heidi kan hjelpe deg å skreddersy din reise

Interessert i en reise til Oseania?

Jeg kan hjelpe deg med å planlegge reisen din til Oseania!

Alle priser er i NOK. Vi tar forbehold for prisendringer og trykkfeil.
Vis resultater for: