23 10 23 80
Mandag-torsdag 10-16, Fredag 10-15
Kontakt oss
Turen er dessverre ikke lenger tilgjengelig, men du kan finne lignende turer lenger ned på siden
23 10 23 80
Få et tilbud

Finn din reise

Vi finner reiser til deg...

Reiser til Wellington

Opplev verdens sørligste hovedstad på en reise til Wellington på New Zealand. Byen er blant annet kjent for sin vakre arkitektur og 100 år gamle kabelbane. Wellington ligger helt sør på Nordøya, og herfra kan du ta ferjen til Sørøya gjennom Cooksundet (Cook Strait). Med andre ord er det opplagt å legge inn et besøk til hovedstaden på en rundreise på New Zealand.

Wellington - En by av arkitektoniske motsetninger

Byen brer seg rundt den vakre havna som ligger ved utmunningen av Hutt Valley. Gjennom årene har byen opplevd jordskjelv, og mye av Wellingtons opprinnelige, særegne arkitektur har blitt skiftet ut med mer motstandsdyktige materialer. Wellington har derfor i dag en herlig blanding av sjarmerende, gamle trehus og moderne bygninger i glass og stål.

Bli kjent med New Zealands kultur og historie

Start ferien i Wellington med å besøke New Zealands nasjonalmuseum, Te Papa Tongraewa. Museet, også kalt «Our Place», benytter seg av moderne teknologi, blandet med klassisk historiefortelling. Dette gjør Te Papa Tongraewa til et av verdens mest interaktive museer. Her venter mer enn 6 etasjer av kulturelle og historiske skatter. Og det beste av alt - det er helt gratis!  

Området rundt Civic Square kan by på mye historie, men i dag er det for det meste kontorer som preger området. Her finner du også det nye og det gamle rådhuset. Sistnevnte blir i dag blir brukt av New Zealands symfoniorkester. 

Wellingtons ikoniske kabelbane og vakre panoramautsikter  

Ønsker du å se mer av byen, anbefaler vi at du blir på en tur med kabelbanen som går fra Lambton Qay og helt til Wellingtons botaniske hager og Kelburn Lookout. Du trenger ikke nødvendigvis å kjøpe en returbillett, for fra toppen får du gratis transport til Zealandia. Dette er et berømt bevaringsprosjekt, hvor du får komme tett på noen av landets dyrearter. Her lever blant annet Takahe-fuglen, Tuatara-øglen og landets nasjonalikon, nemlig den sjeldne Kiwi-fuglen.

Et annet kjent utsiktspunkt er Mount Victoria, som reiser seg 196 meter over byen. Herfra får du en 360-graders utsikt over Wellington. Mount Victoria ligger rett ved det sentrale forretningsområdet og du kan kjøre hele veien opp. Alternativt kan du gå gjennom Town Belt. Kos deg med en pikning på toppen og nyt synet av ferjer og cruiseskip som seiler inn til havna. Dette er også en av de beste stedene i byen å oppleve vakre soloppganger og solnedganger.

Utallige spisesteder og barer

Det blir hevdet at Wellington har flere barer og restauranter per innbygger enn New York City. Med jordbruksland i nord og sjøens skatter i sør, foruten et internasjonalt kjøkken, får du her et rikt utvalg på menyen. Wellington er dessuten kjent for å være ølbryggeriets hovedstad – cheers to that!

«Ringenes Herre» - museum og kjente kulisser

For deg som er en ihuga Ringenes Herre-fan anbefaler vi å ta turen til museet Weta Cave som ble åpnet som en hyllest til disse Oskar-vinnende filmene. Museet tar deg inn i Midgards magiske verden, hvor du får oppleve kjente karakterer, slik som Gollum og Gandalf. Det er gratis inngang og guidede turer starter hver halvtime. Er du ekstra interessert i Ringenes Herre, bør du besøke Weta’s Window Workshop og få et glimt av hvordan filmene blir til.

I Wellington kan du også bli med på guidede Ringenes Herre-turer til kjente utendørskulisser og mye mer. Les mer om turene her

Vi er alltid klare for å hjelpe deg med å skreddersy din drømmeferie i Wellington. Ta kontakt med en av våre reiseeksperter for å starte planleggingen.

Wellington ligger idyllisk til ved Cooksundet - Reiser til Wellington
Wellington ligger idyllisk til ved Cooksundet - Reiser til Wellington
Noe av Wellingtons særegne arkitektur - Reiser til Wellington
Noe av Wellingtons særegne arkitektur - Reiser til Wellington
New Zealand Parliamentary Library - Reiser til Wellington
New Zealand Parliamentary Library - Reiser til Wellington
Reiseekspert Heidi kan hjelpe deg å skreddersy din reise

Interessert i en reise til Oseania?

Jeg kan hjelpe deg med å planlegge reisen din til Oseania!

Alle priser er i NOK. Vi tar forbehold for prisendringer og trykkfeil.
Vis resultater for: