23 10 23 80
Mandag-torsdag 10-16, Fredag 10-15
Kontakt oss
Turen er dessverre ikke lenger tilgjengelig, men du kan finne lignende turer lenger ned på siden
23 10 23 80
Få et tilbud

Finn din reise

Vi finner reiser til deg...

Reiser til Rotorua

Rotorua er et fascinerende sted, med geysirer, vakre kilder og boblende mudderpøler. Byen byr på mange spennende attraksjoner, både kultur- og naturopplevelser. Her venter blant annet flotte fjellturer, vannsportaktiviteter, golf, seiling og turer med luftballong. Etter en lang dag med høyt aktivitetsnivå er det også tilbud for de som ønsker en beroligende og avslappende stund i en av de mange varme kildene.

To gode grunner til å reise til Rotorua, er at byen forsøker å leve i harmoni med naturen og vektlegger derfor bærekraftig turisme, i tillegg til at du her vil få et helt unikt møte med maorikulturen.

Bli kjent med maoriene

Rotorua var en av maorienes første bosettelser og det bærer byen preg av. Byens fulle navn er Te Rotorua-nui-a-Kahumatamome, som på maorispråket betyr «Den annen sjø». Byen ble avdekket rundt år 1350 e.Kr. av oppdageren, Chief Ihenga. De første europeiske bosetterne kom hit rundt 1830

Det bor i dag 20 % flere maorier i Rotorua enn det gjør i andre byer på New Zealand. Kulturen, maten og kunsten er godt bevart, og som besøkende kan du ikke unngå å bli oppslukt av alt sammen. Opplev denne spennende kulturen i en av New Zealands mest kjente turistattraksjoner, Tamaki Maori Village. 

Geotermiske mudderpøler og imponerende geysirer

Du vil mest sannsynlig legge merke til en merkelig lukt når du kommer til Rotorua. Mange besøkende sier det lukter som råtne egg, men det er egentlig gass av svoveldioksid som kommer fra den geotermiske aktiviteten under bakken. Faktisk ligger hele byen på Ildringen i Stillehavet, som er et 40 000 km langt, buet «belte», der 75% av verdens vulkaner befinner seg. Stedet blir antatt for å være en av de mest aktive vulkanske regionene på hele New Zealand.

For å virkelig oppleve dette levende, vulkanske landskapet bør du dra til Te Puia og se den berømte geysiren Pohutu som skyter kokende vann 30 meter opp i lufta, samt besøke de boblende mudderpølene i Whakarewarewa Valley. Avslutt dagen med et forfriskende bad i et termisk oppvarmet basseng.

En unik matopplevelse 

For en matopplevelse utenom det vanlige, anbefaler vi at du tar Rotoruras Skyline Gondola til toppen av Mount Ngongotha. Her ligger den prisbelønte restauranten Stratosfare. Ikke nok med at du får servert uovertruffen mat, men i tillegg får du en fantastisk panoramautsikt over Lake Rotorua, byen og Mount Tarawera.

Opplev utendørskulissene til Ringenes Herre

Ikke langt fra Rotorua ligger «Hobbiton» fra Ringenes Herre- og Hobbiten-bøkene. Her får du oppleve de grønne åsene i Shire’s Rest og de sjarmerende hobbithjemmene, The Mill, og puben Green Dragon Inn, hvor alle innbyggerne møttes over et krus med øl. Du kan velge mellom flere forskjellige guidede turer. Les mer om Hobbiton her

Vi er alltid klare for å hjelpe deg med å skreddersy din drømmeferie i Rotorua. Ta kontakt med en av våre reiseeksperter for å starte planleggingen.

Inferno Crater Lake - Reiser til Rotorua
Inferno Crater Lake - Reiser til Rotorua
Bli kjent med maorikulturen - Reiser til Rotorua
Bli kjent med maorikulturen - Reiser til Rotorua
Ta gondolbanen - Reiser til Rotorua
Ta gondolbanen - Reiser til Rotorua
Geysiren Pohutu - Reiser til Rotorua
Geysiren Pohutu - Reiser til Rotorua
Reiseekspert Heidi kan hjelpe deg å skreddersy din reise

Interessert i en reise til Oseania?

Jeg kan hjelpe deg med å planlegge reisen din til Oseania!

Alle priser er i NOK. Vi tar forbehold for prisendringer og trykkfeil.
Vis resultater for: