23 10 23 80
Mandag-torsdag 10-16, Fredag 10-15
Kontakt oss
Turen er dessverre ikke lenger tilgjengelig, men du kan finne lignende turer lenger ned på siden
23 10 23 80
Få et tilbud

Finn din reise

Vi finner reiser til deg...

Besøk Franz Josef Glacier

Franz Josef Glacier er en 12 km lang isbre skapt av snøen fra New Zealands sørlige alper. Dette naturunderet ligger mindre enn 300 meter over havet i den tempererte regnskogen i Westland Tai Poutini nasjonalpark på vestkysten av Sørøya. Kun 20 km sør fra Franz Josef kan du oppleve en annen fascinerende isbre, nemlig Fox Glacier. Det omkringliggende området til disse to isbreene er en del av verdensarvområdet Te Wahipounamu.

Vi har jo også isbreer i Norge, men et besøk til Franz Josef Glacier er en helt annen opplevelse, da kulissene rundt ikke kan sammenlignes med naturen hjemme.

Skapt av prinsessens hjertesorg

Mange mener at det den første europeeren som oppdaget Franz Josef, var den tyske geologen Julius von Haast i 1865. Han oppkalte isbreen etter den østeriske keiseren med samme navn.

Isbreens maoriske navn er Kā Roimata o Hine Hukatere som løst kan oversettes til “Hine Hukateres tårer”. Navnet stammer fra en lokal legende: Det var en gang en maoriprinsesse, Hine Hukatere, som elsket å klarte i alpene. En dag overtalte hun kjæresten sin, Wawe, til å bli med henne å utforske fjellene. Da Wave ikke var så erfaren som prinsessen ble han hengene etter. Plutselig ble han tatt av et snøskred og døde. Hine Hukatere ble rammet av hjertesorg, og hennes mange tårer strømmet nedover fjellene og skapte isbreen i regnskogen.

Opplev isbreene og den vakre naturen

Isbreen er virkelig en av Sørøyas mest kjente attraksjoner, med rundt 250.000 besøkende i året. Franz Josef Glacier ligger 5 kilometer unna den bittelille byen med samme navn. Fra parkeringsplassen i området kan du gå til enden av isbreen. Det er også flere utkikkssteder du kan gå til for å få en flott utsikt over denne «elva» av is. I området rundt venter frodig regnskog, fossefall og innsjøer. Ønsker du å komme i nærkontakt med isbreen, må du bli med på en guidet tur eller i helikopter! Sistnevnte kan virkelig anbefales.

Det er fullt mulig å besøke både Franz Josef og Fox Glacier på én og samme dag. Utsiktspunktet til Fox Glacier ligger ca. 30 min fottur fra nærmeste parkeringsplass.

I byen finnes det flere innkvarteringssteder og spisemuligheter. Her kan du besøke West Coast Wildlife Centre og bli kjent med New Zealands mest sjeldne kiwi-fugl. Ved vakre Lake Mapourika, som ligger i nærheten, kan du leie kajakk og nyte synet av de majestetiske fjellene som speiler seg i innsjøen på klare dager.

Vi er alltid klare for å hjelpe deg med å skreddersy din drømmeferie ved Franz Joseph Glacier. Ta kontakt med en av våre reiseeksperter for å starte planleggingen.

Opplev en av Sørøyas kjente attraksjoner. Foto: Gareth Eyres - Besøk Franz Josef Glacier
Opplev en av Sørøyas kjente attraksjoner. Foto: Gareth Eyres - Besøk Franz Josef Glacier
Bli med på brevandring - Besøk Franz Josef Glacier
Bli med på brevandring - Besøk Franz Josef Glacier
Naturen omkring isbreen er også en opplevelse i seg selv - Besøk til Franz Josef Glacier
Naturen omkring isbreen er også en opplevelse i seg selv - Besøk til Franz Josef Glacier
Opplev isbreen fra helikopter - Besøk Franz Josef Glacier
Opplev isbreen fra helikopter - Besøk Franz Josef Glacier
Reiseekspert Heidi kan hjelpe deg å skreddersy din reise

Interessert i en reise til Oseania?

Jeg kan hjelpe deg med å planlegge reisen din til Oseania!

Alle priser er i NOK. Vi tar forbehold for prisendringer og trykkfeil.
Vis resultater for: