23 10 23 80
Mandag-torsdag 10-16, Fredag 10-15
Kontakt oss
Turen er dessverre ikke lenger tilgjengelig, men du kan finne lignende turer lenger ned på siden
23 10 23 80
Få et tilbud

Finn din reise

Vi finner reiser til deg...

Reiser til Kaikoura

På sørøya, mellom de to parallelle fjellkjedene Seaward Kaikoura Range og Stillehavet, ligger den lille kystlandsbyen, Kaikoura. En reise til Kaikoura vil gi deg forskjelligartede naturopplevelser - høyt og lavt, både på land og til vanns. Med sine knappe 2000 innbyggere, skaper Kaikoura de perfekte rammene for en minnerik og avslappende ferie.

Hvalsafari i Kaikoura  

Det er uten tvil det rike dyrelivet i havet som er Kaikouras absolutt største trekkplaster. Her lever det hvaler, seler og delfiner langs kysten året rundt. Det er også dette marinelivet som ble en avgjørende faktor for grunnleggingen av Kaikoura, da stedet ble et senter for hvalfangst.

I 1842 ble det etablert en hvalfangerstasjon, men med tiden forsvant disse majestetiske dyrene fra området. Nå er hvalene tilbake og får leve i ro og mak. Fremfor å jakte på dem, er den store aktiviteten i dag hvalsafari – til stor glede for besøkende, noe som har gjort Kaikoura til et populært turiststed. Høysesongen er fra november til mars. Hvis du fort blir sjøsyk eller vil se hvalmigrasjonen fra en unik vinkel, er det også mulig å fly med helikopter.

Kaikouras spesialitet- ferske sjøretter

Det maoriske navnet Kaikoura kan oversettes til «måltid av sjøkreps», da «kai» på maori betyr mat/måltid og «koura» vil si kreps. Det er nettopp sjøkreps, eller «crayfish» som er den største delikatessen her, og krepsefangst spiller en vesentlig rolle i landsbyens økonomi. Men det stopper ikke her, området har det meste du kan forestille deg fra havets koloniale skatter. Bare en simpel rett, som Fish & Chips, smaker helt fantastisk. Det er nok av kaféer og restauranter å velge mellom.

Et paradis for fugleinteresserte

Kaikoura er en av de få stedene i verden, hvor man enkelt kan oppleve flere ulike arter sjøfugler. En av dem er albatrossen, som kan ha et vingefang på nesten 3,5 meter. Andre fugler er petreller, lirer, i tillegg til den endemiske maoriliren som kun hekker i fjellene i Kaikoura.

Perfekt for en aktivitetsferie

Når man er i Kaikoura bør man virkelig unne seg en fjelltur. Vi kan anbefale turstiene som går til toppen av Mount Fyffe. Her venter en vakker panoramautsikt over Kaikourahalvøya. Fjellet er oppkalt etter den første familien som kom til landsbyen.

Hvalstasjonen Fyffe-familien bygget er fra 1842 og den kan oppleves den dag i dag, da stedet er gjort om til et historisk museum. Noe annet som gjør denne rosa bygningen ved havet så spesiell, er at reisverket består av hvalbarder!

En rolig fottur i området er Kaikoura Peninsula Walkway som du kan starte på ved Point Kean eller South Bay. Turstien byr på vakre utkikkspunkter hvor du kan se kolonier av de sjarmerende pelsselene og få øye på forskjellige sjøfugler. Alternativt kan man padle i kajakk og se marinelivet fra vannsiden. Fra Kaikoura kan man også dra til Christchurch, som ligger 181 km sørover.

Les mer om New Zealand her

Vi er alltid klare for å hjelpe deg med å skreddersy din drømmeferie i Kaikoura. Ta kontakt med en av våre reiseeksperter for å starte planleggingen.

Delfiner er et vanlig syn langs kysten - Reiser til Kaikoura
Delfiner er et vanlig syn langs kysten - Reiser til Kaikoura
Byen ligger vakkert til under Seaward Kaikoura Range - Reiser til Kaikoura
Byen ligger vakkert til under Seaward Kaikoura Range - Reiser til Kaikoura
Opplev selkoloniene - Reiser til Kaikoura
Opplev selkoloniene - Reiser til Kaikoura
Turstien Kaikoura Peninsula Walkway - Reiser til Kaikoura
Turstien Kaikoura Peninsula Walkway - Reiser til Kaikoura
Gå på skattejakt ved vannet - Reiser til Kaikoura
Gå på skattejakt ved vannet - Reiser til Kaikoura

Utvalgte hoteller

Finner du ikke ditt favoritthotell? Vi tilbyr en rekke hoteller verden over, ta kontakt med oss for mer informasjon.
  • Lemon Tree Lodge

    Lemon Tree Lodge ligger passe høyt over byen Kaikoura med en fantastisk utsikt til Stillehavet, og et vakkert fjellandskap som bakteppe. Dette er et stilig b...

    Les mer
Reiseekspert Heidi kan hjelpe deg å skreddersy din reise

Interessert i en reise til Oseania?

Jeg kan hjelpe deg med å planlegge reisen din til Oseania!

Alle priser er i NOK. Vi tar forbehold for prisendringer og trykkfeil.
Vis resultater for: