23 10 23 80
Mandag-torsdag 10-16, Fredag 10-15
Kontakt oss
Turen er dessverre ikke lenger tilgjengelig, men du kan finne lignende turer lenger ned på siden
23 10 23 80
Få et tilbud

Finn din reise

Vi finner reiser til deg...

Reiser til Whanganui nasjonalpark

Beliggende øst på Nordøya av New Zealand, ikke langt fra Tongariro, finner dere nasjonalparken Whanganui, med den sagnomsuste elven med samme navn. Denne 290 km lange elven var tidligere en viktig transportrute for både den europeiske og maoriske bosettingen, da den går hele veien fra nasjonalparken Tongariro til det Tasmanske Hav.

Selve Whanganui nasjonalpark fikk sin status i 1986 og dekker et areal på 742 kvadratkilometer. Elven, med samme navn, regnes ikke som en del av nasjonalparken men renner gjennom rett igjennom.

Karakteristisk landskap

Whanganui nasjonalpark har et veldig spennende landskap med et kompleks elvesystem med bratte bakker og sylskarpe fjellrygger, som er mer eller mindre dekt av en mektig og frodig skog. I parkens senter ligger et sedimentært basseng, så det meste av stein her er lett formbar mudderstein, noe som elven har gitt noen helt utrolige fasonger. 

Turer

Som de andre nasjonalparkene på New Zealand, har Whanganui flotte turstier. Turen Matemateaonga Track er en av nasjonalparkens mest populære lengre turer. Her følger dere en gammel Maoristi som tar dere med på et 4 dagers eventyr. Whanganui Journey, som er en kano opplevelse, anses som en av New Zealands 'Great Walks' og kombinerer spennende kanoturer med fotturer. Hele opplevelsen er 145 km lang, tar 3-5 dager og byr på et uforglemmelig landskap og rike opplevelser.

Elveeventyr

I dag byr elven på eventyrlige kajakk- og kanosafarier og et godt startpunkt for dette er Taumarunui. Det anbefales også å ta en overnatting i Tieke Marae, som drives av lokale Maorier og hvor man kan oppleve lokale skikker og tradisjoner på nært hold. I tillegg til kano og kajakker kan dere oppleve elven i jetbåt.

Bridge to Nowhere

Etter første verdenskrig ga de New Zealandske myndighetene tomter i dalene Mangapura og Kaiwahakauka i kompensasjonpakke til de hjemvendte soldatene. Det karrige og kuperte landskapet gjorde det vanskelig helt fra starten av å drive jordbruk, men til tross for dette blomstret bosettelsen, som var på 30 gårder på sitt meste. Den første tømmerbroen over Mangapura-strømmen sto ferdig allerede i 1919, men misnøyen med isolasjonen og den manglende forbedring på kommunikasjon med omverden gjorde at et økende antall flyttet derifra. Selv om en ny stål- og betongbro, sto ferdig i 1936, forlot de siste beboerne området i 1944. 

I dag er det kun broen, som har fått tilnavnet ‘Bridge To Nowhere’, som står igjen og den er blitt et symbol for dalene som igjen ble et bilde på fortapte drømmer. Broen, som i dag er mer brukt enn noensinne og som er blitt et symbol for nasjonalparken, kan nås på turen Whanganui Journey og via båt.

Et yrende fugleliv

Landskapet og naturen som omfavner elven er vilt og vakkert med nydelig fuglesang. Her kan dere blant annet oppleve kereru (endemisk due), piwakawaka (viftestjert), tui, toitoueai (rødstrupe), riroriro (endemisk spurv), mirmiro (maorifugleskvett) og den sjeldne whio (blåand). 

Hvordan komme seg til Whanganui nasjonalpark

Nasjonalparken ligger sentralt på Nordøya nært Taumarunui i nord og Wanganui i sør. Det ligger også småbyer med direkte adgang som Pipiriki, Phinepane og Whakahoro. Det er derfor mange muligheter og veier å komme seg til nasjonalparken. 


Vi er alltid klare for å hjelpe deg med å skreddersy din drømmeferie i Whanganui nasjonalpark. Ta kontakt med en av våre reiseeksperter for å starte planleggingen.

Bridge to Nowhere | Credit: Tourism NZ
Bridge to Nowhere | Credit: Tourism NZ
Elvebredden langs Whanganui River
Elvebredden langs Whanganui River
Sangfulgen Tui
Sangfulgen Tui
Whanganui River sett fra høyden
Whanganui River sett fra høyden
Reiseekspert Heidi kan hjelpe deg å skreddersy din reise

Interessert i en reise til Oseania?

Jeg kan hjelpe deg med å planlegge reisen din til Oseania!

Alle priser er i NOK. Vi tar forbehold for prisendringer og trykkfeil.
Vis resultater for: