23 10 23 80
Mandag-torsdag 10-16, Fredag 10-15
Kontakt oss
Turen er dessverre ikke lenger tilgjengelig, men du kan finne lignende turer lenger ned på siden
23 10 23 80
Få et tilbud

Finn din reise

Vi finner reiser til deg...

Reiser til Bay of Islands

Bay of Islands blir ofte omtalt som en av New Zealands aller beste turistattraksjoner, og er et populært feriested for new zealenderne selv. Se for deg en vakker bukt med turkist vann som slår opp mot grønne åskammer og innover myke, hvite strender. Så langt øye kan se er bukta også prydet med over 150 små og uberørte øyer med det samme imponerende landskapet.

Storbyen Auckland ligger bare noen timer unna, så det er ikke sjelden at det urbane byfolket reiser til Bay of Islands i helgene for å nyte de flotte strendene, fiske og seile i skjærgården.

Besøk Paihia og Russell

Klimaet her er subtropisk, så det er nesten alltid forfriskende grønt og aldri kaldt. Området er også kjent for sine mektige Kauri-trær, som kan bli over 50 meter høye og opp til 1000 år gamle, samt unike dyreopplevelser som å svømme med delfiner. 

Den koselige byen Paihia ligger perfekt til i bukten, med utsikt mot havet og skjærgården. Mange av de populære utfluktene og båtturene starter nettopp her, både for turister og fiskere. Byen har en sjarmerende atmosfære, og er verdt å bruke noen dager på. Det er også her man kan finne "Hole in the Rock", klippeformasjonen med et hull i midten, som er skapt av havet.

En annen liten by i Bay of Islands er Russell, som en gang i tiden opererte som New Zealands hovedstad. Byen er preget av små, trange gater og gamle kolonihus som står slik de ble bygget for 100 år siden.

Ninety Mile Beach

Bay of Islands er en del av regionen som kalles for Northland, som rett og slett er hele den nordlige spissen av nordøya på New Zealand. Hvis du tar turen på tvers over nordspissen, fra Bay of Islands til vestkysten finner du imponerende Ninety Mile Beach, som har fått navnet sitt for en grunn, men som faktisk ikke er lengre 55 miles, altså 88 km.

Selvom navnet ikke er helt presist er det fortsatt så langt at du ikke kan se enden på den, og det er faktisk lov å kjøre bil på denne stranden. Ninety Mile Beach ligger ca. 60 km sør for det nordligste punktet på øya, Cape Reinga, som i maori-mytologien er kjent som stedet hvor åndene til de døde forlater jorden for å "reise hjem" til deres forfedres land, Haiwaki.

Lær om maorienes historie på Waitangi Treaty Grounds

Bay of Islands er nemlig også et område med en enorm historisk betydning. Maoriene oppdaget området og bosatte seg her tidlig. Det var først i 1769 at James Cook oppdaget stedet, og området, nærmere bestemt Russell, fikk New Zealands første permanente britiske bosetning. Dette var starten på koloniseringen av landet, men det var også her den kjente Waitangitraktaten ble undertegnet i 1840, hvor maoribefolkningen anerkjente det britiske overhodet, som til gjengjeld skulle respektere og beskytte maorienes eiendom, samt gi den opprinnelige befolkningen britisk statsborgerskap. 

Det er mulig å besøke Waitangi Treaty Grounds, og få en guidet tur samt besøke Museum of Waitangi. 

Vi er alltid klare for å hjelpe deg med å skreddersy din drømmeferie i Bay of Islands. Ta kontakt med en av våre reiseeksperter for å starte planleggingen.

Waitangi Treaty Grounds - Reiser til Bay of Islands
Waitangi Treaty Grounds - Reiser til Bay of Islands
Reiseekspert Heidi kan hjelpe deg å skreddersy din reise

Interessert i en reise til Oseania?

Jeg kan hjelpe deg med å planlegge reisen din til Oseania!

Alle priser er i NOK. Vi tar forbehold for prisendringer og trykkfeil.
Vis resultater for: